Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

PeriNS Inženjering doo

Reciklaža tonera, prodaja originalnih toner kaseta i kertridža. Prodaja i servis štampača i računara. Kancelarijski materijal i školski pribor. Više o firmi PeriNS Inženjering doo

Metalija doo - betonsko gvožđe i armaturne mreže

Betonsko gvožđe i armaturne mreže, binori. Prodaja betonskog gvožđa, armaturnih mreža i binora. Konkurentne cene i isporuka na adresu. Više o firmi Metalija doo - betonsko gvožđe i armaturne mreže

Rođendaonica Kreativni Klub

Rođendaonica Kreativni Klub - kreativni dečiji rođendani u prostoru rođendaonice u Novom Sadu, prilagođenom za uzrast od 0 do 12 godina, sa kafićem za roditelje Više o firmi Rođendaonica Kreativni Klub

Za odrasle

Prerana ejakulacija

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Prerana ejakulacija je verovatno najčešći seksualni problem muškarca. Ako muškarac ne može da kontroliše stepen svog seksualnog nadražaja i ejakulira pre prodora u vaginu ili ubrzo posle, on ne uspeva svoju partnerku da dovede do orgazma. Ako se to stalno ponavlja, oboje će da se osećaju seksualno osujećeni i razočarani.

Prerana ejakulacija, VirtualniGrad

Svakom muškarcu se dogodi da ponekad ejakulira prerano. Ako duže vreme nije bilo moguće da muškarac ima polni odnos sa određenom partnerkom, a psihička i fizička stimulacija je bila intenzivna, onda svaki takav muškarac može da ima poteškoća da se uzdrži i da produži snošaj kada prvi put dođe do intimnog kontakta. Strah ili prevelika želja mogu takođe da prouzrokuju ovaj problem. Ako se u muškarčevu glavu uvuče pomisao da će možda prerano da svrši, onda će to verovatno i da se dogodi.

Prevelika želja se lakše kontroliše nego strah, jer se ona prirodno smanjuje bliskošću, dok strah sam sebe hrani. Načini seksualnog reagovanja ubrzo postaju uobičajeni, i ako muškarac jednom oseti strah hoće li uspeti, ili ako su njegovi prvi seksualni kontakti bili obavljeni na brzinu iz straha da ne bude zatečen, njemu će kasnije možda biti teško da kontroliše svoju ejakulaciju.

Postoji više stvari koje može da preduzme. Mnogi muškarci, prvo, nastoje da svoje misli okrenu na nešto drugo – na neki kućni ili poslovni problem, na primer, ili da broje unazad od 100 – ali to ne mora da pomogne. Ova tehnika takođe isključuje potpuno prepuštanje koje je bitno za puno orgazmično zadovoljstvo. Drugo izrazito zavaravanje je da prodire u ženu veoma postupno i pažljivo i da neko vreme leži mirno u položaju duboke penetracije. Falus može da ostane praktično nepokretan, dok se prepona (stidna kost) pomera sa jedne na drugu stranu preko ženine klitoralne zone što ženu približava orgazmu. Da bi doprineo usporavanju sopstvenog orgazma, muškarac može da pokuša da pre snošaja stavi neki anestetik na glavić svog penisa.

Uživanje u seksu, VirtualniGrad

Naravno, kompletno i efikasno rešenje se postiže ako žena aktivno učestvuje u terapiji. Tehnika je veoma prosta i svaki par može da je sprovede. Povećana kontrola nad ejakulacijom može da jača njihovo uživanje.

Par mora, prvo, da odvoji vreme za seksualnu igru sa osnovnom svrhom da se izvežba muškarčevo reagovanje. Seansa može da se završi snošajem, ali samo posle 20 ili 30 minuta za koje vreme oni mogu da se usredsrede na problem.

Za početak žena može da sedne sa jastukom između svojih leđa i naslona od kreveta. Muškarac leži poleđuške među njenim nogama, glavom naslonjen na nju, a nogama savijenim preko njenih butina. Žena onda počinje igru sa muškarčevim penisom, dok ne postigne erekciju i nastavlja da ga stimuliše sve dok je on ne upozori da je blizu ejakulaciji. U tom trenutku žena izvede gnječenje. Sa palcem na frenulumu (donja strana penisa) neposredno ispod kraja i sa dva prsta, svaki na po jednoj strani glavića, ona pritiska prilično snažno i zadržava pritisak oko četiri sekunde. To smanjuje nagon za ejakulacijom, a posle otprilike 30 sekundi ona može da nastavi sa stimulacijom. Ovaj postupak može da se ponavlja 15 do 20 puta pre nego što muškarac konačno ejakulira.

Problem prerane ejakulacije, VirtualniGrad

Kada par dostigne izvestan stepen samokontrole, može da pređe na snošaj, i to u položaju pri kojem je žena gore i bez ikakvih naglih pokreta. Ovo se primenjuje da bi se muškarac privikao na osećaj da je njegov penis u vagini, a partnerku može da obavesti kada je blizu ejakulacija, nakon čega se ona izdiže i pritiska prstima njegov penis. Nakon nekoliko takvih seansi, muškarac može da pokuša nekoliko naglih pokreta, a zatim i da nauči da produži snošaj dovoljno dugo da bi oba partnera mogla da dostignu orgazam.Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas