Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Sportski klub Phoenix

Borilački sportovi - kik boks, savate, MMA. Fitness, body building, aerobik. Individualni i grupni treninzi, obuka trenera i sudija. Više o firmi Sportski klub Phoenix

Stomatološka ordinacija Umnjak

Stomatološki pregled i konsultacije,estetska stomatologija, protetika, oralna hirurgija sa implantologijom, ortodoncija, dečija stomatologija i parodontologija. Više o firmi Stomatološka ordinacija Umnjak

Ex Yu

Slovenija priznaje istopolne brakove

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Novi Zakon o porodici, koji je stavljen na javnu raspravu, bi trebalo da razbije predrasude o istopolnim brakovima priznajući ih kao legitimne i omogućavajući na taj način bračnim partnerima istog pola usvajanje dece. Usvajanjem ovog predloga, Slovenija bi se priključila zemljama u kojima ovakvi brakovi više nisu tabu.

Do sada su u Sloveniji bračni partneri istog pola bili u neravnopravnom položaju i decu su mogli da usvoje samo u inostranstvu, a kako tvrdi slovenački ministar pravosuđa, Aleš Zalar, Na zakonu je da to sada ispravi. Usvajanjem novog Zakona o porodici, istopolni partneri će biti u mogućnosti da usvoje decu, ali samo ukoliko sud da pozitivnu ocenu o dobrobiti deteta.

Pored prihvatanja istopolnih brakova za legitimne, predlog novog zakona predviđa ravnopravni status i za vanbračne zajednice, odnosno, one koje nisu sklopljene u opštini, pred matičarem ili u crkvi.

U parlamentu su mišljenja podeljena i, dok jedni prihvataju ovakav predlog, drugi mu se oštro protive. Sa druge strane, u crkvi ovaj predlog novog Zakona o porodici nailazi samo, i isključivo, na neodobravanje. Obzirom na to da u parlamentu Slovenije većinu čine poslanici vladine koalicije, koji su ujedno za prihvatanje ovog predloga, vrlo verovatno će istopolni brakovi biti ravnopravni deo slovenačke svakodnevice.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas