Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Udruženje roditelja Matica - lični razvoj dece i roditelja

Radionice za decu: Relax kids program, Igrice za mudrice. Radionice za roditelje na razne teme. Radionice vodi tim sačinjen od psihologa i prosvetnih radnika. Više o firmi Udruženje roditelja Matica - lični razvoj dece i roditelja

Auto servis Banjac - auto mehanika i dijagnostika

U auto servisu Banjac se radi autodijagnostika, automehanika, veliki i mali servis, popravka menjača, popravka motora, autoelektronika, popravka VP Bosch pumpe. Više o firmi Auto servis Banjac - auto mehanika i dijagnostika

Za kuću i stan

Tepisi za dečije sobe

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nije nikakva tajna da dečiji tepih treba da bude veseo i interesantan, te u skladu sa njegovim razvojem i maštom. Neophodno je odabrati dizajn tepiha prema interesovanju i senzibilitetu deteta. Ne manje važno je lako održavanje - čišćenje i pranje tepiha, a takođe i antibakterijski sastav materijala. Savremena tehnologija proizvodnje omogućuje upotrebu različitih ekoloških materijala, između ostalog i sintetike koja ne izaziva alergiju.

Dečiji tepisi, VirtualniGrad
Tepisi za dečije sobe, VirtualniGradDečiji tepih, VirtualniGradDezeni i motivi na dečijim tepisima, VirtualniGradDečiji tepih, VirtualniGradSintelon dečiji tepisi, VirtualniGrad

Za mališane je bolje odabrati tepih srednjeg ili nižeg flora (gazeći sloj tepiha), jer on manje skuplja prašinu. Za decu školskog uzrasta se može odabrati i viši flor koji će uticati na dodatnu udobnost prostora.
U enterijeru dečije sobe, tepisi nemaju samo dekorativnu funkciju već obezbeđuju komfor detetu i uslove za igru. Deca su neverovatno aktivna, zato ih vreba opasnost, jer se tokom aktivne igre dete može okliznuti na parketu ili laminatu, a po tepihu može da trči i da slučajni pad po mekom tepihu ne izazove povredu.
Što je lepši i veseliji nameštaj, zavese, dekor u celini zajedno sa tepihom, interesantnije će biti Vašem detetu da boravi u takvom okruženju.
U većini slučajeva dete najviše provodi vreme na podu, te je važno da u njegovoj sobi bude mekan i topao pod na kojem bi mu bilo udobno da se igra.
Sada je veoma popularno kupovati dečije tepihe i organizovati unikatne prostore prema individualnosti deteta. Tako se soba pretvara u svet bajki gde će se dete osećati radosno i prijatno.
Osim svojih osnovnih funkcija dečiji tepisi imaju i dekorativnu ulogu. Odavno je poznato da boje u enterijeru utiču na raspoloženje. Za decu u uzrastu od nekoliko meseci do 2-3 godine treba odabrati vesele boje sa interesantnim crtežima, jer tada dete počinje da upoznaje svet koji ga okružuje. Mališanima je mnogo zabavnije da se igraju na tepihu gde je predstavljen njihov junak iz filma ili crtaća nego na jednobojnom tepihu vesele boje.

Kako dete raste tako se menjaju i motivi koji kasnije mogu prerasti u geometrijske linije i figure, no i tada treba odabrati tople pozitivne boje: crvene, zelene, narandžaste. Po polasku dece u školu, tepisi gube funkciju prostora za igru i više postaju dekorativni element koji ne treba da im odvlači pažnju. Zato je za školarce najbolje odabrati jednostavnije crteže ili jednotone pastelne nijanse koje se stilski uklapaju sa ostatkom enerijera. Danas mnogi proizvođači prave neobične modele za decu u obliku leptira, ribe, rakete... Male tepihe stavite uz krevet, a veće koristite za igru.
Ukoliko su tepisi koje ste odabrali lepi i originalni, napravili ste pravi izbor. Razume se, nestandardni dečiji tepisi treba da odgovaraju duši Vašeg deteta i svakako pomažu u razvoju ličnosti.
Učestvujte u kreiranju kolekcije Sintelon dečiji tepisi za 2011. godinu – odgovorite na nekoliko pitanja iz naše ankete Tepisi za dečije sobe i odaberite najlepše dezene od predloženih. Dezene preuzmite u pdf formatu - Dezeni dečijih tepiha.

Tepisi za dečije sobe - Sintelon Rugs ulepšaće odrastanje Vašem detetu.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas