Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss

Adresa: Bulevar cara Lazara 79b, 21000 Novi Sad
Telefoni: 021 52 23 86, 065 52 23 860SKIDANJE DIOPTRIJE LASEROM

Refraktivna hirurgija u očnom centru Vidar-Orasis Swiss obavlja se na najsavremeniji način, na čelu sa internacionalnim timom stručnjaka. Femto-LASIK tehnika je metoda kojom se vrši skidanje dioptrije laserom, pomoću dva laserska sistema najnovije generacije.

Refraktivna hirurgija, Očni centar Vidar - Orasis Swiss


Zbog primene modernih aparata koji omogućavaju precizno merenje i preoperativnu analizu ukupnog optičkog stanja oka, svaki pacijent ima individualni tretman tačno prema svojoj meri. Ovako se postiže savršena preciznost, minimalna invazivnost, maksimalna bezbednost i bolji kvalitet vida onih koji su se odlučili da slobodnim okom, bez pomagala, vide i daljinu i blizinu.
           

KO JE KANDIDAT ZA SKIDANJE DIOPTRIJE LASEROM?

Ako imate više od 18 godina, stabilnu dioptriju bar dve godine i niste imali povredu ili infekciju oka u poslednjih godinu dana, Vi ste dobar kandidat za intervenciju. Najbolji način da saznate da li ste kandidat je da se javite očnom centru i zakažete preoperativni pregled. Tom prilikom, očni hirurg odrediće pogodnost i bezbednost laserske operacije oka u Vašem slučaju, predstaviti Vam očekivane rezultate i odgovoriti na sva Vaša pitanja u vezi sa procedurom. Za dobijanje pouzdanih podataka prilikom pregleda, neophodno je da ne nosite meka kontaktna sočiva bar nedelju dana, a čvrsta bar dve nedelje pre pregleda.
           
Femto-LASIK operacija očiju nova je metoda korekcije optičkih grešaka oka, kojom se pomoću dva lasera koriguje raspon dioptrija od -15,0 do +5,0 koji do sada nije bio dostižan.
           
U poznijim godinama, sočivo oka nije više elastično kao ranije i javlja se problem vida na blizinu (prezbiopija). Supracor LASIK najnovija je metoda operacije oka laserom, kojom se konačno može korigovati i prezbiopija, za one koji žele da čitaju i rade bez naočara.

Skidanje dioptrije laserom, Očni centar Vidar - Orasis Swiss

   

TOK OPERACIJE OKA LASEROM

Pre operacije oko se anestezira kapima, tako da je tretman bezbolan. Kapci se fiksiraju kako bi se  onemogućilo treptanje. Intervencija se sastoji iz dva dela: kreiranje poklopca (flapa) na rožnjači i lasersko remodeliranje rožnjače ispod flapa.

Do sada je flap pravljen pomoću hirurškog noža – mikrokeratoma, dok se u očnom centru Vidar-Orasis Swiss to radi Femtosecond laserom. On se postavlja na oko i bez noža kreira flap u tkivu rožnjače, čime se dobija finiji rez, bolji vid i kraće vreme oporavka.

Na tako glatku površinu deluje se drugim, Excimer laserom. On skida mikronske slojeve tkiva i remodelira rožnjaču prema zahtevima optičke greške. Na kraju se tanki, kornealni poklopac vraća na svoje mesto i odmah započinje proces izlečenja.
           

OPORAVAK POSLE OPERACIJE OKA LASEROM

Posle operacije oka laserom, meka kontaktna sočiva postavljaju se preko rožnjače kao bi sprečila i najmanja iritacija, a skidaju se sutradan. Oporavak je kratak i možete se brzo vratiti Vašem svakodnevnom poslu. Samo u prvih 24 časa može postojati blaga osetljivost na svetlost, te ostatak dana provedite odmarajući se. Vid je izoštren odmah nakon operacije a potpuna stabilizacija se postiže nakon tri meseca. Kontrolni pregledi se obavljaju prvi i osmi dan, a zatim 1, 3 i 6 meseci posle hirurškog zahvata.

Izoštrite pogled na svet - skinite naočare i budite nezavisni!
 

Ukoliko Vas zanima hirurgija katarakte, operacija glaukoma, operacije mrežnjače i lečenje svih vrsta očnih bolesti, više informacija pronaćićete na stranici Očni centar Vidar - Orasis Swiss.
 

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas