Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Dermatološki pregled i lečenje kožnih bolesti. Estetska dermatologija: laserski tretmani, mezoterapija, lipoliza. Dermoskopija, dermatohirurgija, medical spa. Više o firmi Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Psihološko savetovalište Jasmina Mihnjak

Individualno, partnersko i grupno psihološko savetovanje za decu, adolescente i odrasle. Škola za trudnice. Škola dojenja. Radionice i ples sa bebama. Više o firmi Psihološko savetovalište Jasmina Mihnjak

Prevodilačka agencija Haisent

Prevodilačka agencija Haisent, u Novom Sadu. Prevod sa engleskog na srpski i sa srpskog na engleski jezik. Prevod ugovora, pravnih tekstova, zakona, transkript. Više o firmi Prevodilačka agencija Haisent

Upoznajte Srbiju

Rašino selo - Rashaville

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ukoliko ste zaljubljenici u srpsko selo i srpsku kulturu i tradiciju, oduševiće Vas Rašino selo - jedinstven projekat, koji je na simboličan način i spomenik srpskom selu koje nestaje. Rašino selo je mesto za odmor, uživanje i rekreaciju, koje se nalazi se u srcu kolubarske Šumadije, u centru sela Rudovci, u opštini Lazarevac. Na samo 55 kilometara udaljenosti od Beograda, možete doživeti jedan sasvim drugačiji ambijent.

Rašino selo, Rashaville


Rašino selo predstavlja spoj tradicionalnih i savremenih vrednosti srpske istorije i kulture i koji nas vraća korenima i prirodi, neprolaznim vrednostima srpskog načina života i tradicije.

Ovo neobično seoce se prostire na dva hektara zemljišta i sastoji se od tri vizuelno upečatljive celine. Svaka celina sadrži specifične građevine, koje je čine posebnom i jedinstvenom. Prva, izgrađena od drveta i kamena, kroz koju protiče reka Peštan, predstavlja svetovni život i oazu mira i spokoja gde se odmaraju oči i duša.

Seoski turizam u Srbiji, Šumadija


Druga celina, spoj sportsko-rekreativnog i duhovnog, vraća nas u srpsku srednjovekovnu kulturu i čine je Zid radosti (ujedno i osnovna ideja celog projekta), otvorena pozornica za održavanje kulturnih manifestacija i jedan nesvakidašnji objekat, hotel za konje Lasta, koji je prvi objekat takve vrste na Balkanu, a možda i u Evropi, i zadovoljava sve uslove i standarde za smeštaj i boravak konja. Pored toga, ova celina ima i pomoćne objekte - Mlekar i srpske vajate, koji su izuzetno komforni apartmani i pružaju svu udobnost.

Poslednja, treća celina je kulturno najbogatija i u njoj se može osetiti potpuni ugođaj uz zvuke vodenice i žubor potoka. Hotel Ras za smeštaj gostiju, izgrađen u srednjovekovnom stilu, sa zatvorenim bazenom (u izgradnji) i salom za rekreaciju, idealan je za odmor i uživanje. U ovoj celini se još nalaze i Biblioteka sa velikim izborom knjiga, Biblioteka muzejskih eksponata, amfiteatar Akropoljis pored koga protiče prirodni potok, dva kamena bunara, zvonara, dućan, čajdžinica, toranj Himalaji, koji predstavlja pravi izazov za zaljubljene i restoran-muzej Kačara, prijatan ambijent za druženje.

Srpsko selo, Rasino selo


U svakoj celini se nalaze kavezi sa različitim vrstama životinja, od kojih se mnoge slobodno šetaju: konji, magarci, kavkaski ovčar i mnoge druge.

U Rašinom selu je obezbeđen zatvoren parking, a gostima je na raspolaganju korišćenje kablovske televizije, klima uređaja, telefona i bežičnog interneta.

Za one koji žele da osete pravu turističku atrakciju, omogućeno je jahanje konja i magaraca, obilazak šuma, livada i drugih prirodnih potencijala ovog šumadijskog kraja, kao i organizovani obilazak crkava, manastira i drugih zanimljivih destinacija.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas