Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Komel-Co doo - alarmi i video nadzor

Prodaja i ugradnja alarma, audio i video interfona, kamera za nadzor objekata, sistema za automatsku dojavu požara, kontrolu pristupa i registraciju radnog vremena. Više o firmi Komel-Co doo - alarmi i video nadzor

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical

Pregled fizijatra i reumatologa, lečenje i otklanjanje bolova i otoka, lečenje glavobolje, migrene, spondiloze, tretman preloma kostiju i povrede tetiva. Više o firmi Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical

Plesni studio Altair Sremski Karlovci

Plesni studio Altair Sremski Karlovci. Prvi mladenački ples, rekreacija za žene, rekreacija za decu show dance. Više o firmi Plesni studio Altair Sremski Karlovci

Praznici i slavlja

Šta muškarci da obuku na venčanje?

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Predanje koje se, nekako, sve više kosi sa realnošću svedoči da su uglavnom žene te koje kukaju kad je odevanje u pitanju. Stvarnost nas, međutim, uči da su i muškarci ušli u neku picikato fazu, šta - kako, uostalom, i običaji diktiraju - posebno dolazi do izražaja kad su u pitanju svečane prilike, prvenstveno venčanja, i to bez obzira da li je dotičnom gospodinu, mladom ili ne baš u cvetu mladosti, zapalo da bude mladoženja lično, kum, otac nekog od supružnika, dever ili običan svat.

Upravo ceremonija venčanja upozorava nas da je u ljudskom društvu forma jednako važna koliko i sadržina, a neretko (na žalost?) i važnija. Kad se već stane pred oltar - ili matičara, ili oboje - najvažnije je kako izgledaju one centralne figure, a što se muških zvanica tiče, to su ovi već pobrojani. Da vidimo šta se za te cenjene likove preporučuje.

Mladoženja: Norme jesu tvrde, ali i sretnik koji uplovljava u bračnu luku treba na svadbi svoj imidž da prilagodi karakteru. Ako je, dakle, reč o čoveku ozbiljnije naravi, konzervativnijem i nesklonom manje i više nasilnim improvizacijama, njemu je najbolje da odabere adekvatnu opciju - tradicionalnu crno-belu varijantu, koja ga ni u ovoj situaciji visokog rizika neće izneveriti. Osobe živog temperamenta, pomalo otkačene ili, jednostavno, zaljubljene u mladalačku šašavost do iznemoglosti, slobodno se mogu opredeliti za neku slikovitiju varijantu. U takvim slučajevima, ne smeta ako sevne neka ekscentrična boja ili totalno neformalni odevni detalj.

Budući da se na venčanjima pretpostavlja da će to muškarcu biti jedino mladoženjstvo u životu, prirodno je što se od njega očekuje da izgleda kao bonbona. Ostaće, na kraju, fotografije sa venčanja, a možda i video zapis, pa će se čovek na eventualnu blamažu podsećati celoga života.

Kum: Vrlo se često dešava, i sa i bez prethodnog dogovora, da se kum obuče tako da pasuje fazonu za koji se opredelio mladoženja. Nisu li, uostalom, u pitanju dva drugara dobra stara koja su zajedno prošla sito i rešeto?

Što se devera tiče, on će se već konsultovati sa snajkom, odnosno izabranicom bratovog srca. To je, kako pokazuje istorija porodičnih odnosa, najbolji način. Ukoliko, naravno, dever nije na svoju ruku, pa neće nikoga da sluša.

Evo i saveta za oduševljene očeve razdraganih mladenaca, koji su takođe bitne kreature na jednoj svadbi. Oni, pre svega, treba da obuku nešto što ih neće gušiti. Dosta im je već holesterola i visokih pritisaka; kad nadođe zadihanost od skakanja u kolu i melanholija izazvana činjenicom da je dete, eto, odraslo i da mu (joj) ja više nisam bitan u životu, dobro je da očevi novopečenog mužića i ženice blagovremeno olabave kravate. Za njih je, dakle, važno kako će izgledati do predjela - a da to bude O.K. pobrinuće se buduće bake, njihove životne saputnice. A posle - udri garderobu na veselje!


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas