Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Poliklinika Pekić:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Poliklinika Pekić

Adresa: Grčkoškolska 3; 21000 Novi Sad
Telefon: 021 42 65 55
; 021 52 52 61
 

LASERSKI TRETMANI I MEZOTERAPIJA


SMART LIPO LASER

Smart lipo laser je laser kojim se obavlja laserska lipoliza - jednostavna, sigirna i efikasna procedura. Laserska lipoliza koristi za lečenje prekomernog znojenja, za redukciju prekomerno uvećanih i deformisanih usana i za lasersku liposukciju.

Lasersko lečenje prekomernog znojenja


LASERSKO LEČENJE PREKOMERNOG ZNOJENJA

Laserska lipoliza ili lasersko lečenje prekomernog znojenja je pravo rešenje za sve osobe koje pate zbog neprijatnih pratilaca znojenja - fleka na garderobi, ostavljanja vlažnih tragova, neprijatnog mirisa... Poliklinika Pekić za lečenje prekomernog znojenja laserom koristi Smart lipo laser, koji spada u pametne aparate, obzirom da koristi najsavremenija elektronička znanja za lasersko uklanjanje viška potkožnog masnog tkiva sa reznih regiona na telu.

Istim laserom se izvodi i novi tretman u ovoj poliklinici, a to je laserska redukcija potpazušnog znojenja. Obavlja se po istom principu kao i laserska lipoliza. Za tretman se koristi kombinovana lokalna anestezija, uz blagu analgosedaciju pacijenta. Odmah nakon zahvata pacijent je spreman da ode kući. Najpre se u predelu pazuha napravi mali rez od 3mm, kroz koji se laserskom fibrom ulazi  pod kožu, nakon čega se laserskim zrakom uništavaju znojne žlezde. Ovim se postiže 60 do 80 posto smanjenja pazušnog znojenja, a rezultat ostaje trajan.


LASERSKA LIPOSUKCIJA

Laserska liposukcija ima brojne prednosti u odnosu na klasičnu liposukciju. To je posebno vidljivo u predelu lica, vrata, na rukama i nogama. Laserska lipoliza koristi tanku sondu i laserski zrak, te ima vrlo lak pristup malim regionima i veoma selektivno razara masne ćelije, bez oštećenja okolnih struktura. Pored toga, laserski zrak stimuliše kolagen, te u periodu od 2-3 meseca dovodi do zatezanja kože. Laserski zrak one stvara krvne podlive i otoke.

Kod delova tela sa većom količinom masnog tkiva, poput butina, stomaka i bokova, laserska lipoliza se može kombinovati sa klasičnom liposukcijom. Najpre se uradi tretman laserom, a zatim nakon klasična liposukcija, čime se dobijaju daleko bolji rezultati.

Lifting laserom


LIFTING LASEROM

Lifting laserom je odličan način za uklanjanje bora, nepravilnih pigmentacija i fleka, proširenih pora, zadebljanja i izraštaja na koži. U Poliklinici Pekić se za laserski lifting koristi fraksel laser. Lifting laserom stimuliše kolagen i ima vrlo brze rezultate kada je u pitanju podmlađivanje i zatezanje lica i vrata.


OPERACIJA VENA LASEROM

U Poliklinici Pekić izvode se savremene operacije vena termalnom abrazijom. U pitanju je korišćenje toplotne energije, bilo u obliku termalne ablacije (visoka temperatura) ili krioterapije (niska temperatura). Za lečenje proširenih vena, pored toplotne energije koriste se i metode primene mehaničke energije i primena hemijske energije.

Operacija vena laserom, odnosno operacija termalnom ablacijom, je minimalno invazivna hirurška procedura, kojom se rešava reverzni tok (refluks) krvi iz dubokih vena u površne na mestu njihovih spojeva. Tretman površnih vena laserom dovodi do zatvaranja oštećenih dugih, magistralnih površinskih vena iznutra, pomoću laserske energije. Laser koristi snop guste svetlosti koja zagreva zid vene iznutra i time dovodi do zatvaranja bolesne nefunkcionalne vene. Pod strogom kontrolom ultrazvuka, kroz milimetarski rez, u proširenu venu se ubacuje tanka laserska sonda. Proširena vena se laserskim zrakom popuno zatvara, cirkulacija se rasterećuje, simptomi proširenih vena nestaju. Preostale, zdrave vene, svojim kapacitetom funkcionalno zadovoljavaju potrebe cirkulacije.

Zatvaranjem oštećenih vena iznutra se izbegava klasično hirurško vađenje vena iz tela, te preusmeravanje toka krvi u zdrave vene, čime pacijent biva rešen tegoba s venama, i estetskih i funkcinalnih. Izvodi u lokalnoj anesteziji, kratko traje (oko pola sata), nakon nje nema rana, podliva ni ožiljaka.


LASERSKA EPILACIJA

Laserska epilacija podrazumeva uklanjanje dlačica diodnim laserom. U pitanju je bezbolna i bezopasna trajna epilacija. To je najnoviji i u svetu jedini priznat neinvazivan način za trajno uklanjanje dlaka.

Diodni laser – Light sheer je jedini kojim je moguće trajno ukloniti neželjene dlačice, potpuno bezbolno i bezbedno po kožu. Laserska sonda oslobada infracrvenu svetlost u impulsima i koristi se za trajno uklanjanje terminalne dlake. Terapijsko delovanje se zasniva na termolizi (toplotnom uništavanju) folikula dlake. Laserska svetlost prodire u srednji deo kože i apsorbuje se u pigmentu – melaninu, uzrokujući ubrzano zagrevanje dlake, što dovodi do njenog uništenja. Puls laserske svetlosti traje dovoljno dugo da uništi dlaku, a aktivno hlađenje u glavi lasera štiti kožu od oštećenja i odstranjuje bol. Mogu se tretirati svi delovi lica i tela, osim regije oko očiju.


UKLANJANJE PROŠIRENIH KAPILARA

Uklanjanje proširenih kapilara laserom Nd:Yag je moderna procedura sa odlilnim efektima. Nd-Yag laser emituje zrak 1064 nm talasne dužine, a koristi se za terapiju vaskularnih lezija na licu i telu (prošireni kapilari, teleangiektazije, hemangiomi, spider nevusi). Laserska svetlost se apsorbuje od strane hemoglobina (sastojka krvi - pigmenta), pretvara se u toplotu i fototermolizom koaguliše krvni sud. Laserom se mogu tretirati kapilari i drugi krvni sudovi do 4 mm širine. Laser poseduje aktivno hlađenje, te se sprečava termička trauma okolne kože.


TRI ACTIVE TRETMAN LASEROM

Tri Active tretman laserom


Koristi se za uklanjanje celulita, zatezanje kože lica i tela, posebno posle porođaja i liposukcije i u dobu menopauze (uklanjanje kožnih nabora). Metoda se pokazala efikasnom pri poremećaju limfne i venske cirkulacije, osećaju težine u nogama, sportskim povredama, bolovima u leđima.

Procedura Tri-activ laserom je bezbolna, prijatna i opuštajuča. Tretman nije ograničen na određeni deo tela, već se mogu tretirati, osim najčešće celulitom zahvaćene butine i bedra, i drugi delovi tela, uključujući stomak, ruke, vrat i lice.

Tajna je u demodynamic metodi, koja uz laser koristi hlađenje i mehaničku masažu, čime osigurava duboko prodiranje u kožu, što je od ključne važnosti za uklanjanje celulita.
Princip delovanja je jedinstven zbog uticaja na ćelijski metabolizam, cirkulaciju i vezivno tkivo.
Istovremeno se koriste tri različita mehanizma i tretira bilo koji deo tela.

  • Laserska stimulacija - 6 laserskih dioda podstiče cirkulaciju, nastaju novi krvni sudovi, metabolizam ćelija je bolji, pojačava se sinteza kolagena.
     
  • Hlađenje (krioterapija) - smanjuje otok nastao zbog loše cirkulacije i odvodi višak tečnosti iz tkiva.
     
  • Vakuum masaža - podstiče cirkulaciju i limfnu drenažu čime nestaje otok, a povećava se elastičnost kože. Koža posle prvog tretmana postaje sveža, mlađa i zategnutija.


RADIOTALASNI LIFTING

Efikasan nehirurški način za uklanjanje bora, nepravilnih pigmentacija i fleka, proširenih pora, zadebljanja i izraštaja na koži jeste radiotalasni lifting lica i vrata. Radiotalasi Ellman pojačavaju lučenje kolagena i elastina koji su neophodni da bi koža bila čvrsta, hidrantna i bez bora. Time se uklanjaju sitne bore i znatno umanjuju duboke bore, obrazi postaju čvršći, a koža lica izgleda sveže. Takođe, radiotalasima se uklanjaju sva oštećenja na koži. Radiotalasni lifting čini da koža postane baršunasta, glatka, elastičnija, vlažnija, a efekat je vidljiv vec posle prvoga tremana.


MEZOTERAPIJA LICA

Mezoterapija lica podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela, bogatih hijaluronskom kiselinom i vitaminskim kompleksom, mineralima i aminokiselinama. Kokteli se ubacuju na i u kožu, spomoću vrlo tankih i kratkih igala, a dubina same aplikacije zavisi od efekta koji želimo da postignemo. Pored kože lica mogu da se tretiraju i koža vrata, dekoltea i šaka.

Mezoglow je jedna od metodfa mezoterapije lica, neinvazivna i bezbolna. Lice dobija lep sjaj i odmoran izgled, a koža biva jedra. Ovom tehnikom se lice ishranjuje i sprečava se stvaranje novih bora.

Mezolift je aplikacija mezoterapijskih koktela dublje u kožu. Koža se ishranjuje, a postojeće bore bivaju manje uočljive.


MEZOTERAPIJA TELA

Mezoterapija tela je takođe vrlo efikasna. Kokteli za telo sadrže lipolitike, te se mogu smanjivati obimi pojedinih regija, ali i delovati na sam celulit. Mezoterapija se uspešno kombinuje sa drugim tretmanima u borbi protiv celulita. Čak se radi bržeg postizanja željenog efekta i savetuje primeni pojedinih takvih metoda (limfna drenaža, laser, vakuum...).


Detaljnije informacije pružiće Vam poliklinika Pekić, a informacije o zdravstvenim uslugama potražite na stranici Specijalistički pregledi.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas