Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Zlatara Šandol sztr

Izrada i popravka nakita od zlata i kaučuka. Burme za venčanje. Zlatne ogrlice, narukvice, lančići, prstenje, minđuše. Bušenje ušiju. Otkup nakita. Više o firmi Zlatara Šandol sztr

Aleksandar Inženjering doo

Prodaja i servis mernih instrumenata, merenje električnih veličina, osvetljaja i luminanse, buke, vibracija, mikroklime, prašine, E/M zračenja. Više o firmi Aleksandar Inženjering doo

Fit group - servis za održavanje higijene

Servis za profesionalno održavanje higijene poslovnog prostora, svakodnevno i generalno čišćenje, zaštita tvrdih podova, skidanje grafita i zaštita fasade. Više o firmi Fit group  - servis za održavanje higijene

RSS - Stvarno Jednostavne Vesti

šta je to RSS?

RSS (skraćenica od Rich Site Summary, RDF Site Summary, Really Simple Syndication - Stvarno Jednostavne Vesti;) je porodica HTTP protokola/formata koji omogućava distribuciju podataka preko interneta.

RSS služi za brz pregled sadržaja na internetu, jer su podaci očišćeni od suvišnih podataka koji u sebi sadrži HTML jezik; na kojem se bazira internet.

Velika prednost RSS feeda nad običnim pregledom neke web stranice, bazira se upravo u njegovoj brzini i jednostavnosti promene. Jer ne morate da pristupate nekoj stranici, da bi ste videli najnovije izmene (vesti i slične informacije, koje se često menjaju svakih nekoliko minuta) već je dovoljno da nekim od RSS čitača ili u nekom od novijih internet pregledača (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera) preletite preko najnovijih izmena na nekoliko web sajtova u roku od nekoliko sekundi. Obično ovi RSS čitači to rade automatski (po određenom vremenskom periodu); i prijave vam najnovije izmene.

RSS feed-ove koriste web sajtovi koji se često menjaju (menjaju sadržaj) web blogovi i sajtovi koji žele da olakšaju pregled (RSS feed-ovi ne sadrže reklame) svojim posetiocima.

Web sajt koji pruža posetiocima RSS feed prepoznaćete po karakterističnoj (u većini slučajeva narandžastoj ikoni) RSS feed ikona koja se prikazuje u krajnjem desnom uglu vašeg pregledača (Internet Explorer, Firefox, Opera...)

Da bi ste mogli videti RSS feed potrebno je da imate jedan od novijih internet pregledača (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera) ili čitač RSS feed-ova (na engleskom jeziku ovi programi se zovu RSS readers, feed readers, news readers ili agreggators). Postoje dve vrste čitača:

  • Desktopni - čitač koji instališete na svoj kompjuter. (ovi programi su besplatni)
  • Web ( internet ) čitač.
    Online RSS čitaču pristupate preko svog browsera (Internet Explorer, Firefox, Opera ili Safari) postavljen na nekom web sajtu. Ova usluga je takođe besplatna.

Kliknite dole na neke od dostupnih RSS kanala VirtualnogGrada i biće Vam automatski ponuđeno da ga snimite u svoj Favorites ili Bookmarks u zavisnosti koji internet pregledač koristite.

Dostupni RSS kanali na VirtualniGrad.com
RSS Aktuelno za Građane
Najznačajniji deo Grada je namenjen Vašoj porodici, Vašem domu i Vama. Zajedno brinimo o zdravlju i lepoti, podelimo svoj hobi, proslavljajmo porodična slavlja ili putujmo zajedno. Pošaljite ili pronađite korisne informacije, postavite male oglase.
RSS Aktuelno za Privredu
Razmenimo mišljenja o poslovanju, o rezultatima i planovima Privrede, znanjima o tržištu i upravljanju, načinima oglašavanja-reklami, o potrebama za kancelarijsko i drugo poslovanje. Pošaljite nam ili pronađite korisne informacije, preuzmite poslovne obrasce.
RSS Ljudi, mesta i predeli
Građani VirtualnogGrada žive u 155 država i 7.996 registrovanih gradova. Saznajte više o institucijama i organizacijama koje nam pomažu, mestima i predelima u kojima živimo, upoznajte Srbiju. Imamo samo jedan svet, a život ljudi je neprocenjiv. Predstavite svoja mesta, predele i ljude, niko to ne može uraditi bolje od Vas.
RSS Kultura
Podelite sa nama kulturna dešavanja koja organizujete, u kojima učestvujete ili ih posećujete. Upoznajte se sa muzičkim stvaralaštvom i koncertima, filmovima i bioskopskim repertoarom, pozorišnim predstavama, knjigama ili izložbama. Otkrijte istorijska i naučna postignuća.
RSS Zabava
U našem Gradu pronađite mesto za dobar provod, saznajte novosti ludog sveta i ex Jugoslavije. Kreirajte modu Grada, pokažite kulinarsko umeće, nasmejte se ili nasmejte druge. Upoznajte se sa tehnologijom, mobilnim svetom i terminologijom. Po nešto je i za odrasle.
 
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas