Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Srednja mašinska škola

Srednja mašinska škola, metalski zanati, smerovi za III i IV stepen stručne spreme mašinske struke, mašinstvo, obrada metala, metalurgija, elektrotehnika. Više o firmi Srednja mašinska škola

Battel szr - servis telefona

Veleprodaja i maloprodaja, servis svih vrsta telefona, kompletna oprema za mobilne telefone, baterije i punjači za laptop računare, fotoaparate i kamere. Više o firmi Battel szr - servis telefona

Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Proizvodnja i prodaja tepiha, tepisi modernih dezena, čupavi ili meki, minimalistički ili tradicionalni dizajn. Tepisi od zida do zida za hotele i restorane. Više o firmi Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Život ljudi

Toše Proeski, drugo ime za dobra dela

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Toše Proeski, poznati makedonski pevač, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, bio je oličenje osobe koja je činila dobra dela. Ne mogu se nabrojati sva dobra dela koja je on učinio. Ali možemo navesti bar jedno, koje će čuvati uspomenu na ovog mladog makedonskog pevača.

U makedonskom gradu, Negotino, živela je devojčica koja je, još kao beba, imala karcinom. On je kasnije uzrokovao otkazivanje devojčicinih bubrega. To ju je zauvek vezalo za krevet. Toše je bio njen idol, njen princ iz bajke. Jednog je dana devojčica videla na televiziji Tošeta kako peva. Bio je to prenos sa koncerta. Tužno je zaplakala i rekla:

Jedina mi je želja da jednom i ja odem na njegov koncert, a posle mogu umreti...

Njeni roditelji, osetili su užasan, razarajući bol u grudima. Milena je bila toliko mala, a tako strašna i teška rečenica je skliznula sa njenih usana. Shrvani roditelji su to ispričali svim svojim prijateljima, i vrlo brzo, priča se proširila po celom mestu.

Jednog dana, Toše je prolazio kroz Negotino i saznao da je teško bolesnoj devojčici životna želja da ga upozna. Bez trunke oklevanja, raspitao se i saznao o kome se radi. Nedugo zatim, pojavio se na njenim vratima. Devojčica je zanemela. Nakon par trenutaka, kada je došla sebi, počela je da vrišti od sreće.

Od tog dana, često je svraćao kod Milene. Bez obzira na to što je Milena često menjala bolnice, on je uvek našao načina da dođe do nje. Milena je umrla 2000. godine, u 7. godini života, ispunjenog dečijeg sna, a sve zahvaljujući Tošetu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas