Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Tri zlatna novčića – knjigovodstvena agencija

Knjigovodstvo i računovodstvo, poslovno, pravno i poresko savetovanje. Besplatne knjigovodstvene usluge novoosnovanim pravnim subjektima prvih mesec dana. Više o firmi Tri zlatna novčića – knjigovodstvena agencija

Kozmetički salon Bonne Etoile

Kozmetički tretmani lica: ultrazvučno čišćenje, medicinski tretman, mikrodermoabrazija, Pure Oxigen. Pedikir, depilacija, ultrazvučno skidanje visećih bradavica Više o firmi Kozmetički salon Bonne Etoile

Art & soul - salon lepote

RF lifting, mezoterapija, elektrostimulacija, kavitacija, vakuum terapija, presoterapija, masaža. Šminka, trepavice, microblading. Obuke za manikir i šminkanje. Više o firmi Art & soul - salon lepote

Zdravlje i lepota

Sojino mleko u prahu Soja Pure

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Sojino mleko Soja Pure Milk je zdrav i ukusan napitak - najkvalitetnije sojino mleko u prahu - prirodna hrana bez laktoze, glutena i holesterola. Soja Pure Milk čuva srce i kosti, smanjuje rizik od osteoporoze i nivo lošeg holesterola, ublažava tegobe u menopauzi! Sojino mleko Soja Pure namenjeno je osobama alergičnim na kravlje mleko, osobama sa netolerancijom na laktozu, gluten, proteine kravljeg mleka, osobama na dijeti i postu, sa problemima kardiovaskularnog sistema, ali i svima koji vode računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani.

Sojino mleko u prahu Soja Pure


Prednosti sojinog mleka Soja Pure su:

 • proizvedeno je od genetski nemodifikovanih sirovina
 • visoko kvalitetan proizvod iz celog zrna soje (slični proizvodi su uglavnom od kukuruznog    sirupa i izolata soje)
 • do 24 puta veća koncentracija proteina u odnosu na slične proizvode
 • 2-3 x niži sadržaj biljnih masti
 • bez prisustva hidrogenizovanih biljnih masti
 • viši sadržaj kalcijuma
 • jedini na tržištu priprema se i sa hladnom vodom, te su tako sačuvani proteini, prirodni fito i mikronutrijenti, lecitin, biljno ulje, minerali, isoflavoni...
 • bez dodatih boja, aroma, konzervansa, kazeinata, kukuruznog sirupa
 • Soja Pure ukus čokolada sadrži čokoladu u prahu, a ne arome i boje čokolade
 • zaslađeno je smeđim šećerom od šećerne trske
 • najpovoljniji odnos kvaliteta i cene

Sojino mleko u prahu Soja Pure nabavite u veleprodaji zdrave hrane Euro Tim.


Šta treba znati o soji?               

Soja je biljka koja spada u funkcionalne namirnice, a zrno soje veoma je bogato proteinima, vitaminima (B grupe, E, D... ), mineralima (Ca, Mg,Fe...) fito i mikro nutrijentima, izoflavonima... Proteini soje značajan su izvor gradivnih materija i utiču na pravilan razvoj dece, koriste se za ishranu sportista, korisni su za starije osobe, ali i za sve koji imaju povećane telesne napore ili se oporavljaju od bolesti. Prednost proteina iz soje u odnosu na druge jeste i u povoljnijem odnosu aminokiselina arginin i lizin.

Soja ne sadrži zasićene masne kiseline i holesterol, pa se preporučuje za ishranu osoba obolelih od dijabetesa (omogućava manju apsorpciju  ugljenih hidrata), povišenog krvnog pritiska, povišenog holesterola, oboljenja jetre...  Istraživanja govore da se konzumiranjem soje značajno snižava nivo lošeg LDL holesterola, a normalizuje nivo HDL, usporava  progresija aterosklerotičnih  promena na krvnim sudovima. Soja pokazuje kardioprotektivni efekat. Obzirom da je soja bogat izvor zaštitnih materija i biljnih vlakana, ima dijetetsko i preventivno delovanje.

Od ugljenih hidrata sadrži dekstrin, koji ima veliku ulogu u ishrani dijabetičara, jer ne dozvoljava da se naglo poveća sadržaj glukoze u krvi. Soja je odličan izvor lecitina. Kalcijum i izoflavoni iz soje poboljšavaju zdravlje kostiju i pomažu u smanjenju rizika od osteoporoze i ženama u PMS-u. Isoflavoni preveniraju i pojavu zakrečenja krvnih sudova, a genistein inhibira lom kostiju i ima efekat sličan estrogenu.

Da li ste znali da ishrana bogata proteinima životinjskog porekla  utiče na veće izlučivanje kalcijuma iz kostiju? Ako umesto proteina životinjskog porekla koristite soju i njene proteine, sprečićete gubitak kalcijuma iz kostiju.

Američka uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je tvrdnje da proteini i hranljive materije iz soje smanjuju rizik od koronarnih bolesti, redukcijom nivoa holesterola u krvi. U zemljama u kojima se soja redovno koristi u ishrani, niži je nivo oboljenja od kardiovaskularnih bolesti .

Zaključak je da soja predstavlja izvrstan izbor za svakoga ko brine za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. I za žene i za muškarce soja ima povoljan efekat na kardiovaskularni sistem, nivo holesterola, krvnog pritiska, zdravlje kostiju... Čitajte deklaracije na proizvodima od soje. Treba da budu proizvedeni od genetski nemodifikovanih sirovina, iz celog zrna soje, sa definisanim nutritivnim vrednostima i kalcijumom.

Uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu sojino mleko Soja Pure Milk, koje proizvodi Euro Tim.
 


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas