Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Pub Lazino Tele

Caffe-club i pivnica u centru grada, žive svirke, petkom i subotom DJ-evi, ambijent engleskog paba, veliki izbor piva i ostalih pića, lokal za noćni provod. Više o firmi Pub Lazino Tele

Flesh dostava - dostava na kućnu adresu

Najbrža kućna dostava u Novom Sadu, od 00 do 24h. Dostava lekova, hrane, pića, cveća, paketa, kancelarijskog materijala. Više o firmi Flesh dostava - dostava na kućnu adresu

Kontinenti i države

Republika ostrva Fidži

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ostrva su naseljena od 1500. godine p.n.e. Migracije sa priobalja južne Kine su počele oko 3.000 godine p.n.e, i preko Tajvana, Filipina i Nove Gvineje stigle su i do Fidžija. Britanci su zauzeli Fidži 1874. godine, koji je nezavisnost stekao 1970. godine. Noviju istoriju Fidžija su obeležili vojni državni udari (dva puta 1987., 2000. i 2006. godine).

Fidžijci spadaju u red najbrojnijih naroda zapadnog Pacifika. Fidži čine nekih 322 ostrva i 522 atola, ali je samo 150 naseljenih. Ostrva su razmeštena 180o istočno od Griniča, i leže na oko 17o južno od ekvatora. Klimu karakterišu obilne padavine, visoke temperature i osunčanost tokom cele godine.
Pejzaž
Odmaralište Ostrvo Ljudi Selo Grad
Dva glavna ostrva, Viti Levu i Vanua Levu, su ugašeni vulkani. Koralni grebeni oivičavaju većinu ostrva. Na jugoistočnom delu ostrvlja rastu tropske kišne šume, ali je dosta stabala oboreno, te erozija zemlje predstavlja stalnu opasnost.

Turizam je navažnija privredna delatnost.
Površina svih ostrva je za oko 4 puta manja od Srbije, a broji oko 900 hiljada stanovnika. Glavni grad je Suva.
Nacionalni internet domen je .fj.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas