Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević:
Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević Novi Sad

Adresa:
Augusta Cesarca 15,
21000 Novi Sad
Telefoni:
021 42...Klik za prikaz celog broja
063 19...Klik za prikaz celog broja
064 23...Klik za prikaz celog broja

Click for 360° virtual tour of Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević
Plombiranje zuba - GJC i bele plombe. Lečenje zuba, vađenje zuba, protetika. Uklanjanje zubnog kamenca. Izbeljivanje zuba profesionalno i kućno. Povoljne cene.
Kliknite za veću sliku - Lečenje zuba
Lečenje zuba
Kliknite za veću sliku - Stomatološka protetika
Stomatološka protetika
Kliknite za veću sliku - Izbeljivanje zuba
Izbeljivanje zuba
Kliknite za veću sliku - Plombiranje zuba, bele plombe
Plombiranje zuba, bele plombe
Kliknite za veću sliku - Uklanjanje zubnog kamenca
Uklanjanje zubnog kamenca
Kliknite za veću sliku - Stomatolog dr Jasna Uljarević
Stomatolog dr Jasna Uljarević
Kliknite za veću sliku - Stomatološka ordinacija
Stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija Dr Jasna Uljarević ima bogato znanje i iskustvo, i samim tim je svesrdna podrška svojim pacijentima, u različitim situacijama u kojima su im potrebne stomatološke usluge.

Materijali koji se koriste su vrhunskog kvaliteta, rad stomatologa profesionalan i precizan, a cene iznenađujuće povoljne. Strpljenje i ljubaznost sa kojom će Vas stomatolozi dočekati, kao i spremnost da odgovore na sva Vaša pitanja, dodatni su plus, zbog kojeg se stari pacijenti uvek iznova vraćaju.


PLOMBIRANJE ZUBA

Plombiranje zuba je postupak kojim se nadoknađuje karijesom ili na neki drugi način izgubljeni deo zuba. Od izuzetne je važnosti koji materijali se koriste za plombiranje zuba. Ranije su se uglavnom upotrebljavale amalgamske plombe na bočnim zubima, dok su se kompozitne (bele) plombe koristile samo za prednje zube. Danas su kompozitni materijali toliko usavršeni, da se amalgami izbacuju iz upotrebe, a u nekim razvijenim zemljama se i zabranjuju. U ovoj ordinaciji se koristi samo visokokvalitetan materijal - kompoziti poslednjih generacija (3M, Fuji, SDI). Za ispune kod dece koriste se glas-jonomer cementi (GJC).

  • GJC plombe
  • Kompozitne plombe (bele plombe)

Koristeći karpul špric u postupku anesteziranja, izazvana trauma tkiva je minimalna, čime se postiže manja bolnost nakon prestanka dejstva anestezije. Koristi se više vrsta anestetika, u skladu sa zdravstvenim stanjem pacijenta i obimom stomatološke intervencije.


LEČENJE ZUBA

Lečenje zuba je postupak tokom koga se uklanja pulpa (živac), šire i pune kanali korena zuba. Da bi se zub kvalitetno izlečio, potrebno je dobro raširiti kanal korena zuba i precizno ga napuniti, do samog vrha.

Postupak čišćenja i širenja kanala korena je često dugotrajan. U ovoj ordinaciji, pored ručnih, koriste se i mašinski proširivači, čime se znatno ubrzava proces širenja kanala.

Za uspešno lečenje zuba, veoma je bitno precizno napuniti kanal korena, do samog vrha. Da bi se odredila tačna dužina kanala korena, koristi se apeks lokator.


UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA I POLIRANJE ZUBA

Uklanjanje zubnog kamenca i poliranje zuba je veoma važan terapijski i kozmetski postupak. Pored toga  što zubi deluju lepše i što se eliminiše zadah, uklanjanjem kamenca eliminiše se i glavni uzrok parodontopatije.


STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Kada, iz bilo kojeg razloga, ostanete bez jednog, više ili, čak, svih zuba, potrebno je vratiti lep osmeh i, što je još važnije, nadoknaditi funkciju izgubljenih zuba. Postoji više usluga iz oblasti stomatološke protetike koje Vam ova ordinacija nudi.

U slučaju kada je krunica zuba uništena, a koren se može iskoristiti, preporučuje se izrada livene nadogradnje. Livena nadogradnja zuba je jedan metalni kočić, koji se jednim delom zalepi u koren, a na drugom delu je tako oblikovan da nosi navlaku (krunicu veštačkog zuba).

Umesto livene nadogradnje, danas se često koristi i kompozitna nadogradnja, odnosno kočići koji se zalepe u koren zuba, a deo koji nosi navlaku (veštačku krunicu) se nadoknađuje kompozitnim ispunom.

Metalo-keramičke krunice i mostovi se koriste za nadoknađivanje jednog ili više zuba. Zubni mostovi se rade u slučaju kada oko bezubog prostora postoje zubi koji su sposobni da nose veštačke krune, kojima se nadoknađuje bezubi prostor.

U slučaju gubitka više zuba, pri čemu preostali zubi, zbog parodontopatije ili svog rasporeda nisu u stanju da nose mostove, preporučuje se izrada parcijalne proteze.

Totalne proteze se izrađuju da bi nadoknadile gubitak svih zuba.

  • livene nadogradnje
  • kompozitni kočići
  • solo krune (navlake)
  • metalo-keramički mostovi
  • parcijalne proteze (akrilatne i vizil proteze)
  • totalne proteze

Obzirom da su radovi u okviru zubne protetike najčešće složeni, u ordinaciji je osmišljena posebna pogodnost za pacijente - plaćanje na rate.


VAĐENJE ZUBA

Vađenje zuba (ekstrakcija) se radi ukoliko se zub ne može izlečiti ili iz nekih drugih razloga.


Ukoliko Vas zanima profesionalno izbeljivanje zuba ili izbeljivanje zuba kod kuće, više informacija pročitajte na stranici Izbeljivanje zuba.

Broj otvorenih strana ovog meseca: 58
Ukupno: 11433
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas