Kvalitetne stomatološke usluge u Bačkom Petrovcu - plombiranje zuba, lečenje paradontopatije, zubne proteze, zubna kruna, kompozitni kočić, beljenje zuba.

Dr Potran 5 3 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
3
BROJ GLASOVA
7
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

12 20H

Utorak

12 20H

Sreda

12 20H

Četvrtak

12 20H

Petak

12 20H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Masarikova 11, Bački Petrovac

Kako do nas

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Obezbeđen parking

Dr Potran

Bački Petrovac je mesto 20 km udaljeno od Novog Sada. U ovom prijatnom i lepo uređenom mestu u srcu Bačke nalazi se Stomatološka ordinacija Dr Potran. U ambijentu koji je uređen sa puno ljubavi i topline dočekaće Vas dr Michal Potran, stomatolog, koji je tu da vam odagna svaki strah od zubara i pruži kvalitetne stomatološke usluge.

Ordinacija je opremljena modernom tehnologijom, koriste se najsavremeniji materijali a svakom pacijentu prilazi se sa puno razumevanja. U zubnoj ordinaciji dr Portan možete dobiti stomatološke usluge iz konzervativne stomatologije, protetike, paradontologije, oralne hirurgije i u saradnji sa specijalističkom ordinacijom u Novom Sadu implantologije.

ZUBNI ISPUN – PLOMBA

Održavanje oralne higijene podrazumeva redovno pranje zuba četkicom, uklanjanje plaka i kamenca, izbegavanje čestog konzumiranja slatke hrane i pića, prvi je korak od prevencije nastanka karijesa. Karijes je najučestalija bolest zuba i zatoga na vreme treba ukloniti.

Nakon uklanjanja dentalnog plaka i karijesa radi se plombiranje (zubni ispun) kao najčešći oblik popravke zuba. Prilikom preparacije zuba, veoma je važno ukloniti svo karijesno tkivo i nakog toga uraditi plombu.

Iz estetskih razloga najčešće se rade bele plombe koje predstavljaju kompozitne matrijale na bazi smola.

Crne plombe, u današnje vreme sve manje se koriste zbog njihovog ružnog izgleda, a predstavljaju legure srebra, kalaja, bakra i žive.

DENTALNI PLAK I KARIJES

Dentalni plak je meka naslaga na površini zuba koja predstavlja pogodnu površinu za taloženje zubnog kamenca a kasnije i karijesa zuba.

Simptomi karijesa – bol u zubima, zubobolja, osetljivost zuba, blagi ili jaki bol pri unošenju hladnih, toplih ili slatkih pića ili hrane, promene boje zuba, bol pri zagrizu

Posledice – pulpitis (upala živca), gangrena zuba, apsces zuba (gornja upala korena).

Prevencija – održavanje oralne higijene (redovno pranje zuba četkicom, korišćenje konca), uklanjanje plaka i kamenca (jednom do dva puta godišnje), izbegavanje čestog konzumiranja slatke hrane i pića.

PARADONTOPATIJA

Parodontopatija ili paradontoza je najučestalija bolest desni. Nastaje usled dejstva mikroorganizama dentalnog plaka. Prvi simptomi su krvarenje desni, a pošto bolest ima hroničan tok i napreduje godinama, u kasnijem stadijumu dolazi do klimanja i ispadanja zuba. Održavanje oralne higijene je najvažniji faktor u prevenciji ove bolesti. Redovnim uklanjanjem plaka i zubnog kamenca jednom do dva puta godišnje, moguće je usporiti napredovanje paradontopatije.

Simptomi – krvarenje desni, u krajnjem stadijumu klimanje zuba

Posledice – ispadanje zuba, razgradnja potporne kosti zuba

Prevencija – održavanje oralne higijene, uklanjanje plaka ikamenca (jednom do dva puta godišnje)

ZUBNE PROTEZE

Ukoliko ste iz bilokojeg razloga izgubili jedan ili više zuba, iz etetskog i zdravstvenog razloga možete uraditi zubnu protezu. Zubne proteze predstavljaju mobilne zubne nadoknade kojima se nadomešćuju zubi u slučaju kada izgubite jedan ili više zuba. Zubne proteze mogu biti totalne ili parcijalne, što znači da mogu da se vade iz usta radi čišćenja i relaksacije potpornih tkiva. Zubne proteze menjaju se svakih 5 godina.

Indikacije – totalna ili parcijalna bezubost

Prednosti – isplativo rešenje za nadomeštanje zuba, dobra estetika

Nedostaci – smanjen komfor za pacijenta, smanjena žvaćna efikasnost, zahteva periodičnu kontrolu od strane stomatologa

ZUBNA KRUNA

U Stomatološkoj ordinaciji dr Potran, pored totalnih i parcijalnih proteza u slučaju krezubosti, malpozicije zuba ili promene boje zuba, možete uraditi zubnu krunu odnosno zubnu nadoknadu.

Zubne krune najčešće se prave u kombinaciji metalo-keramike i bezmetalna kruna. Zubna kruna postavlja se na izbrušeni zub, pri čemu se približno skida 1,5 mm zubnog tkiva a prostor koji nastaje nadomešta se novom krunom.

Bezmetalne krunice najčešće se postavljaju na prednjim zubima iz estetskog razloga i zahtevaju posebnu preparaciju zuba.

Indikacije – krezubost, Malpozicija zuba, promena boje zuba

Prednosti – kompletna funcionalno-morfološka rekonstrukcija zuba, dugotrajnost, komfor za pacijenta

Nedostaci – brušenje zuba zahteva dodatno uklanjanje zubnog tkiva

ZUBNI IMPLANTATI

Nadoknada koja se ugrađije u kost  naziva se zubni implantant, koji liči na šraf koji se implantira u kost, i nakon 4 meseca na njega se stavlja suprastruktura koja imitira brušeni zub i predstavlja nosač za zubnu krunicu. Uglavnom se radi prilikom nedostatka jednog zuba, a takođe ima ulogu i kao nosač mosta zbog skraćenog zubnog niza.

Indikacije – krezubost, bezubost, nedostatak jednog zuba pri čemu se izbegava brušenje susednih zuba za most

Kontraindikacije – loša oralna higijena, prekomerno pušenje

Prednosti – najsavremeniji način nadoknade izgubljenih zuba, morfološko-funkcionalna rekonstrukcija zagrižajnog kompleksa

Nedostaci – finansijski najzahtevnije rešenje za terapiju krezubosti, bezubosti

KOMPOZITNI KOČIĆ

Kompozitni kočić ima ulogu da ojača zub u kombinaciji sa zubnom ispunom ili zubnom krunicom i na takav način dugoročno ga čuva.

Indikacije – endodontski lečen zub, prelom zuba, ojačanje zuba kao nosača mosta

Kontraindikacije – karijes koji se širi pod desni, loša oralna higijena

Prednosti – ojačanje lečenih zba sprečava moguću frakturu krune zuba, estetika

IZBELJIVANJE ZUBA

Ukoliko ste nezadovoljni bojom svojih zuba ako je njihova nijansa postala žućkasta ili smeđa, možete uraditi izbeljivanje zuba. Beljenjem zuba uklanjaju se razne diskoloracije sa površine zuba, kako bi zub bio svetliji i belji. Smatra se da beljenje zuba spada u najpopularnije procedure u stomatologiji jer može značajno da poboljša estetski izgled. Izbeljivanje zuba može vam raditi stomatolog ili izbeljivanje zuba u kućnim uslovima uz stalni nadzor stručnog lica.

Simptomi – promena boje zuba, žućkasta ili smeđa nijansa zuba

Simptomi karijesa – bol u zubima, zubobolja, osetljivost zuba, blagi ili jaki bol pri unošenju hladnih, toplih ili slatkih pića ili hrane, vidljive rupe ili udubljenja na zubima, smeđe, crne ili bele fleke na zubima, bol pri zagrizu.

Prevencija – izbegavanje preteranog unosa obojenih pića, prestanak pušenja, redovno pranje zuba

Stomatološka ordinacija dr Potran u Bačkom Petrovcu, dostupna je pacijentima svakog radnog dana od  12 do 20h i subotom za hitne intervencije po pozivu.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Željana 12. августа 2018. 22:30
Vaša ocena

Najbolji ste, velika preporuka…..

Radovan 12. августа 2018. 22:29
Vaša ocena

Dobar i savestan stomatolog!