Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Specijalistička psihijatrijska ordinacija Dr Čedomir Njegomir:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Specijalistička psihijatrijska ordinacija Dr Čedomir Njegomir

Adresa: Joakima Vujića 8/I, stan 4
Telefon: 069 27 08 959, 021 63 14 197

 

REBT PSIHOTERAPIJA (RACIONALNO EMOTIVNO BIHEJVIORALNA TERAPIJA)

REBT psihoterapija polazi od pretpostavke da osoba nije uznemirena nekim događajem samim po sebi, već svojim viđenjem i tumačenjem tog događaja. To znači da nisu stvari koje nam se svakodnevno događaju te koje nas čine srećnim, zabrinutim, ljutim itd. već način na koji ih mi vidimo i tumačimo.

REBT psihoterapija


OSNOVA REBT PSIHOTERAPIJE

Osnovu REBT psihoterapije čine 3 osnovna principa. To su: 1. osećamo se onako kako mislimo – naša uverenja u velikoj meri određuju naše emocije, 2. mi smo sami odgovorni za naše emocije i ponašanje –sami sebe uznemiravamo svojim pogrešnim načinom razmišljanja (i upravo taj pogrešan način razmišljanja je ono što treba da promenimo) i 3. možemo da menjamo svoja uverenja, a kao posledica promene uverenja, doći će do promene u osećanjima i ponašanju.

KOJE PROBLEME REBT PSIHOTERAPIJA USPEŠNO REŠAVA?

REBT psihoterapija predstavlja terapiju koja se obavlja kroz mali broj seansi, a ima dugoročne efekte. Njena efikasnost se pokazala kao mnogostruka. REBT uspešno rešava probleme kao što su: depresija, panični napadi, opsesivno-kompulsivni poremećaj, agorafobija, strah od letenja avionom i druge specifične fobije. Zatim, izuzetno je efikasan u terapiji besa i agresivnosti, briga, uspešno otklanja stres i probleme kao što su poremećaji ishrane.

U slučaju da mislite da Vi ili neko iz Vaše okoline boluje od depresije, više o ovoj bolesti, njenim simptomima, dijagnostici i lečenju možete naći na stranici Depresija, simptomi i lečenje.

Ukoliko Vam je potreban razgovor sa psihijatrom, psihoterapija ili procena sposobnosti, potražite više informacija o Specijalističkoj ordinaciji Dr Čedomir Njegomir.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas