Privreda Grada

Prijavite Firmu

Izdvajamo iz privrede

Motel Bojana

Za sve one koji traže jeftin motelski smeštaj ili noćenje u Novom Sadu, motel Bojana predstavlja svoju specijalnu ponudu za sve drage goste. Bežični internet. Više o firmi Motel Bojana

Poliklinika Consilium

Ginekološka, internistička, radiološka, ortopedska i ordinacija za estetsku medicinu. Sistematski pregledi. Ultrazvučni pregledi, mamografija. Više o firmi Poliklinika Consilium

Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss

Novo - skidanje dioptrije od -15 do +5 laserom. Hirurgija katarakte, operacija glaukoma, laser i operacije mrežnjače. Lečenje svih vrsta očnih bolesti. Više o firmi Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss

Za odrasle

Seksualna pomagala -

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Danas je znatno porastao broj sex shop-ova. Da li je to znak proširenja seksualnih sloboda i rasprostranjenosti izveštačene seksualnosti ili znak nevolje u kojoj se inače teško zadovoljstvo traži u novotarijama, ostaje tema za diskusiju. Pomagala mogu da se razvrstaju u veštačke genitalije, zamene za seksualne nedostatke i stimulatore za postizanje posebnih efekata.
Seksualna pomagala
Seksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagala
Veštački muški polni organ upotrebljavaju ponekad lezbijke (lezbejke), ali i poneki muškarac da bi tim sredstvom doveo ženu do orgazma, pogotovo ako trpi od prerane ejakulacije. Ima veštačkih penisa koji se ugreju ili vibriraju, a i takvih koji imaju šuplju cev u koju se stavlja odgovarajuća tečnost, pa pritiskanjem mogu da imitiraju ejakulaciju. Upotreba vibratora u obliku penisa je, čini se, prilično rasprostranjena. U prodavnici se vibratori, uglavnom, pojavljuju kao aparati za opštu masažu, ali njihova glavna upotreba je za masturbaciju i seksualno razigravanje.

Manje uspešno se imitira vagina, a vagine od gume ili plastike, koje sadrže neku toplu tečnost, ne mogu da izazovu ni slično osećanje onom koje muškarac doživljava u ženi. Postoje i veštačke vagine koje vibriraju, a i takve koje su ugrađene u gumenu lutku prirodne veličine, koja se naduvava. Mogućnost da se nabave smanjuje broj povreda do kojih može da dođe upotrebom neadekvatnog seksualnog pomagala, kao što je usisivač za prašinu.
Seksualna pomagala
Pomagala koja nadoknađuju seksualne nedostatke, uglavnom su namenjena muškarcima koji imaju problem sa erekcijom. Među najtraženijim su erekcijske vakuum pumpe, prstenovi, navlake i proteze za penis. Najuspešnije pomagalo za erekciju je prsten ili navlaka za penis pričvršćeni tesno oko dna penisa. Dok nisu postojala moderna pomagala, nekada se vezivala vrpca pri dnu penisa. To ograničava isticanje krvi iz organa, ali ne i dotok u organ čime se erekcija postupno uspostavlja i održava. Takvo pomagalo koje se lako improvizuje je potpuno je bezazleno, lekari često preporučuju starijim muškarcima koji imaju probleme sa erekcijom.

Seks igračke namenjena postizanju nekih posebnih stimulacija uglavnom se proizvode za žene. Među takva spadaju japanske kuglice koje stavljene intravaginalno stimulišu ženu kada se pokreće, vibro gaćice, dildo. Ima i prezervativa sa svakakvim izbočinama koje treba da uvećaju ženino uzbuđenje za vreme snošaja neprekidnim stimulisanjem njenog klitorisa ili grlića materice.
Seksualna pomagala
Dok mnogi seksualni terapeuti ne osuđuju upotrebu seksualnih pomagala i aparata, ako par nalazi da oni olakšavaju ili uvećavaju seksualno uživanje, većina je ipak sklona mišljenju da mehanička, hemijska ili bilo kakva druga seksualna pomagala upotrebom daju sve manje efekte, a da je ljubav najpouzdaniji afrodizijak.


Ostali članci


© 2002-2015. - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja