Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Dečiji vrtić Malo stopalo

Dečiji vrtić Malo stopalo je novi privatni vrtić u Novom Sadu, lociran u srcu grada, u ulici Cara Dušana. Privatne jaslice za decu do 3 godine i vrtić za decu. Više o firmi Dečiji vrtić Malo stopalo

Stomatološka ordinacija NS Dental

Stomatološka ordinacija u Novom Sadu, pruža najkvalitetnije stomatološke usluge. Dečija stomatologija, protetika, oralna hirurgija, implantati, vadjenje zuba. Više o firmi Stomatološka ordinacija NS Dental

ArtFizio - ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio je prva ordinacija u Vojvodini koja nudi shockwave terapiju radijalnim talasima. Više o firmi ArtFizio - ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Mesta i predeli sveta

Sierra Nevada nacionalni park

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Sierra Nevada je dramatično, neravno i najveće planinsko područje u Evropi posle Alpa i najznačajniji deo Cordillera Penibética. Zaštićeno područje obuhvata 86.208 hektara nabujalih reka, jednostranih strmih klisura, kamenjara, glacijalnih jezera između snežnih vrhova u području Alpujarras-a, ravni kultivisane drvećem badema i povrćem.

Imenovani nacionalni park 1998. godine, je jedan od samo dva u Andaluziji, drugi je Donana nacionalni park. Zadržao je svoj status prirodnog parka, koji je od 1989. godine, a pokriva neznatno manju površinu od 85.777 hektara.
Sierra Nevada nacionalni park
Arhitektura u Sierra Nevada Alpujarras selo Medved sa naočarima Alpujarras selo Kondor
Proglašen rezervatom biosfere UNESCO-a 1986. godine, prepoznatljiv je po različitim biljkama, pticama i životinjskom vrstom. Park je dom retkih vrsta životinja, kao što su medved sa naočarima i čuveni Andski kondor. Pume, jaguari, tapiri, crveni majmun drekavaci oposumi se takođe mogu naći ovde. Postoji stotine vrsta ptica i više vrsta orhideja.

Postoji preko dvadeset vrhova,  preko 3.000 metara visine, što ga čini drugim najvišim planinskim masivom u Evropi. Dva najviša vrha Pirinejskog poluostrva se nalaze u parku, Mulhacen na 3.482 metara, kojeg pomno prati Pico del Veleta, na 3.396 metara. Po vedrom danu, ove planine se mogu videti sa udaljenosti sa koje se vidi i Afrika.
Sierra Nevada nacionalni park
U zapadnom delu parka, nalazi se Solynieve, najjužniji evropski ski centar, gde sezone obično traju od novembra do aprila. Pored skijaša i snoubordera, park je popularan kod alpinista, izletnika i posmatrača ptica.

Park ima bogatu istoriju, sa Tartarima, Vizigotima, Rimljanima i Mavarima, ostavljajući sve svoje nasleđe u ovoj oblasti, koje se i danas vidi; na primer, sofisticirani sistem za navodnjavanje se nasledio od Mavara, karakteristična arhitektura od Alpujarras-a sa ravnim krovovima na kućama. Alpujarras-i imaju dugogodišnju tradiciju nezavisnosti; poslednji mavarski kralj Boabdil, čije se mošti nalaze ovde, nakon pada Granade.
Sierra Nevada nacionalni park
Pored turizma, ekonomski oslonac Sierra Nevade su poljoprivredni proizvodi, sa usevima žitarica, maslina, grožđa, badema, orasa, jabuka i višnje, kultivisane ponajviše u južnom području  Alpujarras-a. Najvažniji evropski rudnik gvožđa se nalazi u Alquife, nastavljajući tradiciju rudarstva u Sierra Nevada, gde su se nekada vadili ekstrakti srebra i bakra. Neophodno je poneti visoki faktor zaštite od sunca i šešir, kako ne biste izgoreli na ovim velikim visinama.

Posetite netaknute lepote Las Alpujarras-a. Oblast fantastične prirodne lepote sa ugodnom klimom.  Las Alpujarras dominira veličanstvenim neravnim vrhovima najvišim španskim područjem, Sierra Nevada. Prođite kroz Lanjaron, poznati lekoviti spa grad, gde možete posetiti Muzej vode; Orgiva, centar Alpujarra regiona i niz živopisnih sela i zaseoka, kao što su Caratunas, Pampaneira, Pitres, Portugos sa prirodnim izvorom i Trevelez, najviše selo u Španiji.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas