Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Dečija igraonica i rođendaonica Nemo

Dečija igraonica i rođendaonica Nemo, na 220 kvadratnih metara. Prostrani kafić za roditelje sa povoljnim cenama pića. Povoljne cene rođendana. Više o firmi Dečija igraonica i rođendaonica Nemo

Produženi boravak i centar za učenje Plava sova

Produženi boravak za decu od 1. do 5. razreda osnovne škole. Škola engleskog i nemačkog jezika. Privatni časovi iz školskih predmeta. Priprema za prijemni. Više o firmi Produženi boravak i centar za učenje Plava sova

Dečija rođendaonica Duga plus

Dečija rođendaonica Duga plus - rođendaonica sa dvorištem, u mirnom delu Novog Sada. Gusarski brod. Sportska sala: zumba, karate, kik boks, pilates i piloxing. Više o firmi Dečija rođendaonica Duga plus

Kontinenti i države

Republika Singapur

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Singapur je ostrvska država jugoistočne Azije i odlično je povezana sa ostatkom kontinenta. Bilo da ste u Singapuru zbog posla, zadovoljstva, kulinarskog obilaska ili samo u prolazu, pronaći ćete mnogo toga što nudi ovaj ostrvski grad. Putovanje kroz singapurske etničke četvrti, šoping na Orčard Roud-u, poseta zoološkom vrtu, degustiranje domaće hrane na Hawker centru... Singapur, poznat kao Grad lavova, je fascinantna mešavina azijske kulture, različitih etničkih grupa i kuhinje, izuzetne prirodne lepote i prefinjene britanske kolonijalne arhitekture. Iznad svega, to je high-tech država, gde azijske tradicije oduševljeno prihvataju i koriste globalni turizam i izazove budućnosti.
Republika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGrad
Republika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGradRepublika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGradRepublika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGradRepublika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGradRepublika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGrad
Singapur, zvanično Republika Singapur, je ostrvska država na južnom rtu Malajskog poluostrva, 137 kilometara severno od Ekvatora, u jugoistočnom regionu azijskog kontinenta. Razdvojen je od Malezije moreuzom Johor na severu, a od indonezijskog ostrva Riau, singapurskim moreuzom na jugu. Grad-država, Singapur je u svetu četvrti vodeći finansijski centar i kosmopolitski grad u svetu, igra ključnu ulogu u međunarodnoj trgovini i finansijama.

Svetlucavi neboderi, izobilje kineskih i hindu hramova, kao i islamske džamije su stubovi ovog multikulturalnog grada čije su poreklo odredile masovne migracije širom Azije u 19. veku. Čudna mešavina drevnog i modernog, Singapur je dom etničkom miksu naroda: kinezi, malajci i indijci, ostatak su mešavina mnogih drugih kultura, naročito iz Evroazije, a tu je i pregršt ljudi burmanskog, japanskog i tajlandskog porekla. Više od jedne trećine stanovnika nisu državljani Singapura.
Republika Singapur, ostrvska država i grad, VirtualniGrad
Singapur je jedna od najmanjih, ali najnaseljenijih i najrazvijenijih država na svetu. Sastoji se od 63 ostrva, sa najvećim ostrvom Singapur. Postoje dve saobraćajne veze sa Johorom u Maleziji: nasip Johor-Singapur na severu i most Malezija-Singapur na zapadu. Ostrva Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin i Sentosa su najveća od mnogobrojnih malih ostrva. Najviša prirodna tačka u Singapuru je Bukit Timah, brdo sa svojih 166 metara.
Južni deo Singapura, u okolini ušća reke Singapur i dela koji je danas poslovni centar grada, je nekada bio jedina naseljena urbana sredina, dok je ostatak ostrva bio delom tropska kišna šuma, delom poljoprivredno zemljište. U Singapuru vlada tropska klima bez razlike u sezonama. Njegovu klimu karakteriše istovetna temperatura i pritisak, visoka vlažnost vazduha i obilne kiše. Temperatura se kreće od 22°C do 34°C, u proseku relativna vlažnost iznosi oko 90%, izjutra, i 60% poslepodne. Oko 23% singapurske površine sačinjavaju šume i prirodni rezervati. Urbanizacija je eliminisala mnoge oblasti pod kišnim šumama, pri čemu je jedina preostala kišna šuma Bukit Timah, prirodni rezervat. Raznovrsni parkovi, kao što je Singapurska Botanička Bašta, veštački se održavaju.
Republika Singapur, Botanička bašta, VirtualniGrad
Singapur ima visoko razvijenu ekonomiju, koja se istorijski posmatrano bazira na bescarinskoj trgovini. Pored Hong Konga, Južne Koreje i Tajvana, Singapur je jedan od Četiri Azijska Tigra. Ekonomija zavisi od izvoza prerađenih uvoznih proizvoda. Proizvodnja je prilično raznolika i čine je elektronska industrija, prerada nafte, hemijska industrija, mašinska industrija i biohemijska proizvodnja. Godine 2006., Singapur je proizvodio oko 10% svetske proizvodnje elektronskih podložaka za elektronska kola. Singapur je i najprometnija luka na svetu, po pitanju utovarene tonaže, i četvrta je najveća devizna berza na svetu posle Londona, Njujorka i Tokija.
Singapur je i popularna destinacija za turiste, što čini turizam jednom od njegovih najvećih industrija. Orčard Roud trgovačka oblast je jedna od najpoznatijih i popularni je magnet za turiste. Da bi privukli još turista, vlada Singapura je odlučila da legalizuje kockanje i odobrila je izgradnju dva kazina 2005. godine, jednog u Marina Saut i drugog na Sentosi. Da bi se takmičili sa regionalnim rivalskim gradovima poput Hong Konga, Tokija i Šangaja, gradsku oblast planiraju da pretvore u uzbudljivije mesto osvetljavanjem stambenih i poslovnih zgrada. Kulinarstvo se, takođe, značajno promoviše kao atrakcija za turiste, a singapurski Festival hrane, kojim se proslavlja singapurska kuhinja, održava se svake godine u julu.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas