Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Specijalna hirurška bolnica Parks - Dr Dragi

Specijalna hirurška bolnica, preoperativna priprema, operativno lečenje, postoperativna nega – abdominalna, plastična, vaskularna, dečija hirurgija, urologija. Više o firmi Specijalna hirurška bolnica Parks - Dr Dragi

Herc doo - prodavnica bele tehnike

Prodavnica bele tehnike: veš mašine, šporeti, televizori, klima uređaji, kotlovi, frižideri, bojleri. Gorenje, Electrolux, Whirpool, Bosch, Indesit aparati. Više o firmi Herc doo - prodavnica bele tehnike

Marin svet - radionica za hrono peciva i mini koktel peciva

Domaći hrono proizvodi. Hrono hleb, hrono peciva, hrono grickalice, hrono pizza, hrono doručak, hrono slatkiši. Bezglutenski proizvodi, pecivo od belog brašna Više o firmi Marin svet - radionica za hrono peciva i mini koktel peciva

Zdravlje i lepota

Pregled i uklanjanje mladeža

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Da li ste se ikada zapitali šta je ustvari mladež, kakav je normalan mladež, a zbog kakvog biste trebali da se obratite lekaru? Ponekad je njegovo odstranjivanje u pravom momentu prevencija malignog melanoma i drugih oblika zloćudnih karcinoma kože.

Pregled i uklanjanje mladeža


Mladeži su dobroćudne promene na koži i sluzokožama, koji mogu biti urođeni ili stečeni. Postoje i rizični  mladeži čija je najozbiljnija komplikacija prelazak u maligni melanom i oni zahtevaju rano dijagnostikovanje i hirurško uklanjanje. Rizični mladeži su mladeži koji se prepoznaju po svojoj tamnoj neravnomernoj prebojenosti, neravnim i nejasnim ivicama, nepravilnom obliku, obično promera preko 0,5cm. Treba obratiti pažnju i na mladeže kod kojih se javljaju crvenilo, svrab, bol, krvarenje.

Pregled mladeža se vrši specijalnim aparatom koji se naziva dermoskop. Sam pregled je u potpunosti bezbolan i omogućava njegov precizniji i dublji pregled nego što je to moguće golim okom. Dermoskopija pruža mogućnost uočavanja na oko nevidljivih promena koje se dešavaju duboko u koži. Na taj način se registruju i najmanje promene u boji, strukturi dubokih slojeva mladeža, ali i najranije promene krvnih sudova. Ovako rano otkrivanje malignih promena daje šansu pacijentu da spreči razvoj melanoma kože i drugih karcinoma kože i u potpunosti se izleči.

Dermoskopski pregled mladeža


Uklanjanje mladeža može da se vrši na dva načina, u zavisnosti od indikacija i preporuke lekara: uklanjanje radiolaserom kojim se mladež uklanja u potpunosti, bezbolno, bez krvi i bez naknadnog šava i hirurško uklanjanje gde se minimalnim, eliptičnim rezom uklanja mladež. Svaki uklonjen mladež obavezno se šalje na patohistološki pregled.

U poliklinici Nada Diva, svakoga dana možete obaviti besplatan pregled u periodu od 12 do 14 časova. Prijatno i predusretljivo osoblje daće Vam sve neophodne informacije i odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Nema potrebe da strepite da li je mladež koji imate rani znak kancera ili ne. Ukoliko čak dođe do toga da morate da ga odstranite vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti obaviće njegovo odstranjivanje. Dođite i obavite pregled i uklanjanje mladeža u poliklinici Nada Diva.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas