Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Lingua - škola stranih jezika

Škola stranih jezika, standardni i intenzivni kursevi engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog, francuskog, portugalskog, norveškog, danskog i ruskog jezika. Više o firmi Lingua - škola stranih jezika

Servis računara i štampača SAS-cs

Servisiranje računara, servis laptopova, umrežavanje računara, održavanje sistema. Servis štampača, prodaja kertridža, punjenje tonera. Više o firmi Servis računara i štampača SAS-cs

Prva privatna srednja optičarska škola Pašćan

Srednja optičarska škola Pašćan u Novom Sadu.Obrazovni profil mehaničar optike, tehničar optike, optičar optometrista. Nastava se odvija u školi u malim grupama Više o firmi Prva privatna srednja optičarska škola Pašćan

Kontinenti i države

Republika Trinidad i Tobago

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Trinidad i Tobago se nalaze u Karipskom moru severoistočno od Venecuele. Trinidad, veće ostrvo, sa svojih 4.828 km², preovlađuju ravnice, a planine se nalaze na severu i dosežu visinu od 940 m, koliko iznosi visina najvišeg vrha El Cerro del Aripo. Tobago, na samo 300 km², pretežno čine guste šume.
Republika Trinidad i Tobago
Republika Trinidad i TobagoRepublika Trinidad i TobagoRepublika Trinidad i TobagoRepublika Trinidad i TobagoRepublika Trinidad i Tobago
Trinidad

Kada prvi put posetite Karibe, pomislićete da ste pronašli ležeran raj pored bazena dok pijuckate Pina Coladu. Trinidad izaziva na dvoboj status quo; pomera granice. Možete izabrati sopstvenu avanturu i otkriti neočekivano, uz veliki izbor festivala, zabavnih događaja i gomilu drugih aktivnosti koje podižu adrenalin.

Port of Spain, užurbani glavni grad, je pun čarobnih umetničkih galerija i restorana. U Narodnom muzeju možete pronaći sve o kulturi ove zemlje i njenih raznovrsnih narodnosti. Prekrasne, peščane plaže duž severne obale pružaju savršen ambijent za mir, odmor i rekreaciju. Dominantna sa gusto pošumljenim vrhovima, severnu unutrašnjost čine odlične planinarske staze uokvirene bujnim nadstrešnicama kišnih šuma, dok niske, uglavnom poljoprivredne, ravnice centralnog Trinidada pružaju fascinantan kontrast.

Istočna obala je dom zaštićenih močvara i kilometrima prostranih plaža sa šumarcima kokosa, kod meštana poznat kao Cocal. Ostrva su brdovita, a čine ih ribarska sela i mirne, napuštene plaže.

Republika Trinidad i Tobago

Tobago


Talasasta brda u kontrastu sa utabanim obalama stvaraju divan prizor nenadmašne lepote. Na južnoj obali, u privetrini, bujaju tamno zeleni talasi Atlantika i čine je slikovita ribarska sela, dok severnu obalu, u zavetrini, čine neke od najlepših plaža Tobaga. U glavnom delu, pejzaž čini strmo uzdizanje vrhova visokih i kotrljastih brežuljaka, pružajući utočište najstarijim zaštićenim rezervatima šuma zapadne hemisfere.

Savršena dopuna nadahnjujućem Trinidadu, Tobago je pravi dragulj Karipskog mora, čije iskre će se zadržati dugo u Vašem sećanju, nakon što napustite njegove obale.

Republika Trinidad i Tobago

Trinidad i Tobago na prvi pogled

Zvanični jezik Trinidada i Tobaga je engleski, iako postoje segmenti populacije koji, uglavnom, kroz kulturu i nasleđe, govore drugim jezicima. Jedan od tih jezika je i patois, žargonska verzija francuskog, iz bivših francuskih kolonijalnih dana. Obzirom da se Trinidad nalazi nedaleko od Venecuele, postoji velika zastupljenost i španskog jezika. Ipak, meštani Trinidada i Tobaga govore engleski i pronaći ćete njihov šarmantni akcenat, jednim od najlakše razumljivih.

Stanovništvo Trinidada i Tobaga broji na oko 1,3 miliona. Većina je afričkog ili indijskog porekla koji čine 40% stanovništva, a ostatak etničke izmešanosti prati istoriju nazad u evropsko, kinesko ili poreklo sa Bliskog istoka. Ova različitost se ogleda i u verskoj raznovrsnosti - hrišćanstvo je najzastupljenije, zatim hinduizam, islam i tradicionalna afrička religija.

Republika Trinidad i Tobago
 
Ova dva ostrva imaju dve glavne sezone - suva sezona, koja traje od januara do maja, i mokra ili kišna sezona, koja traje od juna do decembra. U kišnoj sezoni, jutra su uglavnom sunčana, propraćena kišnim popodnevima i vedrim noćima. Tokom ovog perioda, opšte padavine se obrazuju sa prekidima, sa sunčanim danima. Ova mini pauza obično se dešava od sredine septembra do sredine oktobra. Suva sezona je pretežno sunčana, sa povremenim blagim kapima kiše. Ovo je klima koja čini Trinidad i Tobago savršenim mestom za odmor. Prosečna dnevna temperatura iznosi 28 stepeni, umereno tople klime sa prijatnim noćima.

Brza hrana ili fast food je uobičajena u svetu, a svaki grad ima svoj specijalitet. Od prepoznatljivih njujorških hot dog-ova, bavarskih peciva u mnogim gradovima Nemačke, do Nyonya Popiah, prolećnih rolnica od povrća i morskih plodova, malezijske kuhinje... pa, spisak je beskonačan. A ako bi Trinidad i Tobago imali svoj specijalitet, to bi onda bio Doubles, vegeterijanski sendvič.

Ako Vam se sve ovo dopada, započnite putovanje otkrivajući ostale čari Trinidada i Tobaga. Za  avanturiste koji bi želeli da posmatraju ptice, postoji mnogo mesta od kojih su najposećenija Pax Guest House na planini St. Benedict, prirodnjački centar Asa Wright i Pointe-a-Pierre Wild Fowl Trust. Za šetače su prilično ubedljive draži netaknutih kišnih šuma pokraj reka Paria i Salybia, vodopada Rio Seco i Argyle, jer imate osećaj da ste u drugom svetu. Popularne oblasti za kajak su močvara Nariva na zapadnoj obali, zaliv Paria na severu, i, naravno, Tobago. Ostale aktivnosti na ostrvu su biciklizam, kampovanje, fotografisanje, istraživanje pećina... Ako ste više osoba koja voli morske dubine, uvek se možete opredeliti za ronjenje, surfovanje ili pecanje.

Nacionalni internet domen je .tt

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas