Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

2 štapića doo - kineski restoran

Kineski restoran, besplatna kućna dostava kineske hrane. Kineska hrana: piletina, teletina, svinjetina na kineski način, vegeterijanski specijaliteti. Više o firmi 2 štapića doo - kineski restoran

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Stomatološka ordinacija vrši sve stomatološke usluge. Besplatan stomatološki pregled. Popravke zuba, parodontologija, protetika, ortodoncija, zubni implanti. Više o firmi  Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Hofy Cuki sztur - izrada torti, kolača i peciva

Poslastičarnica i pekara - torte i kolači. Izrada torti, kolača i peciva po narudžbini. Snabdevanje prodavnica, proizvodnja sladoleda za restorane, ketering. Više o firmi Hofy Cuki sztur - izrada torti, kolača i peciva

Život ljudi

Solferino: pravi potezi za bolji svet

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Pet stotina mladih iz 149 zemalja sreli su se na trećem Crvenom Polumesecu Crvenog Krsta, sastanku mladih u italijanskom gradu Solferino, a u cilju planiranja narednih koraka za napredak čovečanstva. Sa temom Mladi na potezu, radni klubovi, kulturna razmena i sastanci su oličenje ovog susreta u mestu koje slavi 150-ogodišnjicu bitke kod Solferina.

Stiven Rajan, predstavnik Udruženja mladih i dobrovoljaca u Internacionalnoj Federaciji Crvenog Krsta i Udruženjima Crvenog Polumeseca, kaže da se nada da će susreti mladih podstaći konkretne akcije svih učesnika širom sveta.

Istorija neće biti pravljena na ovom sastanku. Ovo je samo početak dugog putovanja. Istorija će početi da se pravi kada se ljudi vrate svojim domovinama.

Samanta Dankan iz Crvenog Krsta Granade kaže da je najbolji deo susreta učenje o tome šta najbolje radi u ostalim zemljama.  Ja sam ovde da naučim nešto više o najboljim praksama ostalih Nacionalnih društava, kako bih se mogla vratiti u svoju zemlju i unaprediti naše društvo i naš program uopšte. Ovde sam da naučim sve što mogu za Nacionalno Društvo, i dobijem nove ideje i prihvatim stare, postojeće, koje deluju u drugim zemljama i vidim šta sa njima mogu uraditi i kako ih možemo prilagoditi u drugim zemljama.

Aron Tarner, mladi spasilac i bolničar iz Crvenog Krsta Novog Zelanda, kaže da je impresioniran ulogom mladih u ostalim zemljama: Novozelandski Crveni Krst nije dovoljno sazreo. Još uvek je u svojoj početnoj fazi i većina Nacionalnih društava, posebno afrička, ima 80 procenata svojih članova deklarisano kao mlade, dok je na Novom Zelandu ta cifra bliža 5 procenata. Prosto je fantastično videti toliku energiju i vitalnost koju sve ove zemlje donose. A ima i dosta da se nauči od njih.
Moj naredni potez je da u svoju zemlju donesem motivaciju i vitalnost koje ovde ima na pretek. Ceremonija otvaranja me je u potpunosti iznenadila. To je nešto što želimo da ponesemo sa nama na Novi Zeland. Započeti Pacifički forum ili proširiti komunikaciju je prvi naredni korak.

Hadhya Al Zawm, koordinator jemenskog Društva Crvenog Polumeseca, je rekla da je inspirisana univerzalnim vrednostima humanizma, nezavisnosti, neutralnosti, dobrovoljne pomoći, univerzalnosti i jedinstva koje se iskazuju na sastanku.
Ovde sam da bih upoznala ostalu braću i sestre iz Pokreta, kaže ona.  Moj je san bio da budem ovde i da učestvujem u svemu tome sa ostalom mladeži. I da vidim da ne samo u Jemenu, već i širom sveta, svi veruju u fundamentalne principe i da svi dobrovoljno volontiramo i radimo iste stvari i aktivnosti.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas