Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi ViP Physical - ambulanta za fizikalnu medicinu :
ViP Physical - ambulanta za fizikalnu medicinu
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

ViP Physical - ambulanta za fizikalnu medicinu

Adresa:
Trajka Rajkovića 5, Bežanijska kosa,
11000 Beograd
Telefoni:
011 22...Klik za prikaz celog broja
060 13...Klik za prikaz celog broja

http://vip-fizikal.rs
Fizikalni pregled, fizikalna terapija,kineziterapija, terapeutska, relaks i sportska masaža, shockwave terapija, HILT laserska terapija, funkcionalni trening,
Kliknite za veću sliku - Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical
Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical
Kliknite za veću sliku - Fizikalna medicina
Fizikalna medicina
Kliknite za veću sliku - Fizikalni pregled
Fizikalni pregled
Kliknite za veću sliku - Fizikalna terapija
Fizikalna terapija
Kliknite za veću sliku - Sportska medicina
Sportska medicina
Kliknite za veću sliku - Funkcionalni trening
Funkcionalni trening
Kliknite za veću sliku - HILT laserska terapija
HILT laserska terapija
Kliknite za veću sliku - Terapeutska i sportska masaža
Terapeutska i sportska masaža

Svaki profesionalni sportista, rekreativac, ali i osoba koja vodi zdrav način života, uz puno fizičke aktivnosti, voli da je u formi. Današnji način života nalaže brzinu, žurbu, zgusnut raspored aktivnosti, što nehotice dovodi do posledica kao što su povrede, istegnuća, bolovi u leđima, napetost u mišićima, glavobolju...

Svakako ne želite predugo da izostajete sa treninga, posla i ostalih obaveza i zadovoljstava. Kako biste povratili zdravlje, kondiciju, ali i dobro raspoloženje, potrebno je da napravite kratki predah i pobrinete se o svom zdravlju.

Vaša podrška na ovom putu je Ambulanta za fizikalnu medicinu ViP Physical, u Beogradu. Njihove oblasti su fizikalna medicina, sportska medicina, ali i usluge koje služe za relaksiranje i poboljšanje izgleda. Saniranje povreda, određivanje i sprovođenje fizikalne terapije, funkcionalni trening, razne vrste masaža i ostale usluge koje imaju da Vam ponude doprineće poboljšanju Vaše forme, ali i biti dobra preventiva protiv povreda i nemilih posledica stresa.

Dugogodišnje iskustvo u opštoj i sportskoj medicini, profesionalnom sportu, rekreaciji i rukometnoj reprezentaciji Srbije, omogućilo je da njihove usluge budu jedinstvene i individualno prilagođene pojedincu. Nakon brze i precizne dijagnoze, sprovodi se terapija idealna za određenog pacijenta, pri čijem određivanju se konsultuju priznati stručnjaci iz svih medicinskih oblasti. Ambulanta poseduje najsavremeniju opremu i materijale, a stručni tim,koji čine vrhunski fizioterapeuti, raspolaže znanjem i iskustvom.


FIZIKALNI PREGLED

Fizikalni pregled se obavlja u cilju utvrđivanja trenutnog stanja pacijenta. Njime se otkrivaju deformiteti kičme, kolena, kukova, ravni tabani, dekubitus, kožne promene, ožiljci itd, meri se dužina i obim ekstremiteta, obim pokreta ekstremiteta, obavlja se manuelni mišićni test i sl.


FIZIKALNA TERAPIJA

Za lečenje povreda (zglobova, ligamenata, mišića), bolova, reumatskih oboljenja, posttraumatskih stanja, glavobolja, migrena, fizikalna terapija daje izuzetne rezultate, a nema loših efekata. Koriste se razne vrste fizičkih energija: toplotna, mehanička, kinetička, zvučna i energija magnetnih polja.

Pre određivanja vrste fizikalne terapije, određuje se funkcionalni status - baterija testova koja omogućava uvid u osnovne obrasce kretanja odnosno mobilnosti i stabilnosti kojima vežbač trenutno raspolaže, nakon čega se vrši analiza stanja u kojem se vežbač trenutno nalazi.


KINEZITERAPIJA I KINEZIOTEJPING

Kineziterapija je terapija pokretomm koja neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Nezamenjiv je i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije.

Kineziotejping je tehnika pri kojoj se postavljanju elastične, lepljive trake na kožu, a u cilju postizanja blagotvornih efekata u mišićno-skeletnom sistemu i unutrašnjim organima. Zasniva se na konceptu olakšavanja kožnih i mišićnih pokreta sa ciljem da se postigne biomehanički, terapeutski efekat na tretiranim zonama.


TERAPEUTSKA I SPORTSKA MASAŽA

Terapeutska masaža ili medicinska masaža se koristi se za poboljšanje stanja kod bolesrti kao što su  hipertonus, spondiloza, lumboišialgija i sl. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina , lavande, bibera, eukaliptusa i sl, koja deluju na krvotok i opuštanje muskulature.

Sportska masaža je namenjena sportistima, kojima služi kao preventiva od povreda i priprema za takmičenja. Pored smanjenja mogućnosti povreda, sportska masaža poveća fleksibilnost i koncentraciju sportiste.


RELAKS MASAŽA

Relaks masaža je tehnika namenjena svima koji žele da se opuste i relaksiraju, kako svoj um, tako i svoje mišiće. Savršen je način borbe protiv stresa.


SHOCKWAVE TERAPIJA

Shockwave terapija koristi talase usmerene na područja koja su izvor hroničnog bola. Šok talasi izazivaju raspad depoa kalcijuma i dovodi do bolje vaskularizacije tretiranog tkiva. Efekti lečenja shockwave talasima se ogledaju u postizanju napretka kod regeneracije tkiva. Terapija šok talasima upotrebljava se kod osoba koje imaju mišićni spazam, upalu ahilove tetive, petni trn, kalcifikate, artrozu kolena, bol u leđima, istegnuće mišića, bol u zadnjoj loži, bol u ramenu, skakačko koleno, teniski lakat i sl. Uz šokvejv terapiju, postiže se najkraći mogući povratak sportista na teren ili zaposlenih na posao.


HIL LASERSKA TERAPIJA

 HIL terapija je brz i efikasan tretman bez neželjenih efekata, vrlo precizan na bolnom mestu. Terapijski postupak je bez bola i izuzetno brz. Aplikacija traje do 10 do 15 min. Koristi se kod upala i povreda tetiva, distorzija zglobova, upala pokosnica, artritisa i artroze zglobava, cervikalnog sindroma, spondiloze i lumbaga, bola u ramenu, skakačkog kolena, plantarnog fascitisa, petnog trna, mialgia, povreda mišića itd.


FUNKCIONALNI TRENING

Prva stanica u pravilno dizajniranom funkcionalnom treningu svakako je dijagnostikovanje i analiza trenutnog stanja vežbača. U tu svrhu u centru se koristi FMS (Funkcional Movement Screening), baterija testova koja omogućava uvid u osnovne obrasce kretanja, odnosno mobilnosti i stabilnosti kojima vežbač trenutno raspolaže. Nakon uspešno odrađenog FMS testa, tim trenera i terapeuta zajedno planira i programira program treninga ili rehabilitacije koji je isključivo individualizovan i prilagođen trenutnom stanju vežbača.

 

PRP KRVNA PLAZMA TERAPIJA

PRP - krvna plazma je najsavremenija terapija za poboljšanje celokupnog stanja organizma i ubrzanje oporavka. PRP krvna plazma je blagotvorna u slučajevima povreda mišica, tetiva i ligamenata, hroničnih rana, upale zglobova ili tetiva, artiritisa, uganuća i opterećenja, kidanja meniskusa, teniskog lakta, povrede kolena i laktova i mnogih drugih bolnih stanja. Suština cele metode je da je naša krvna plazma bogata trombocitima i ostalim faktorima rasta. Trombociti PRP sadrže ogromnu količinu bioaktivnih proteina, kao i faktore rasta koji su ključni za ubrzavanje oporavka tkiva. Zatim, bioaktivni proteini vezivnog tkiva podstiču oporavak u tkivima, pozitivno utiču na razvoj novih krvnih sudova i ubrzavaju zarastanje rana.


TIM LEKARA

  • dr sci med. Stanko Miličković, specijalista ortopedije sa traumatologijom, spinalni centar, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • dr sci med. Ivica Medenica, spec. ortopedije sa traumatologijom, VMA
  • dr sci med. Duško Spasovski, spec.ortopedije sa traumatologijom, profesor fizičke kulture CoreFitMax konsultant, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • dr sci med. Dejan Aleksandrić, spec. ortopedije sa traumatologijom, Traumatološki centar, institut za ortopediju Banjica
  • dr sci med. Snežana Banković , spec. orl, doktorka tekvondo reprezentacije Srbije
  • dr sci med. sporta Dragan Ostojić
Broj otvorenih strana ovog meseca: 16
Ukupno: 2074
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas