Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Specijalistička ORL ordinacija Vega:
Specijalistička ORL ordinacija Vega
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Specijalistička ORL ordinacija Vega

Adresa:
Ovaj oglas je istekao!,
11000 Beograd

Lečenje bolesti uha, grla i nosa. UZ štitaste žlezde, dopler krvnih sudova vrata. Dijagnostika i lečenje vrtoglavica i tinitusa, ispitivanje sluha.
Kliknite za veću sliku - ORL ordinacija Vega
ORL ordinacija Vega
Kliknite za veću sliku - Lečenje bolesti uha, grla i nosa
Lečenje bolesti uha, grla i nosa
Kliknite za veću sliku - Lečenje vertoglavica i poremećaja ravnoteže
Lečenje vertoglavica i poremećaja ravnoteže
Kliknite za veću sliku - Otorinolaringolozi dr Joković i dr Kostić
Otorinolaringolozi dr Joković i dr Kostić
Kliknite za veću sliku - ORL pregled uha, grla, nosa
ORL pregled uha, grla, nosa
Kliknite za veću sliku - Ispitivanje sluha
Ispitivanje sluha
Kliknite za veću sliku - ORL pregled ušiju
ORL pregled ušiju
Kliknite za veću sliku - Ultrazvuk štitaste žlezde
Ultrazvuk štitaste žlezde

Bolovi, grebanje, svrab i ostale neprijatnosti u uhu, nosu ili grlu, pojava sekreta, otežano disanje, oslabljen sluh, zujanje u ušima, vrtoglavice - sve su to simptomi koji mogu ukazati na ozbiljnije probleme. Ukoliko imate problem sa ušima, nosom ili grlom, bitno je otkriti njihov uzrok, a to se obavlja ORL pregledom. Otorinolaringolog će znati da prepozna i otkrije problem i uputu Vas u dalja ispitivanja ili predloži odgovarajuće lečenje.

Specijalistička ORL ordinacija Vega nalazi se u Beogradu, i u njoj se obavlja dijagnostika i lečenje bolesti uha, grla i nosa, kao i otkrivanje uzroka vrtoglavice, nestabilnosti, poremećaja ravnoteže, zujanja u ušima i glavi, oštećenja sluha. Po potrebi se obavlja i kolor dopler krvnih sudova vrata, kao i ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata i štitaste žlezde.

Lekari koji će Vas pregledati su dr Vesna Kostić, specijalista ORL i dr Galina Joković, specijalista otorinolaringologije i subspecijalista audiologije. Uz puno iskustva i ljubavi prema poslu, dr Kostić i dr Joković će se, kroz proverene tradicionalne metode, ali i nove pristupe u dijagnostici i terapiji, posvetiti rešavanju Vašeg problema.


ORL PREGLED UHA

Konsultacija sa ORL specijalistom i otološki pregled preporučljivi su kada pacijent oseća bol, svrab, curenje sekreta, krvavljenje u ušima, zapušenost uha, osećaj da se slabije čuje, zujanje ili šum u uhu, osećaj stranog tela, pritisak, pulsiranje...

  • ORL pregled ušiju otoskopom ili otoendoskopom - za utvrđivanje postojanja akutnih zapaljenja spoljašnjeg i srednjeg uva, hroničnih zapaljenja uva, prisustva cerumena ili ušne masti, drugog stranog tela, povrede kože kanala ili bubne opne, tumora uha.
  • Ispiranje ušiju, bez kompletnog ORL pregleda, obavlja se prema želji pacijenta, ukoliko je potrebno ukloniti cerumenski čep ili nešto drugo što se nalazi u uhu i stvara tegobe.
  • Bris uha


ORL PREGLED NOSA

ORL pregled nosa i nosnog sprata ždrela zove se epifaringoskopija i daje nam uvid u to kakva je sluznica u nosu, da li je nosna pregrada pravilna, kakav je sekret u nosu ukoliko je prisutan, da li su nosne školjke uvećane ili izmenjene, da li postoje polipi ili neke druge pomene. Pregled nosa je važan za pacijente koji maju osećaj da teško dišu kroz nos, stalno slivanje sekreta, curenje iz nosa, kijavice, krvarenja iz nosa, poremećen osećaj mirisa, probleme sa alergijama, osećaj stranog tela u nosu, česte upale sinusa, glavobolje, koriste previše kapi za nos, česte upale ušiju (kod dece), hrkanje, osećaj zapušenosti samo u jednom uvu, povredu nosa, dugotrajan kašalj ili neke druge pomene.

U slučaju potrebe, u ordinaciji će se obaviti i bris nosa.


ORL PREGLED GRLA

ORL pregled ždrela i grkljana neophodan jekada se javi bol u ždrelu, otežano gutanje, otežano disanje, promuklost, dugotrajan kašalj, iskašljavanje sekreta ili krvi, osećaj prisustva stranog tela, izraštaji ili neke promene u usnoj duplji, ili neki drugi simptomi. Pregleda se kompletna usna duplja, zubi, jezik, pljuvačne žlezde, krajnici, pokretljivost grkljana, glasnica, prisustvo promena. Ukoliko postoji potreba, obavlja se i bris grla.


ULTRAZVUK ŠTITASTE ŽLEZDE I MEKIH TKIVA VRATA

UZ štitaste žlezde i mekih tkiva vrata može da otkrije brojna oboljenja štitaste žlezde, Hašimoto tireoiditis, patološke promene paraštitastih žlezdi, promene unutar štitne žlezde: nodusi, ciste, tumorske promene, urođenih promena na vratu (ciste...), uvećane limfne čvorove u vratu (reaktivne, patološke lgl), tumore na vratu, upale pljuvačnih žlezdi.


DOPLER KRVNIH SUDOVA VRATA

Dopler krvnih sudova vrata obuhvata dijagnostiku promena na ekstrakranijalnim krvnim sudovima vrata, uz pomoć savremenog ultrazvučnog aparata. Obavlja se ukoliko pacijent ima zujanje i šum u ušima, vrtoglavice, nestabilnost.


DIJAGNOSTIKA I LEČENJE VRTOGLAVICA

Kod vrtoglavica i poremećaja ravnoteže obavlja se pregled kod otorinolaringologa, audiologa. Najčešće, čak 85% svih vrtoglavica nastaje zbog problema sa unutrašnjim uhom i čulom za ravnotežu koje je tu smešteno. Neurootološki pregled podrazumeva više stavki, od vestibulometijskog testa toplom i hladnom vodom, Roll on testa, Deep head hanging testa, Head shaking testa, preko ispitivanja vestibulookularniih refleksa i ispitivanja sluha audiometrijom, do dopler dijagnostike krvnih sudova vrata itd. Lečenje vrtoglavica obavlja se repozicionim manevrima, sprovođenjem vestibularne rehabilitacije, uz edukaciju i izvođenje specifičnih i opštih vežbi, savetovanje, lečenje Menierove bolesti intratimpaničnim injekcijama.


ISPITIVANJE SLUHA

Dijagnostika oštećenja sluha je obavezna ukoliko se pojavi zujanje ili šum u uhu, praćeno osećajem da ne čujete na to uvo. Sluh je potrebno proveriti i ukoliko imate osećaj da slabije čujete, neprijatno doživljavate određene zvukove, imate zujanje u ušima. Dijagnostika oštećenja sluha obuhvata procedure kao što su: ispitivanje sluha zvučnim viljuškama, audiometrija, timpanometrija, akustički refleksi ipsi i kontra, itd. Lečenje sluha obavlja se pomoću određivanja slušnih aparata, kao i terapije akutno nastale nagluvosti intratimpaničnim injekcijama i lekovima.


DIJAGNOSTIKA I LEČENJE TINITUSA - ZUJANJA U UŠIMA

Tinitus je osećaj zvuka u ušima ili glavi bez jasnog spoljašnjeg izvora zvuka, od pacijenata najčešće opisan kao šum, huk, pištanje, cvrčanje, lokomotiva, bubnjanje... Siguran uzrok se ne zna, ali na njegov nastanak utiče smanjenje ulaznog zvučnog signala. Tinitus ima i karakteristike hroničnog neuropatskog bola. Dijagnostika tinitusa je detaljna, od ORL pregleda, preko merenja praga sluha audiometrijom, merenja frekvencije i jačine tinitusa, timpanometrije, do edukacije i savetovanja. Za lečenje tinitusa koristi se individualan pristup terapiji (TENS – transkutana elektrostimulacija, terapija zvukom, lekovi, hiperbarična komora, kognitivna bihejvioralna teapija, maskeri, slušni aparati...).


Ne treba zaboraviti da zanemarivanje ili samoinicijativno lečenje problema sa uhom, grlom i nosom može da stvori ozbiljnije probleme i bolesti. Pregled i mišljenje stručnjaka je jedino merodavno i može Vam pomoći u rešavanju problema.

Broj otvorenih strana ovog meseca: 16
Ukupno: 1680
Ovu firmu nije moguće kontaktirati putem emaila.
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas