Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Mds-Comp - agencija za čišćenje objekata

Agencija za čišćenje objekata, dnevno i mesečno pranje i održavanje higijene poslovnih i stambenih prostora. Čišćenje podnih obloga, tepiha i nameštaja. Više o firmi Mds-Comp - agencija za čišćenje objekata

Flesh dostava - dostava na kućnu adresu

Najbrža kućna dostava u Novom Sadu, od 00 do 24h. Dostava lekova, hrane, pića, cveća, paketa, kancelarijskog materijala. Više o firmi Flesh dostava - dostava na kućnu adresu

Adrenalin park Zemlja čuda

Adrenalin parkovi u Novom Sadu i u Bačkom Petrovcu. Zabava za sve generacije. Team building za firme. Porodično druženje uz popust. Proslave dečijih rođendana. Više o firmi Adrenalin park Zemlja čuda

Praznici i slavlja

Smešni običaji na venčanjima

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Teško je izračunati koliko danas košta jedno prosečno venčanje i same pripreme za njega. Neke stvari postale su obavezna procedura, iako prilično bespotrebna i naporna, kako za goste, tako i za same mladence. Možda se nećete složiti sa svim navedenim, ali morate priznati da su mnoge od stavki prilično glup trend.Bacanje stvari

Riža i konfeti su najpopularnije stvari koje se bacaju i na našim i venčanjima u drugim kulturama i tradicijama. Postavlja se pitanje koliko je ovo dobra ideja. Da li upravo venčani trebaju po sebi imati komade hrane ili ukrasa do kraja ceremonije? Možda bi njih trebalo pitati šta misle o tome?

Momačko veče noć pre svadbe

Ovo je jedan od naglupljih običaja samim tim što je zadnje što mladoženji treba da bude neispavanost i mamurluk na rođenom venčanju, prvenstveno zato što ga zasigurno čeka milion obaveza i veoma dug dan. Takođe, nijednoj mladoj nije drago kad mladoženja  malo po malo ide u toalet da povraća. Jednostavno, obavite to vikend pre i budite bez problema.

Red za čestitanje

Nakon što vas matičar i zvanično proglasi mužem i ženom, sledi jedna od najgorih stvari - ljubljenje svih prisutnih redom. Vi samo stanete, pružite ruku, napućite usne i primorani ste poljubiti čak i po 200 zvanica, i to ne samo jednom! Ovo je izuzetno gubljenje vremena. Neformalno prilaženje gostiju mladencima i razgovor kasnije u toku svadbe bio bi mnogo bolje rešenje.

Deca koja nose cveće

Očekivati od dece da se ponašaju kako dolikuje u toku cele svadbe potpuna je glupost, posebno zato što su neka od njih mlađa i od četiri godine (što mlađi, to slađi!). Naravno da će im sve ubrzo dosaditi, da će se raspekmeziti i neće imati dovoljno snage da izdrže do kraja. Opterećenje za njih, njihove roditelje i sve druge. Sasvim suvišno, zar ne?

Darivanje mlade

Na nekim venčanjima, kad su svi već pomalo pripiti, zaustavlja se muzika i neko (najčešće kum ili kuma) glasno objavljuju da sledi darivanje mlade. Jasno da je ovo osmišljeno samo kao način da se kod prisutnih izazove obaveza da mladoj (i mladoženji) kupe nešto vredno, što se onda poklanja pred svima, dok blicaju fotoaparati i svi gledaju u koverte i druge poklone. Svi oni koji vam žele nešto kupiti, naći će vreme i način da vam to i uruče. Ovako im na samo spominjanje darivanja mlade pada mrak na oči jer znaju da će ih to dodatno koštati.

Mazanje lica mladenaca tortom

Moguće je da je ovaj gest i bio smešan kad se neko prvi dosetio i napravio ga. Međutim, očito se to mnogima svidelo, pa je zamazivanje (pa čak i lizanje umazanog lica prepunog šminke odmah potom) postalo nešto bez čega teško da prođe ijedna svadba. Samo je još ispijanje šampanjca s isprepletenim rukama iritantnije od ovog običaja.

Na kraju dana i nakon niza smešnih i bespotrebnih procedura više je nego čudno očekivati da mladenci samu svadbu pamte kao divno iskustvo. Mnogi od njih na sve to pristaju baš zato što “svi to rade”. Na drugoj strani, kršenje ovih nepisanih pravila može prouzrokovati da se osećate izuzetno dobro.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas