Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Honestas doo - opremanje hotela i HTZ obuća

Opremanje hotela, banja, restorana, kafića. Hotelska posteljina, peškiri, bade mantili, stolnjaci, uniforme. Zaštitna obuća i odeća. Reklamna galanterija. Više o firmi Honestas doo - opremanje hotela i HTZ obuća

Ns ključar szr, Novi Sad

Ključar za izradau ključeva u Novom Sadu. Oštrenje svih vrsta sečiva, kuhinjskih i mesarskih noževa, medicinskih instrumenata, frizerske i krojačke opreme... Više o firmi Ns ključar szr, Novi Sad

Nautic plast - proizvodnja i prodaja čamaca

Proizvodnja i prodaja čamaca, Novi Sad. Mašer čamci i Tajmen čamci za sportski ribolov. Veliki izbor čamaca, za različite namene. Više o firmi Nautic plast - proizvodnja i prodaja čamaca

Za kancelariju

Tehnologije izrade sajtova i šta je tu važno?

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Bez obzira u kojoj tehnologiji je rađen sajt mora da ispuni sledeće nepohodne preduslove: html stranice koje sajt prosleđuje do Vašeg browser-a mora biti korektan, css koji programeri koriste takodje a linkovi koji su postavljeni na sajt moraju da vode na stranice, na postojeće i ispravne stranice.

Šta to ustvari znači?
To znači da morate da imate tehnički ispravan sajt, isto kao što kamion mora da ima ispravan motor, ili da poseduje točkove, ili ručicu na vratima kojim ulazite u njega. Verovali ili ne, većina sajtova nema ispravne delove, odnosno ima neispravno pisan ili generisan kod ili linkovi ne vode nikuda. To ne možete videti, u mnogo slučajeva golim okom, kao što ne možete videti da li kamion ima motor dok ne podignete haubu. Problem kod sajtova je što Vam se čini da rade, i kad imaju neispravan određen deo, ili deo koji nedostaje.

Kako da to vidite?
Neke od tehničkih stvari ne možete videti, potrebno je da ste u tome stručni i da imate pristup programerskim fajlovima i bazi podataka sajta, ali, za  početak možete proveriti html i css kod, kao i validaciju linkova. Otidite na sajt: http://validator.w3.org/ i tamo proverite greške (errors), kao i prekinute linkove. Neke od grešaka nisu opasne, ali neke doprinose tome da Vaš sajt faktički ne postoji ili da je jako loše pozicioniran. Naročito su opasni i nepostojeći ili neispravni linkovi.

Sem ovoga, treba da znate da postoji više tehnologija za izradu sajta, kao i da su neke vrlo složene i rade ih specijalizovane firme i programeri sa dugogodišnim iskustvom (mislim na programski jezik, bazu podataka i server). Takođe postoje više dečiji ili amaterski alati, kojima gotovo svako ko koristi računara može napraviti sajt. Na žalost, i jedno i drugo se zove sajt, i gore, misli se da to može biti poslovni sajt, mada su to tehnološki potpuno različiti proizvodi, kao što je bačeni kamen potpuno različit od rakete Arijane koja nosi sondu za sletanje na kometu tamo neke np. 2025.

Ipak, tehnološka složenost sajta nije bitna ni presudna ali neophodno je da sajt bude tehnički korektan. Tehnička korektnost nije dovoljna ali je važna, sajt mora biti tehnički ispravan.
 
Ukoliko Vam je potreban savet, slobodno se javite.

Izvod iz zbirke znanja - Kako da poslujem bolje? - VirtualniGrad


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas