Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Savate savez Srbije

Nacionalni savez sportskih klubova i saveza Vojvodine, Beograda, Novog Sada koji se takmiče u savateu (francuskom boksu), prvenstva, međunarodni seminari. Više o firmi Savate savez Srbije

Zabavni park Starli

Najsavremeniji zabavni park u Novom Sadu. Igraonica za decu od 1 do 12 godina, rođendaonica, otvoreni teren za sport, kreativno - obrazovni programi. Više o firmi Zabavni park Starli

Prva privatna srednja optičarska škola Pašćan

Srednja optičarska škola Pašćan u Novom Sadu.Obrazovni profil mehaničar optike, tehničar optike, optičar optometrista. Nastava se odvija u školi u malim grupama Više o firmi Prva privatna srednja optičarska škola Pašćan

Za odrasle

Seksualna pomagala

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Danas je znatno porastao broj sex shop-ova. Da li je to znak proširenja seksualnih sloboda i rasprostranjenosti izveštačene seksualnosti ili znak nevolje u kojoj se inače teško zadovoljstvo traži u novotarijama, ostaje tema za diskusiju. Pomagala mogu da se razvrstaju u veštačke genitalije, zamene za seksualne nedostatke i stimulatore za postizanje posebnih efekata.
Seksualna pomagala
Seksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagalaSeksualna pomagala
Veštački muški polni organ upotrebljavaju ponekad lezbijke (lezbejke), ali i poneki muškarac da bi tim sredstvom doveo ženu do orgazma, pogotovo ako trpi od prerane ejakulacije. Ima veštačkih penisa koji se ugreju ili vibriraju, a i takvih koji imaju šuplju cev u koju se stavlja odgovarajuća tečnost, pa pritiskanjem mogu da imitiraju ejakulaciju. Upotreba vibratora u obliku penisa je, čini se, prilično rasprostranjena. U prodavnici se vibratori, uglavnom, pojavljuju kao aparati za opštu masažu, ali njihova glavna upotreba je za masturbaciju i seksualno razigravanje.

Manje uspešno se imitira vagina, a vagine od gume ili plastike, koje sadrže neku toplu tečnost, ne mogu da izazovu ni slično osećanje onom koje muškarac doživljava u ženi. Postoje i veštačke vagine koje vibriraju, a i takve koje su ugrađene u gumenu lutku prirodne veličine, koja se naduvava. Mogućnost da se nabave smanjuje broj povreda do kojih može da dođe upotrebom neadekvatnog seksualnog pomagala, kao što je usisivač za prašinu.
Seksualna pomagala
Pomagala koja nadoknađuju seksualne nedostatke, uglavnom su namenjena muškarcima koji imaju problem sa erekcijom. Među najtraženijim su erekcijske vakuum pumpe, prstenovi, navlake i proteze za penis. Najuspešnije pomagalo za erekciju je prsten ili navlaka za penis pričvršćeni tesno oko dna penisa. Dok nisu postojala moderna pomagala, nekada se vezivala vrpca pri dnu penisa. To ograničava isticanje krvi iz organa, ali ne i dotok u organ čime se erekcija postupno uspostavlja i održava. Takvo pomagalo koje se lako improvizuje je potpuno je bezazleno, lekari često preporučuju starijim muškarcima koji imaju probleme sa erekcijom.

Seks igračke namenjena postizanju nekih posebnih stimulacija uglavnom se proizvode za žene. Među takva spadaju japanske kuglice koje stavljene intravaginalno stimulišu ženu kada se pokreće, vibro gaćice, dildo. Ima i prezervativa sa svakakvim izbočinama koje treba da uvećaju ženino uzbuđenje za vreme snošaja neprekidnim stimulisanjem njenog klitorisa ili grlića materice.
Seksualna pomagala
Dok mnogi seksualni terapeuti ne osuđuju upotrebu seksualnih pomagala i aparata, ako par nalazi da oni olakšavaju ili uvećavaju seksualno uživanje, većina je ipak sklona mišljenju da mehanička, hemijska ili bilo kakva druga seksualna pomagala upotrebom daju sve manje efekte, a da je ljubav najpouzdaniji afrodizijak.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas