Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Motel Bojana

Za sve one koji traže jeftin motelski smeštaj ili noćenje u Novom Sadu, motel Bojana predstavlja svoju specijalnu ponudu za sve drage goste. Bežični internet. Više o firmi Motel Bojana

Mali genijalac - produženi boravak za školsku decu

Edukativni dečiji centar - produženi boravak za školsku decu od 1. do 4. razreda. Pomoć učitelja pri izradi domaćih zadataka. Letnja škola za decu. Više o firmi Mali genijalac - produženi boravak za školsku decu

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Ginekološka ordinacija u Novom Sadu. Ginekološki pregled, ekspertni ultrazvuk, CTG, kolposkopski pregled, ultrazvuk dojki, lečenje steriliteta, brisevi. Više o firmi Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Mesta i predeli sveta

Sveta planina Kajlaš

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Planina Kajlaš (Kailash) nalazi se na severnom obronku planinskog lanca Himalaji,  i zauzima područje na zapadu Tibetanske visoravni.  Izdiže se na 6,714 m nadmorske visine. Planina Kailash je sačinjena od crnih stena i svojom prirodnom simetrijom podseća na dragulj, zbog čega su joj Tibetanci dali ime Kang Rimpoche - snežni dragulj.  Područje oko planine Kailash je stenovito i suvo, prošarano mnogobrojnim rečicama i jezerima kristalno plave boje.

Himalaji - turistička destinacija, VirtualniGrad


Ova planina slovi za sveto mesto - to je sveta planina u religiji Hindusa i Tibetanaca.  Za njih, planina Kailash je duhovni centar sveta, jer tu izviru svete reke Indus, Sutlej i Bramaputra. Hindusi veruju da na vrhu planine obitava gospodar Shiva, jedno od tri glavna božanstva u hinduističkoj religiji.

Zbog svog duhovnog značaja, alpinistima je zabranjeno da se penju na ovu planinu. Kročenje  na njen vrh smatra se svetogrđem i postoji verovanje da se svaki ovakav pokušaj završava smrću onoga ko pokuša to da uradi.

Hodočašće pod planinom Kajlaš, VirtualniGrad


Svake godine, pripadnici budističke i hinduističke religije iz celog sveta dolaze na hodočašće pod planinom Kailash. Hodočasnici kruže oko svete planine, izgovaraju svete molitve i meditiraju. Hodočašće traje oko tri dana, koliko je hodočasnicima potrebno da obiđu jedan krug oko planine, dužine od 52 km. Verovanje je da, kada se obiđe krug oko svete planine, pojedinac biva pročišćen od svih grehova koje je uradio tokom života.

Sveta planina Kailash, VirtualniGrad


Zbog duhovnog značaja, mitova i verovanja koja se vezuju za ovu svetu planinu, Kailash je danas poznata turistička destinacija mnogim turistima i avanturistima koji istražuju Himalaje i koji žele da upoznaju kulturu i duhovni život naroda koji ovde žive.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas