Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Sobe Marina

Sobe Marina, prenoćište u centru Novog Sada, u novoizgrađenom objektu, namenski konstruisanom i moderno opremljenom. Povoljan smeštaj, na apartmanski način. Više o firmi Sobe Marina

Stomatološka ordinacija Medicodent

Stomatološke usluge: dečija stomatologija, implantologija, zubna protetika, ortodoncija, lečenje parodontopatije, estetska stomatologija. Dr Branislav Bajkin. Više o firmi Stomatološka ordinacija Medicodent

Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Dermatološki pregled i lečenje kožnih bolesti. Estetska dermatologija: laserski tretmani, mezoterapija, lipoliza. Dermoskopija, dermatohirurgija, medical spa. Više o firmi Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Hobi i sport

Unikatni tkani jastučići

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nema ništa lepše od Vaših ruku dela. Posebno ako imate umetničke sklonosti, talenat, volju i želju da unapredite svoje veštine, kao i vremena da svoje ideje realizujete. Ako ste od onih koji vole unikatna dela, pa ih i sami pravite, posetite zanimljiv događaj koji organizuje galerija tapiserija Boško Petrović. Izložba unikatnih tkanih jastučića u izvedbi bivših i sadašnjih polaznika Škole tkanja Atelje 61 je postavljena na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Bastionu Leopolda 10b. A, ukoliko želite, možete da se oprobate na časovima koje organizuju.

Izložba unikatnih jastučića, VirtualniGrad


Škola tkanja Atelje 61, koja postoji od 1997. godine, zamišljena je sa ciljem i idejom da široko populariše tkanje kao umetnički zanat, i podseti na obavezu da se ne zaboravi deo tradicije i istorije koje objašnjavaju našu kulturnu baštinu.

Velike izražajne mogućnosti prepletene niti i vlakna u idejno-kreativnom postupku vezanom sa tkanjem na razboju, podstakle su radoznalost i interesovanje polaznika ove škole. Plemenitim materijalima poput vune, pamuka, lana, svile... stvaraju se tkani predmeti koji – između ostalog – imaju široku upotrebnu vrednost.

Unikatni tkani jastučići, VirtualniGrad
 
Jastuk kao civilizacijska tvorevina kroz istoriju se potvrđivao svojom  praktičnom namenom, jednako kao i posebnim vizuelnim i dekorativnim osobinama. Kao zadata tema, svakako je izazov bivšim i sadašnjim polaznicima Škole tkanja Ateljea 61, koji su na različite, po pravilu maštovite načine, pokušali da pronađu sopstveni kreativni senzibilitet.
 
Škola tkanja, Atelje 61, VirtualniGrad


Autori ovih zanimljivih tkanih rešenja su Biljana Frganja Ćaleta, Slavica Miladinović, Izabela Preč, Gordana Mečkić, Vesna Kresojević, Sara Kresojević, Eva Djukić, Branislava Opačić, Staka Dudvarski, Ana Hrćan Leskovac, Živanka Lakić, Milanka Tepić, Vesna Mirković, Slavica Jelić, Ivan Popov, Milana Prodanović, Olga Petrović, Smiljka Bibin, Lidija Jelovac, Snežana Miloš, Mirjana Dobanovački, Mirjana Borovac, Radmila Radulović Belić, Nataša Knežević, Amalka Kuhar, Nataša Vernački.

Detaljnije informacije o izložbi, kao i o školi tkanja, potražite u Ateljeu 61 - galeriji tapiserija, gde se nalaze i unikatni tkani jastučići.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas