Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Bošković

Stomatološki pregled, popravka zuba, parodontologija, zubna protetika, bezmetalne krunice, fiksna proteza, estetska stomatologija, saniranje preloma korena zuba Više o firmi Stomatološka ordinacija Bošković

Montesori klub Suncokreti - Montesori radionice

Montesori klub Suncokreti, u Novom Sadu, kroz Montesori program za decu organizuje redovne Montesori radionice, namenjene deci uzrasta od 3 do 10 godina. Više o firmi Montesori klub Suncokreti - Montesori radionice

Gentlemen – kafe restoran

Kafe restoran u Novom Sadu. Vrhunska hrana i piće po pristupačnim cenama. Idealan za poslovne sastanke, druženja i porodični ručak. Organizacija proslava. Više o firmi Gentlemen – kafe restoran

Mesta i predeli sveta

Rovinj – romantični grad na obali Istre

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Rovinj, romantični grad u Istri, svojom prelepom, starinskom arhitekturom, skrivenim uvalama pod borovom šumom i izuzetnim kulturno-umetničkim manifestacijama i zabavnim programom, i dalje osvaja turiste iz celog sveta. Ovo letovalište u Hrvatskoj spada među najpopularnija, stvoreno za uživanje, odmor i rekreaciju.

Rovinj


Očaraće Vas stari grad, prepun uskih, strmih uličica prekrivenih kaldrmom, sa svojim šarmantnim trgovima i starim, kamenim kućama. Autentičnost ovog dela grada je izuzetno očuvana, a iz svakog kutka mame suvenirnice i galerije. Šetajući ovim uličicama, osetićete dah starih vremena, a sve će biti tako opipljivo i stvarno.

Barokna crkva Svete Eufemije, zaštitnice Rovinja, simbol je ovog grada na Mediteranu. Ukoliko želite, uskim stepenicama se možete popeti na njen 60 metara visok toranj i uživati u fenomenalnom pogledu na ceo zaliv. Statua Svete Eufemije, kažu meštani, nepogrešivo pokazuje kakvo će vreme biti, u zavisnosti na koju stranu je okreće vetar.

Rovinj, Istra


Šareni krovovi starih kuća, restorančići prepuni turista u kojima odzvanjaju najrazličitiji jezici, Grisija – ulica umetnika, luka sa brodovima koji neprestanu polaze i pristižu, marina sa skupocenim jahtama, čine da se osećate mondenski u ovom starom ribarskom mestu.

Na trgu u luci, tokom letnjih meseci svako veče možete pratiti bogat kulturno-zabavni program: folklorne grupe, horovi, koncerti, sportski program, festivali... U junu se održava Salsa festival, dok su tokom avgusta poznate Rovinjske noći.

Rovinj, grad


Obala duž Rovinja duga je čak 67 km, a šetajući kroz gustu borovu šumu (park Zlatni rt), možete birati na kojoj plaži ćete se smestiti. Puno malih uvalica na stenama, ali i široke kamenite plaže pune hlada, pružaju mogućnost opuštanja kako porodicama sa malom decom, tako i pojedincima koji vole da se osame.

Da biste što lakše obišli dugu obalu, svuda po gradu postoje punktovi za iznajmljivanje bicikala i motora, a duž cele šume postoje sređene biciklističke staze.

Rovinj je idealan za bavljenje različitim sportovima: pored biciklizma i trčanja, tu si i ronjenje, jedrenje i climbing, a naići ćete i na razne sportske terene.

Rovinj, Hrvatska


Turistima su za smeštaj na raspolaganju luksuzni hoteli, apartmani u turističkim naseljima i kampovi. Na sve strane su kafići, poslastičarnice i restorani sa bogatom gastronomskom ponudom, u kojoj, naravno, dominiraju specijaliteti od ribe i morskih plodova, ali i nezaobilazna italijanska hrana.

Oko Rovinja postoji dvadesetak manjih ostrva, do mnogih možete stići organizovanim prevozom brodićima. Crveni otok i Katarina omiljeni su posetiocima, a karakteristični su po bujnom rastinju i divnim plažama.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas