Privreda Grada

Prijavite Firmu

Izdvajamo iz privrede

Zanatsko obrazovni centar - Adžija

Neformalno obrazovanje za decu i odrasle, škola stranih jezika, računara, lepote, glume, zanatski kursevi, priprema za prijemne ispite. Lakše do posla. Više o firmi Zanatsko obrazovni centar - Adžija

Herc doo - prodavnica bele tehnike

Prodavnica bele tehnike: veš mašine, šporeti, televizori, klima uređaji, kotlovi, frižideri, bojleri. Gorenje, Electrolux, Whirpool, Bosch, Indesit aparati. Više o firmi Herc doo - prodavnica bele tehnike

Kobex doo - Blanco sudopere

Blanco sudopere i slavine - ovlašćeni uvoznik i distributer. Prodaja sudopera i slavina. Dekorativne obloge SIBU i okov za nameštaj Ruiz Design. Više o firmi Kobex doo - Blanco sudopere

Za odrasle

Razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Stimulisanje klitorisa i pritisak u/oko vagine dovode do napetosti karlice i celog tela što pomaže u postizanju orgazma. Orgazam je čarobni trenutak u kojem se sva tenzija iznenadno otpušta u nizu serija dobrovoljne i prijatne mišićne kontrakcije u vagini, materici i/ili rektumu. Ipak, neke žene dožive orgazam bez kontrakcija.

Razlika između klitorisnog i vaginalnog orgazma
Seksualni odnosSeksualno zadovoljenje žene, VirtualniGradStimulisanje klitorisa kod ženeErogena zona - klitorisVaginalna penetracija, masturbacija
Razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma jeste u delu tela koji se stimuliše da bi se postigao orgazam, a ne uvek tamo gde ga osećate. Milovanje bilo kog dela našeg tela može biti uzbuđujuće. Od svih erogenih zona, klitoris, organ koji je najosetljiviji na stimulaciju, ipak ima glavnu ulogu u stvaranju seksualne napetosti. Tokom seksualnog uzbuđenja, klitoris bubri i menja položaj. Krvni sudovi kroz celu karlicu takođe otiču, izazivaju blagu nadutost i stvaraju osećaj ispunjenosti i seksualnu osetljivost. Vaše unutrašnje vaginalne usnice bubre i menjaju oblik, a materica menja poziciju.

Vi ili partner možete stimulisati Vaš klitoris na više različitih načina - trljanjem, sisanjem, telesnim pritiskom ili korišćenjem vibratora. Drugačiji je doživljaj kada masturbirate i kada vodite ljubav sa drugom osobom. Većina žena dodiruje sam vrh klitorisa da bi se uzbudile, dok za druge može biti toliko osetljivo da direktno dodirivanje izaziva neprijatan bol, čak i ako koriste lubrikant. Takođe, fokusiranjem direktno na klitoris na duže vreme može izazvati prijatne senzacije koje čine da bol nestane.

Klitorisni i vaginalni orgazam, VirtualniGrad

Klitoris može da se stimuliše za vreme seksualnog odnosa, najčešće ako je žena na vrhu. To se postiže trljanjem klitorisa o pubičnu kost muškarca. Može se postići i kada je partner na vrhu, u poziciji gde je on dovoljno visoko tako da mu stidne kosti vrše pritisak na klitorisni deo partnerke. Vi ili Vaš partner takođe možete da stimulišete klitoris prstima tokom seksualnog odnosa kako bi Vas to dovelo do orgazma.

Za neke žene, spoljna trećina vagine je vrlo osetljiva. Kada se stimuliše tokom seksualnog odnosa ili drugih vaginalnih penetracija, onda ove žene dostižu orgazam. I to je ono što se naziva vaginalni orgazam - bez stimulacije klitorisa. Sigmund Frojd je napisao da zrela žena ima orgazme samo kada je njena vagina, ali ne i klitoris, stimulisana. Ovo je, naravno, učinilo muškarčev penis centrom seksualnog zadovoljenja žene.

U stvarnosti, orgazmi su vrlo individualna stvar - ne postoji jedan tačan obrazac po kojem možete da se vodite tokom odnosa. Sve što Vam pomaže da se osećate dobro tokom seksualnog čina i čini da ste više povezani sa svojim partnerom jeste ono što se računa.


Ostali članci


© 2002-2014. VirtualniGrad.com - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja