Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Ralink - fiskalne kase

Fiskalne kase za sve delatnosti. Obuka za rad na fiskalnim kasama, nove i polovne fiskalne kase, prodaja i servis fiskalnih kasa, fiskalizacija. Više o firmi Ralink - fiskalne kase

PIP doo - proizvodnja tortilja

Proizvodnja tortilja, tortilje za slatko i slano. Recepti za tortilje sa mesom, povrćem i voćem. Originalna meksička tortilla. Slani i slatki integralni keks. Više o firmi PIP doo - proizvodnja tortilja

ChikeNS - najbolji komadi piletine u gradu

Novootvoren lokal u ulici Braće Ribnikar nudi sveže pripremljenu piletinu na Vaše omiljene načine: pileći bataci, pileće belo, pileći štapići, pileće salate. Više o firmi ChikeNS - najbolji komadi piletine u gradu

Pozorište

Revolucija - OTKAZANA! - predstava Foruma za novi ples

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Predstavljamo vam predstavu zanimljivog naziva Revolucija-OTKAZANA!, Foruma za novi ples Baleta Srpskog narodnog pozorišta, koja je u zvaničnoj selekciji 66. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine. Predstava je osmišljena kao istorijsko putovanje kroz društvene prevrate u Evropi u proteklih stotinu godina, sa posebnim fokusom na ulogu plesa i performansa.

Forum za novi ples, Revolucija otkazana


Predstava je rađena u koprodukciji Foruma za novi ples Baleta SNP-a, Per.Arta i Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Režiju i koncept predstave radio je Saša Asentić, dramaturgiju i koncept Ana Vujanović a koreografiju Aleksandar Ašur (Alexandre Achour) i Olivera Kovačević Crnjanski.

Reč autora:
Revolucija – OTKAZANA! je javni događaj, predstava, koju žanrovski određujemo kao kulturno-umetnički program. Čitav projekat je započet istraživanjem rada komunističkog koreografa-radnika Hansa Žana Vajta (Hans Jean Weidt) i njegove grupe Crveni plesači (Die Rote Tänzer), a završava se izvedbom koja poziva publiku na kritičko i donekle ironično istorijsko putovanje kroz nedavne revolucije u evropskom društvu, istražujući uloge plesa i performansa u tim prelomnim momentima. Revolucija je ovde shvaćena kao tačka preseka između rada (proizvodnje) i rata (nasilnih, obično oružanih sukoba), koje ujedno uzimamo i kao dva praistorijska korena plesa. Iako u tom smislu izgledaju bliski, revolucija i ples kao da se nikada ne sreću – ples i, nešto šire, umetnička izvedba, stalno obigrava oko revolucije, ali počinje da uzmiče čim dosegne revolucionarni vrhunac.

Predstava SNP Revolucija otkazana

Prema rečima selektora Deneša Debreija, predstava Saše Asentića istovremeno je i javni događaj i performans. Već dugo vremena nismo imali prilku da se susretnemo sa ovakvom teatarskom formom na vojvođanskim pozornicama. Revoluciju doživljavamo sa nezaustavljivom mladalačkom snagom. Putovanje koje se odvija duž prelomnih linija da bi se stvorilo nešto bolje, što je pak samo scenska igra koja u jednom trenutku suočava publiku sa prihvatanjem sopstvenih životnih uloga. Radi se o složenom pozorišnom delu sa više stilskih karakteristika kojima stvara jedinstvenu pozorišnu formu. Predstava je rezultat složenog kolektivnog rada.

66. Festival profesionalnih pozoršta Vojvodine održaće se ove godine u Somboru, od 11. do 17. aprila, a predstavu možete gledati na redovnom repertoaru SNP-a.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas