Radionice za decu: Relax kids program, Igrice za mudrice. Radionice za roditelje na razne teme. Radionice vodi tim sačinjen od psihologa i prosvetnih radnika.

4,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

8-16H

Utorak

8-16H

Sreda

8-16H

Četvrtak

8-16H

Petak

8-16H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Matica

Udruženje roditelja Matica, radionice za decu i roditelje u Novom Sadu, ima za cilj da pomogne deci da kroz razne radionice bolje razumeju svoje postupke i osećanja, da postanu svesni svojih misli i značaja svojih stavova, da podstiče razvoj socijalne i emocionalne inteligencije dece i da pomogne deci da otklone posledice stresa izazvanog vršnjačkim nasiljem, brzim životnim ritmom i sličnim pratiocima današnjeg načina života. Takođe, ovo udruženje ima za cilj i jačanje roditeljskih kompetencija, kao i kompetencija prosvetnih radnika.

U tom cilju, udruženje Matica u svom prijatnom i udobnom prostoru, organizuje brojne radionice za decu, namenjene ličnom razvoju mališana, ali i veoma korisne radionice za roditelje, kroz koje roditelj saznaje kako da pomogne svom detetu da reši određeni problem. Radionicama su obuhvaćeni najčešći problemi sa kojima se danas susreću deca i roditelji.

RADIONICE ZA DECU I RODITELJE

Za decu:

  • Relax kids program – namenjen razvoju dečjeg samopouzdanja i ceokupne ličnosti deteta
  • Vežbe pažnje Igrice za mudrice – vežbe pažnje i stimulisanje intelekta
  • Grupe tinejdžera – problemi odrastanja

O radionicama za decu sledi više informacija na ovoj stranici.

Za roditelje:

  • Uklapanje deteta u grupu vršnjaka – stalni program
  • Grupe roditelja čija deca imaju istu vrstu problema – stalni program, za sada postoje grupe roditelja čija deca imaju sledeće probleme: stidljivo i nenametljivo dete, dete sa čestim napadima besa, dete koje teško prihvata pravila

O ove dve radionice detaljnije pročitajte na na stranici Radionice za roditelje dece svih uzrasta.

  • Jednodnevne radionice za roditelje predškolaca (Kako da pripremite dete za školuKako da pomognete detetu da se dobro uklopi u buduće odeljenje)

O ovim radionicama ćete informacije naći na stranici Jednodnevne radionice za roditelje predškolaca.

RELAX KIDS PROGRAM ZA DECU

Relax kids program je poreklom iz Velike Britanije i već 15 godina se uspešno sprovodi u mnogim zemljama sveta. U našem regionu program postoji samo u Sloveniji, Hrvatskoj i kod nas, a udruženje Matica je prvo koje ga organizuje u Vojvodini.

Kroz ovaj program deca značajno unapređuju svoje samopouzdanje, uče da prepoznaju svoja osećanja, postanu svesni svojih misli, preispituju i unapređuju svoje stavove, svesno usmeravaju pažnju, opuštaju se i stiču osećaj trajnog zadovoljstva.

Posebnu vrednost čini to što se velika važnost pridaje dobrim međusobnim odnosima dece u grupi, kako bi osećaj pripadnosti i prihvaćenosti doprineo razvoju samopouzdanja svakog člana. Takođe, ovakav vid rada može znatno da doprinese otklanjanju stresa izazvanog vršnjačkim nasiljem u školama.

Radionice se održavaju jednom nedeljno, od strane licenciranog trenera. Program je namenjendeci od 3 do 14 godina, koja su podeljena prema uzrasnim grupama.

Tokom radionica programa Relax Kids izvode se sledeće aktivnosti:

  • DINAMIČNO zagrevanje i vežbe
  • UZBUDLJIVE igre
  • RELAKSIRAJUĆE istezanje
  • UMIRUJUĆE vežbe disanja
  • OPUŠTAJUĆE masaže
  • AFIRMATIVNI iskazi
  • KREATIVNE vizualizacije

Koliko je Relax kids program učinkovit govori i činjenica da je naš poznati teniser Novak Đoković od detinjstva sprovodio neke od ovih tehnika, što je u velikoj meri doprinelo njegovom uspehu.

Grupe su male, sastoje se od sedmoro dece. Svaka Relax kids grupa je kompaktna i svako dete u njoj nailazi na podršku i prihvatanje.

VEŽBE PAŽNJE IGRICE ZA MUDRICE

Nedostatak pažnje kod dece je izuzetno čest problem današnjice – u proseku se roditeljima čak trećine vrtićke grupe ili školskog odeljenja predočava da njihovo dete ima problem sa pažnjom. Šta činiti da bi se ovaj problem rešio?

Poremećaj pažnje kod dece nije nerešiv problem. Pažnja se razvija i može da se vežba, što rezultira postepenim povećanjem pažnje, lakšim učenjem i usvajanjem. Upravo tome je namenjen program za decu Igrice za mudrice.

Igrice za mudrice je autorski program Udruženja Matica, koji sadrži vežbe pažnje. Namenjen je deci od 5 do 12 godina, podeljenoj prema uzrasnim grupama. U svakoj grupi je do sedmoro dece. Sve aktivnosti su prilagođene uzrastu deteta i u istoj grupi ne mogu biti deca sa uzrasnom razlikom većom od jedne godine.

Cilj programa: fokus je na vežbama pažnje i stimulisanju intelekta deteta, što uključuje više sfera: muzičke, jezičke, matematičke, manuelne i fizičke.

Logičke igre, koje čine okosnicu ovog programa, podrazumevaju niz zabavnih aktivnosti, od igre rečima i igara koje treba logički rešiti, preko pikada i presipanja vode, pa do nizanja perli, šivenja, sviranja, raznih eksperimenata… Za realizaciju programa koriste se raznovrsni materijali iz različitih oblasti.

TERMINI ODRŽAVANJA I CENE RADIONICA

Ukoliko vas zanimaju termini ili cene radionica za roditelje predškolaca, kontaktirajte Udruženje roditelja Matica putem broja telefona istaknutog u vrhu prezentacije ili im pošaljite pitanje putem kontakt forme. Sve aktivosti se odvijaju u poslepodnevnim časovima. Termini se utvrđuju nakon formiranja grupe, sa željom da se svim članovima izađe u susret.

Pored pomenutih, Udruženje roditelja Matica planira i druge radionice za decu i roditelje, koje će blagovremeno biti najavljene.

TIM MATICE

Biljana Grbović, koordinator Udruženja roditelja Matica, coach Relax kids programa, prosvetni je radnik sa 15 godina radnog iskustva, koautor programa Igrice za mudrice i voditelj više radionica za jačanje kapaciteta roditelja. Trenutno je na master postdiplomskim studijama (dizajner medija u obrazovanju) na Pedagoškom fakultetu.

Lada Marinković, doktor psiholoških nauka, saradnica je i stručna konsultantkinja Udruženja roditelja Matica. Ima 20 godina iskustva u savetodavnom i terapijskom radu sa tinejdžerima, mladima i njihovim porodicama. Autorka je više programa za mlade kroz koje se podstiče njihov razvoj u zdrave, samopouzdane, odgovorne i zadovoljne osobe.

Prof. dr Đurđa Grijak, saradnica u Udruženju roditelja Matica, psiholog je i akreditovani life coach pri Udruženju za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije, sa stručnim iskustvom u primeni pozitivne psihologije u oblasti životnog treninga. Kao životni trener, pomaže klijentima, pojedincima i parovima, da prepoznaju uzroke svog trenutnog nezadovoljstva i odrede svoje prave lične i profesionalne ciljeve, motiviše da definišu aktivnosti kojima će ostvariti te ciljeve, daje podršku u njihovoj primeni u okvirima konkretnih rokova.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Dejana 23. септембра 2018. 22:50
Vaša ocena

Kod vas se može puno naučiti, super ste!

Nika 23. септембра 2018. 22:49
Vaša ocena

Hvala što postojite, fantastično udruženje!