Fizikalna terapija i rehabilitacija, a akcentom na manuelnu medicinu. Manuelna terapija, kiropraktika, kineziterapija, elektroterapija, rehabilitacija. Masaža.

5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
8
GODINE SARADNJE
PREMIUM
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

08-21H

Utorak

08-21H

Sreda

08-21H

Četvrtak

08-21H

Petak

08-21H

Subota

08-14H

Nedelja

NE RADNA

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Motus

Studio za negu i održavanje tela Motus, u Novom Sadu, postoji da biste se vi rešili zdravstvenih problema i osećali bolje. Čak, bolje nego što ste i mislili da možete! Njihova delatnost je fizikalna terapija i rehabilitacija, s akcentom na manuelnu medicinu.

Od svih usluga fizikalne terapije, posebno se izdvajaju manuelna terapija i kiropraktika, pomoću kojih se već godinama izuzetno uspešno rešavaju različiti zdravstveni problemi.

Tretmani su namenjeni prvenstveno lečenju strukturalnih problema koštano zglobnog sistema, ali i drugih tegoba koje pogađaju većinu ljudi u današnjem vremenu. Ukoliko su vaši problemi bolovi u leđima, vratu, ramenima, rukama, nogama, išijas, trnjenje, slabija pokretljivost ekstremiteta, vrtoglavice ili glavobolje, studio Motus vam daje efikasno rešenje, koristeći potencijale vašeg sopstvenog tela.

Terapije koje Motus nudi obavlja stručno, medicinski edukovano osoblje koje se maksimalno posvećuje svakoj individui i njenim problemima, kako bi se oni što pre i što uspešnije rešili. Postoji i mogućnost terenskog rada u vašem domu.

MANUELNA FIZIKALNA TERAPIJA I KIROPRAKTIKA

Kiropraktika i manuelna terapija su grane alternativne medicine, sa naglaskom na dijagnostiku, lečenje i prevenciju poremećaja skeletomišićnog sistema, naročito kičme, ali i ostalih delova tela. Ovi poremećaji utiču na celo telo preko delovanja centralnog nervnog sistema. Osnovna ideja koja stoji iza ove dve grane alternativne medicine jeste da je ljudsko telo sposobno za samoisceljenje. Kiropraktika i manuelna terapija samo obnavljaju ranotežu između funkcije i strukture.

Kiropraktičar obavlja terapije koje, nasuprot uvreženom mišljenju, ne smeju biti bolne ni neprijatne. U proseku je potrebno oko tri terapije kako bi se stanje organizma dovelo u red. Najpre se zglobovi pozicioniraju, potom se tretiraju mišići, vezivno tkivo i cirkulatorni seistemi na kraju pacijent dobija savet kako bi novonastalo stanje što duže održao. Manuelna terapija otklanja prepreke za samoozdravljenje organizma.

KORISTI OD TRETMANA

Kao preventivu, od terapeuta ćete dobiti i savete i vežbe koji će vam pomoći da održite pravilan oblik svog tela i izbegnete denerativne promene.

Ukoliko već imate tegobe, tretmanima kiropraktike i vežbama, možete potpuno ili delimično ukloniti uzrok bola.

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija se koristi kod povreda i funkcionalnih oštećenja, te je izuzetno efektna za funkcionalno lečenje, osposobljavanje i rehabilitaciju. Sastoji se iz pažljivo planiranih i izvedenih pokreta i vežbi namenjenih određenoj vrsti problema, uz pratnju terapeuta.

  • funkcionalni status
  • vežbe snage
  • vežbe elastičnosti
  • vežbe posturalne korekcije (skolioza, kifoza, udubljene i ispupčene grudi)
  • vežbe balansa
  • vežbe za korekciju deformiteta stopala
SPINALNA DEKOMPRESIJA

To je vid mehanoterapije u kojoj se koristi motorizovana trakciona jedinica, koja sadrži kompjuterizovane programe za određena patološka stanja. Tokom trakcije, pacijent leži na kompjuterski konrolisanom stolu, čija je donja polovina mobilna. Terapeut nakon pregleda i ukoliko je potrebno uvida u MRI snimak, određuje vrednosti koje se unose u kompjuter, individualno za svakog pacijenta.

Tokom trakcije dolazi do povećanja negativnog pritiska u samom segmentu, čime se objašnjava mehanizam retrakcije, vraćanja iscurelog diska u svoje ležište i samim tim dekompresija nervnih struktura u samom spinalnom kanalu.

Pored toga, povećava se prostor između pršljenova što omogućava bolju cirkulaciju krvi, ishranu samog diska i antiinflamatorni efekat. Svako mehaničko oštećenje diska koje se morfološki opisuje kao početna fisura-rascep prstena diska, stvara uslove za dalje produbljivanje mehaničkog oštećenja koje dovodi do diskus hernije (protruzija, extruzija, secvestracija diska), i upalne reakcije u samom disku što je praćeno izrazitim bolnim stanjem.

Kada koristimo dekompresiju?
  • Bol u vratu i leđima (degenerativno izmenjena kičma)
  • Osećaj ukočenosti u vratu i leđima, bez širenja bola (obično su mehanička oštećenja diska, morfološki opisana kao fisura unutar diska, ili blokada meniskusa unutar malih zglobova – fesetnih zglobova.
  • Bol koji se širi iz vrata u rame i pored unutrašnje ivice lopatice, u dubini i nije vezan za pokret, ukazuje na cepanje prstena unutar diska u njegovoj vanjskoj trećini,kao i bol u sedalnoj regiji koji se širi iz lumbalnog dela
  • Bol koji se širi niz ruku ili nogu, praćen osećajem trnjenja ili slabosti, ukazuje da je došlo do većeg cepanja prstena diska i izmeštanja unutrašnjeg dela diska (diskus hernia) prema spinalnom kanalu i kompresiji izlazećeg nerva.
  • Osećaj grčeva u nogama koji se povećavaju pri hodu, a olakšanje se javlja na savijanje trupa i kratki odmor, ukazuje na stenozu spinalnog kanala i narušenu cirkulaciju (protok krvi ) u spinalnom kanalu.
SCHROTH METODA

Schroth metoda spada u nehirurške metode lečenja i predstavlja metod vežbanja koji se primenjuje u savremenoj kineziterapiji kod skolioze. Ovakve vežbe za lečenje skolioze su specifične, te je lečenje deformiteta kičmenog stuba (skolioza, kifoza, grbavost) ovom metodom posebno uspešna kod dece u razvoju.

ELEKTROTERAPIJA

Elektroterapija je grana fizikalne terapije koja podrazumeva korišćenje struja različitih frekvencija, a namenjena je lečenju reumatskih bolesti, bolesti perifernih krvnih sudova i poremećaja cirkulacije, edema, degenerativnih bolesti zglobova, sportskih i drugih povreda, bolne kičme itd. Shodno vašim problemima, terapeut će vam preporučiti najadekvatniju od ponuđenih terapija:

  • TENS
  • dijadinamske struje
  • interferentne struje
  • galvanske stuje
  • elektrostimulacija mišića
  • ultrazvučna terapija
REHABILITACIJA

Rehabilitacija podrazumeva vežbe kod određenih povreda i bolesti, u cilju što bržeg oporavka. U studiju Motus obavlja se rehabilitacija kod:

  • preloma, uganuća, iščašenja
  • moždanog udara
  • multiple skleroze
  • Parkinskonove bolesti
  • cerebralne paralize, dečije cerebralne paralize, hemiplegija, paraplegija, kvadriplegija
  • lumbaga, išijasa, cervikalnog sindroma
MASAŽA

Blagodeti masaže, za telo, psihu i dušu, naširoko su poznate. Kojim god poslom da se bavite, koliko god godina da imate, profesionalna masaža će vam prijati i vratiti energiju. Na raspolaganju su:

  • relaks i deep-relaks masaža
  • kraljevska masaža (masaža za dve osobe)
  • sportska masaža
  • terapeutska masaža
  • limfna drenaža

Nakon masaže, osetićete opuštanje vaših ukočenih mišića, kao i potpuno okrepljenje nakon celodnevnih obaveza i stresa.

NUTRICIONISTA – SAVETOVANJE

Ukoliko imate višak ili manjak kilograma, nedoumice oko pravilne ishrane ili zdravstvene probleme zbog kojih želite da promenite način ishrane, u studiju Motus vas čeka nutricionista, koji može da ponudi sledeće usluge:

  • Pregled nutricioniste
  • antropometrijsko merenje
  • merenje krvnog pritiska
  • izrada jelovnika za duži vremenski period sa recepturama jela

 

Motus vam pomaže da rešite i one probleme za koje niste ni znali da ih imate. Ne samo da vam pomaže kod bolnih stanja, već vas uči kako da svoj organizam održite na željenom nivou i iskoristite maksimum koji vam je dat.

Misija studija Motus glasi: Pomoći ljudima da ozdrave i iskoriste mogućnosti svog tela što bolje mogu!

Budite i vi jedna od osoba koja će dostići svoje domete i okrenuti ih u svrhu ozdravljena i odličnog osećaja u sopstvenoj koži.

video prezentacija

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Ljubomir 29. јула 2018. 22:11
Vaša ocena

Posle samo jedne masaže ja sam se osećao odlično !!!!!!!

Cica 29. јула 2018. 22:06
Vaša ocena

Savršeno, odlaskom na terapiju oslobodila sam se bola u ramenima. Super ste!