Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Ultrazvuk - Dr sci. med. Mirjana Dobrosavljev

Specijalistički kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku gornjeg abdomena, male karlice, mozga male dece, površnih organa i tkiva (štitne žlezde, mišića, zglobova). Više o firmi Ultrazvuk - Dr sci. med. Mirjana Dobrosavljev

Medikdent NS - stomatološka ordinacija, ultrazvuk glave i vrata

Specijalistička stomatološka i maksilofacijalna ordinacija, estetska i rekonstruktivna hirurgija, protetika. Lečenje tumora glave i vrata, biopsija i ultrazvuk. Više o firmi Medikdent NS - stomatološka ordinacija, ultrazvuk glave i vrata

Ordinacija opšte stomatologije Maya Dental Office

Stomatološke usluge po veoma pristupačnim cenama. Plombiranje zuba, lečenje zuba, uklanjanje zubnog kamenca, stomatološka protetika, vađenje zuba, ortodoncija. Više o firmi Ordinacija opšte stomatologije Maya Dental Office

Kontinenti i države

Republika Grčka

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Grčka nudi bezbroj aktivnosti, pejzaža i doživljaja. Pulsiranje noćnih klubova na ostrvu Mikonos i antičke lepote Delosa, veličanstveno arheološko nalazište Delfi i grad legendi i tradicije Janjina, ispresecani obronci ostrva Krit, pregršt cveća u proleće... Tu su mlinovi-vetrenjače, simboli Mikonosa, melanholični zvuci grčke muzike rebetiko u Solunu, oštar miris domaćeg jela tzatziki, tračevi u kafeneia (kafić). Tu je i Partenon, osamljen i netaknut, gospodari preko puta prestonice Atine.

Republika Grčka
Republika GrčkaRepublika GrčkaOlimp, GrčkaMikonos, GrčkaDelos, Grčka

Grčka je država u južnoj Evropi, nalazi se na najjužnijem rtu Balkanskog poluostrva, razuđene obale sa ostrvima u Egejskom, Jonskom i Mediteranskom moru. Graniči se sa Albanijom, Makedonijom, Bugarskom i Turskom, na severu. Njena drevna kultura imala je značajan uticaj na umetnost, jezik, filozofiju, politiku, sport i zapadnu zajednicu, razvoj književnih žanrova komedije i tragedije, zapadna pisma, Platonove ideale i Sokratovu metodu, demokratiju, kao i na Olimpijske igre. Osim toga, to je geografski privlačna destinacija za posetu, sa planinskim kopnom i idiličnim ostrvskim plažama.

Grčku nastanjuje oko 10 miliona Grka, gde Grci čine više od 95% stanovništva, a ostale etničke manjine su Turci, Albanci i Makedonci. Od samog početka, odnosno od vremena kada je Grčka prvi put nastanjena, pre nekih 7.000 godina pa do današnjih dana, njeni stanovnici su se trudili da dokažu da su ljudi posebnog kova. I danas se veliki broj Grka ponosi svojim poreklom i istorijom u kojoj su granice ove zemlje mnogo puta bile pomerane.

Republika Grčka, VirtualniGrad

Republika Grčka je jedna od zemalja sa najdužom istorijom u Evropi. Antička Grčka datira iz 3000. godine p.n.e., kada je moćna Kikladska, Minojska i Mikenska civilizacija cvetala. Grčka evolucija moćnog grada-države, pogotovo Atina i Sparta, godine 800. i 500. p.n.e. doživela je najveći vrhunac grčke civilizacije.

Poluostrvo Peloponez, južni deo Grčke, poznat je po svojim slikovitim pejzažima i istoriji, a sastoji se iz brojnih regiona, gde svaki ima svoju istoriju, kulturu i duh. Ostrva u Grčkoj su veoma značajna, istorijski i geografski, a neka od tih su Mikonos, Krit i Rodos. Santorini je prilično impresivno ostrvo. Njegov glavni grad Thira se nalazi na ivici velikih litica, nastalih usled hiljadugodišnjim vulkanskim erupcijama. Jedna od najlepših stvari koje ne smete propustiti je uživanje u zalasku sunca. Santorini ima fenomenalne crne peščane plaže, kao što je plaža Perissa.

Posetite i ostrvo Mikonos, na 20 peščanih plaža uživajte u suncu, klimi i pogledu, kao i arhitekturi. Sveto ostrvu Delos, do kojeg se stiže jednom kratkom vožnjom brodom iz Mikonosa, je jedan od najvažnijih mitoloških, istorijskih i arheoloških lokaliteta u Grčkoj. Ne zaboravite da obiđete glavni grad Atinu, područje Peloponeza i još po koje ostrvo, kako biste približno imali dojam šta neverovatna Grčka ima da ponudi.

Nacionalni internet domen je .gr

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas