Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Poliklinika Velisavljev:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Pedijatrijska ordinacija Velisavljev

Adresa: Jovana Boškovića 6, 21000 Novi Sad
Broj telefona: 021 66 12 726; 021 45 74 17; 021 45 70 08


DR VELISAVLJEV

Dr Velisavljev, prvi doktor medicinskih nauka u Vojvodini, ceo svoj život posvetio je zdravlju dece. Koliko je tome bio predan, potvrđuje njegov zapažen angažman u mnogim važnim zdravstvenim ustanovama: šef Odeljenja novorođenčadi Ginekološko-akušerske klinike u Novom Sadu, upravnik Dečje klinike i direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu Majka i dete, osnivač Odeljenja za nedonoščad i Specijalističke poliklinike pri Instititu, profesor pedijatrije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, te načelnik Odeljenja za prevremeno rođenu decu. 

Iza sebe ostavio je i značajan pisani trag: preko 200 naučnih radova, 57 knjiga, priručnika i udžbenika. Njegovo najznačajnije delo Klinički leksikon (u sedam knjiga), služi kao važan priručnik lekarima svih specijalnosti. U knjizi Klinička pedijatrija pojavljuje se kao urednik i autor. Poznati Kuvar za bebe prof. dr Velisavljeva doživeo je sedam izdanja i možete ga nabaviti u ordinaciji. Njegova poslednja knjiga je Najčešće dečje bolesti.

Detaljnije informacije o ordinaciji dr Milke Velisavljev-Pomoriški, ćerke čuvenog doktora nauka, čitajte na stranici Pedijatrijska ordinacija Velisavljev, a roditelji mogu da potraže savete na stranici Saveti za roditelje.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas