Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Rol plast - roletar Novi Sad

Montaža roletni, komarnika, venecijanera, rolo i trakastih zavesa, harmonika vrata. Podprozorske daske i PVC stolarija. Servis roletni, komarnika, venecijanera. Više o firmi Rol plast - roletar Novi Sad

Zabavni park Starli

Najsavremeniji zabavni park u Novom Sadu. Igraonica za decu od 1 do 12 godina, rođendaonica, otvoreni teren za sport, kreativno - obrazovni programi. Više o firmi Zabavni park Starli

Auto servis Banjac - auto mehanika i dijagnostika

U auto servisu Banjac se radi autodijagnostika, automehanika, veliki i mali servis, popravka menjača, popravka motora, autoelektronika, popravka VP Bosch pumpe. Više o firmi Auto servis Banjac - auto mehanika i dijagnostika

Zdravlje i lepota

Uklanjanje izraslina i flekica na koži - fibromi i keratoze

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Fibromi su sitne izrasline na koži promera od 1 do 2mm, pa do 1cm. Mogu da budu boje kože ili, pigmentovano, braon boje. Veće promene se javljaju na peteljci, mogu da traju godinama i da budu brojni. Najčešće ih nalazimo na vratu, oko pazuha, ispod grudi, ali se mogu javiti i na drugim mestima. Pacijenti ih obično zovu viseći mladeži.

Keratoze, izrasline na koži, VirtualniGrad


Češći su kod osoba srednje i starije životne dobi, ali se mogu javiti i kod mladih. Promene se vrlo lako otklanjaju elektrohiruški, ranice brzo zarastaju i ožiljaka nema.

Keratoze su promene na koži prouzrokovane dugogodišnjim izlaganjem suncu. Javljaju se, uglavnom, u starijoj životnoj dobi, a najčešće se nalaze na licu, nosu, ušnim školjkama, šakama, a kod muškaraca i na temenu, ukoliko nemaju kosu. Izgledaju kao žućkaste ili braonkaste ljuspice na koži, prečnika od 3 do 4mm do 1cm.

Fibromi, uklanjanja izraslina i flekica na koži, VirtualniGrad


Promene mogu vremenom prerasti u tumor kože i treba ih na vreme ukloniti. Tretman je jednostavan, pri čemu se koristi tečni azot. Dermatolog dr Prolić-Popov savetuje svima, koji na bilo kojem navedenom mestu imaju flekice koje se tu nalaze već duže vreme, da se obrate dermatologu, jer ih je bolje ukloniti, dok se ne aktiviraju u tumor.

Detaljnije informacije koje se odnose na uklanjanje izraslina i flekica na koži – fibromi i keratoze pružiće Vam specijalistička ordinacija za kožne bolesti Dr Prolić-Popov.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas