Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Tefter doo - knjigovodstvena agencija

Knjigovodstvena agencija, knjigovođstvo, knjigovodstvene usluge i vođenje knjiga. Osnivanje radnje, prijava i odjava radnika, plate i naknade... Više o firmi Tefter doo - knjigovodstvena agencija

CaVita centar - tretmani kavitacije

Tretmani za oblikovanje tela: kavitacija, limfna drenaža, radiofrekvenca i vakuum terapija. Uklanjanje masnih naslaga. Prodaja krema, losiona i balzama za telo. Više o firmi CaVita centar - tretmani kavitacije

Specijalističko dermatovenerološka ordinacija Derma Experta

Lečenje i dijagnostika kožnih i polno prenosivih bolesti, dermatokozmetološki tretman lica, dermoskopija mladeža, otklanjanje fibroma, patch test Više o firmi Specijalističko dermatovenerološka ordinacija Derma Experta

Zdravlje i lepota

Unos vitamina D kroz dijetetski suplement D3 vit

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nazivom vitamin D obuhvaćena su dva oblika: vitamin D2, koji se stvara u biljkama i vitamin D3, koji se nalazi u namirnicama životinjskog porekla (riblje ulje, ribe, jaja) i koji se, pod uticajem sunčeve svetlosti, stvara i u ljudskom organizmu. Vitamin D3 nekoliko puta je efikasniji u nadoknadi manjka ovog vitamina u organizmu od vitamina D2.

Unos vitamina D kroz dijetetski suplement D3 vit


Odavno je poznato da je vitamin D regulator nivoa kalcijuma u organizmu, kao i da je neophodan za pravilan razvoj kostiju kod dece i očuvanje mineralne gustine kostiju u starijem životnom dobu.

U današnje vreme preporuke za dodatno uzimanje vitamina D proširene su u skladu sa novim saznanjima o njegovoj funkciji. Kontrolisane kliničke studije utvrdile su vezu smanjenog nivoa vitamina D u organizmu i povećanog rizika za nastanak mnogih hroničih oboljenja (uključujući čak i maligne bolesti). Vitamin D je vrlo važan faktor i u regulaciji imunoloških procesa.

U vezi sa novim istraživanjima koja pridaju veliki značaj ulozi vitamina D u organizmu, sve češće se, i kod nas, uz ostale laboratorijske analize određuje i koncentracija vitamina D u krvi.

Nedostatak vitamina D najčešće nastaje usled nedovoljnog izlaganja sunčevoj svetlosti i smanjenog unošenja putem hrane (upotreba zaštitnih krema za sunčanje smanjuje sintezu vitamina D i do 95%). Treba imati u vidu da se u starijoj životnoj dobi u organizmu ne stvara dovoljno vitamina D. Manjak ovog vitamina može se nadoknaditi uzimanjem preparata vitamina D u preporučenim dozama.

Preparat D3 vit proizveden je po vrhunskoj tehnologiji i namenjen je deci starijoj od 7 godina i odraslima, radi obezbeđivanja optimalnog unosa vitamina D.

Pakovanje i sastav:  30 softgel kapsula x 3 µg (120 IU) vitamina D3 (holekalciferol).

Ako Vam je interesantan i potreban unos vitamina D kroz dijetetski suplement D3 vit, posetite Anafarm i upoznajte se sa ostalim preparatima iz njihovog asortimana.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas