Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

London Pub

Lokal u centru sa domaćom atmosferom, najbolji asortiman točenog piva, nastupi bendova, domaći i strani rok, akustične svirke. Pizze, sendviči, roštilj, salate. Više o firmi London Pub

Zorus Stil szktr - salon zavesa

Salon zavesa, šivenje i prodaja zavesa. Zavese, garnišne, draperije, ukrasni jastuci, prekrivači, baldahini, stolnjaci, mebl štofovi, dekorativne tapete. Više o firmi Zorus Stil szktr - salon zavesa

Helen Doron - Škola engleskog jezika za decu

Kursevi engleskog jezika za decu od 3 meseca do 14 godina, po internacionalnoj Helen Doron metodi učenja engleskog jezika kao maternjeg. Engleski jezik za bebe. Više o firmi Helen Doron - Škola engleskog jezika za decu

Hobi i sport

Tajlandski boks

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nacionalni sport Tajlanda, tajlandski boks, ili muay thai, ima bogatu i dugačku tradiciju kao borilačka veština korišćena od strane vojske, s tim da današnji sportski muay thai uzima malo drugačiju formu sa modifikovanim tehnikama nogama i rukama u ringu i uz korišćenje rukavica sličnih korišćenim u boksu.

Tajlandski boks


O tajlandskom boksu se govori kao o veštini osam udova, jer se osim šaka i stopala, intenzivno koriste i tehnike laktovima i kolenima, što muay thai borcu daje mogućnost 8 kontaktnih površina u najrazličitijim kombinacijama, za razliku od klasične 4 (stopala i šake), prisutne u većini modernih borilačkih sportova.

U početku su se borci borili goloruki (samo bandaži), a borbe su bile zakazivane na 11 rundi po 3 minute. Danas se bore u rukavicama i maksimalno trajanje borbe je 5 rundi, sa 2 minute odmora. Pravila su ostala gotovo netaknuta.

U skladu s pravilima, dozvoljeni su udarci rukama i nogama uz upotrebu kolena, laktova i držanje, guranje i bacanje (bez upotrebe poluga), što čini razliku od drugih sličnih sportova (K1, kick boks). Ovakva pravila zahtevaju od boraca velik stepen izdržljivosti i polivalentnost u načinu borbe. Nivo opterećenja u borbama je izuzetno visok, pa su vrhunski takmičari ovog sporta na glasu kao borilački supermeni.

Ukoliko Vam je interesantan i želeli bi ste da trenirate tajlandki boks, kontaktirajte klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas