Novo - skidanje dioptrije od -15 do +5 laserom. Hirurgija katarakte, operacija glaukoma, laser i operacije mrežnjače. Lečenje svih vrsta očnih bolesti.

Bolnica Vidar – Orasis Swiss 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
12
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

08 - 20H

Utorak

08 - 20H

Sreda

08 - 20H

Četvrtak

08 - 20H

Petak

08 - 20H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Bulevar oslobođenja 76A, Novi Sad

Autobuske linije:

9, 12

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Bolnica Vidar - Orasis Swiss

Specijalna očna bolnica “Vidar-Orasis Swiss” iz Novog Sada osnovana je 2010. godine sa ciljem da uspostavi poslovne modele za oftalmološke usluge visokog kvaliteta na tržištu Srbije, jedinstven sistem obrazovanja za najsofisticiranije oftalmološke operacije, nacionalnu i međunarodnu saradnju za sprovođenje projekata i istraživanja iz ove oblasti i da predstavi inovativnu praksu u radu sa pacijentima te da se približi tržištu Švajcarske.

Jedan od značajnijih delova rada  bolnice su usluge iz oblasti refraktivne hirurgije,  poznatije kao lasersko skidanje dioptrije.

Najznačajniji preduslovi za uspešan rad u ovoj oblasti su:

  • Visokotehnološka oprema koja ne sme zaostajati za najsavremenijom opremom u svetu
  • Tim lekara koji je svojim radom i iskustvom visoko pozicioniran i prepoznatljiv u međunarodnim stručnim krugovima
  • Veza sa privatnim zdravstvenim ustanovama iz Švajcarske
  • Organizacija plaćanja kompletne paket usluge u svojoj zemlji
  • Organizacija posla u bolnici koji je prilagođen uslovima rada zdravstvenih ustanova iz zemlje iz koje dolaze pacijenti.
  • Mogućnost organizovanja upoznavanja pacijenata sa zemljom i regionom gde dobijaju zdravstvenu uslugu.
  • Prisutnost bolnice i usluga koje ona pruža u elektronskim medijima.

U duhu profesije i dobre kliničke prakse, cilj nam je da svim našim pacijentima pružimo usluge i tretmane koji su na najvišem nivou kvaliteta a koji će im svakodnevicu učiniti lakšom i lepšom.

Kontaktna sočiva

Kontaktna sočiva pravo su rešenje za sve one koji ne žele da nose naočare za vid. Kontaktna sočiva služe za korekciju vida i izrađena su od posebnog plastičnog materijala i ne predstavljaju problem onima koji ih nose.

Postavljaju se na rožnjaču ili na rožnjaču i beonjaču te omogućavaju bolju oštrinu vida, čak i do 30% u odnosu na naočare.

Vrste kontaktnih sočiva:

  • Meka kontaktna sočiva
  • Tvrda kontaktna sočiva
  • Polu-tvrda ili gaspropusna GP kontaktna sočiva.

U našem Očnom centru „Vidar Orasis Swiss“ možete uraditi celokupan pregled za kontaktna sočiva, fitovanje kao i kompletnu obuku za stavljanje i skidanje kontaktnih sočiva.

Dijagnostika, pregledi i lečenje očnog vida

U specijalnoj oftalmološkoj bolnici Vidar-Orasis Swiss možete obaviti pregled oka i očnog vida, a tim visokostručnih lekara oftalmologa i očnih hirurga u svakom tenutku pružiće vam korisne savete, obaviti pregled vašeg vida, dati dijagnostiku i način lečenja.

Usluge:

  • Ablacija retine
  • Dijabetesna retinopatija
  • Glaukom
  • Katarakta
  • Keratoconus
  • Optička koherentna tomografija (OCT) i KVP
  • Refraktivna hirurgija
  • Staračka degeneracija žute mrlje

ABLACIJA RETINE

Ablacija retine (mrežnjače) je patološki proces i predstavlja odvajanje neurosenzornog (unutrašnji deo) dela retine od retinalnog pigmentnog dela (RPE).

Postoji više tipova ablacije, a dele se po mehanizmu nastanka:

  • Regmatogena ablacija – nastaje na prethodnim rupama u retini
  • Neregmatogene ablacije – ablacije nastale drugim mehanizmom

Simptomi koji ukazuju na pojavu ove bolesti su: Pojava  „munja i svetlaca“ koji se javljaju iz određenog pravca pri pokretu oka. Pojava „mreže“, „niti“, “ zavese“, „duvanskog dima“  u vidnom polju oka.

DIJABETESNA RETINOPATIJA

Povišen nivo glukoze u krvi, oštećuje velike i male krvne sudove  u organizmu. Ova oštećenja krvnih sudova na očnom dnu izazivaju oštećenje mrežnjače (jedan od najosetljivijih delova oka zaduženih za vid).

Simptomi dijabetesne retinopatije

Dijabetesna retinopatija se uglavnom javlja na oba oka. Simptomi koji ukazuju na dijabetesnu retinopatiju i zbog kojih se trebate odmah javiti oftalmologu su:

  • Zamućenje vida (pad vidne oštrine), naizmenične promene u jasnoći vida ili potpuni gubitak vida
  • Pojava tamnih mrlja, tačkica, niti
  • Lošije viđenje boja

GLAUKOM

Glaukom je progresivna bolest očnog nerva, a koja je u vezi sa očnim pritiskom. Za glaukom se kaže da je “tihi kradljivac vida” ili “bolest tihog slepila” jer se uglavnom javlja bez simptoma i bez tegoba, a napreduje neopaženo dok ne dovede do slepila.

Postoji više tipova glaukoma, a najčešći oblik je:

Glaukom otvorenog ugla – Kod glaukoma otvorenog ugla dolazi do sporog, ali trajnog oštećenja očnog nerva.

Sekundarni glaukom – je skup različitih tipova glaukoma kod kojih oštećenje očnog nerva nastaje zbog neke druge bolesti ili povrede oka.

Akutni angularni glaukom – je poseban tip glaukoma i predstavlja hitno stanje u oftalmologiji jer očni pritisak dostiže jako visoke vrednosti, pa je praćen crvenilom oka, padom vida, bolom u oku, glavoboljom, mukom, čak i povraćanjem.

KATARAKTA

Katarakta predstavlja zamućenje očnog sočiva koje dovodi do slabljenja vidne funkcije.U zavisnosti od načina nastanka zamućenja postoje različiti tipovi katarakte: urođena, staračka, traumatska, komplikovana.

Glavni simptom katarakte je pad vidne oštrine, a pored slabijeg vida pacijenti mogu da imaju smetnje poput duplih slika, poremećaj u raspoznavanju boja, zablještenja…

KERATOCONUS

Keratoconus predstavlja obostrano degenerativno oboljenje koje se karakteriše progresivnim smanjenjem debljine tkiva  koje je praćeno koničnim (kupastim) ispupčavanjem rožnjače sa najvećim istanjenjem na vrhu konusa. Nastaje kao rezultat genetskih faktora, enzimskih, hromozomskih abnormalnosti i kao posledica neke od hirurških intervencija, drugih mehaničkih faktora.

Simptomi koji ukazuju na keratoconus

Osoba primećuje pad vidne oštrine, nejasnu sliku opaženih predmeta , pojačanu osetljivost na svetlost, pojavu „duplih“ slika opaženih predmeta, pojačano suzenje oka.

OPTIČKA KOHERENTNA TOMOGRAFIJA

Optička koherentna tomografija (OCT) je neinvazivna, brza metoda pomoću koje se dobijaju slike poprečnih preseka struktura prednjeg i zadnjeg dela oka u visokoj rezoluciji. OCT aparat je nalik CT skeneru koji daje slikovit prikaz svih tkiva koja se snimaju.

REFRAKTIVNA HIRURGIJA

Primena lasera i drugih aparata u u cilju korekcije refraktivnih grešaka (kratkovidost, dalekovidost, astigmatizam), se naziva refraktivna hirurgija (poznatije kao „lasersko skidanje dioptrije“).

Postoji velik broj hirurških pristupa i aparata koji su razvijani tokom godina, ali se danas najviše u svetu izvode: PRK, LASIK.

STARAČKA DEGENERACIJA ŽUTE MRLJE

Senilna degeneracija žute mrlje (ARMD-age related macular degeneration) je degenerativno oboljenje koje je jedno od vodećih uzroka oštećenja vida u populaciji na globanom nivou.

Bolest zahvata na očnom dnu region makule. Makula ili žuta mrlja je najsenzitivniji deo mrežnjače, koji je odgovoran za centralni vid ( za čitanje, posmatranje finih detalja, viđenje boja ..). Pojavom ove bolesti dolazi do gubitka centralnog vida.

Postoje dva oblika ovog oboljenja:

Suva forma – karakteriše se stvaranjem žućkastih formacija na očnom dnu (druza)

Vlažna forma – karakteriše se razvojem novih krvnih sudova, koji krvare i puštaju tečnost u makuli što je praćeno posledičnim razvojem ožiljnog tkiva i gubitkom vida.

U istom prostoru je i Optika Vidar Plus za naočare i kontaktna sočiva.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Milica 29. јула 2018. 21:22
Vaša ocena

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa očima i očnim vidom, preporučujem vam ovu bolnicu. Verujte najbolji su.

Jovan Joca 29. јула 2018. 21:17
Vaša ocena

Savršen tim lekara i veoma ljubazno osoblje. Svaka preporuka.