Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Proverbum doo - prevodilačke usluge

Prevodilačka agencija, usluge prevođenja opštih, poslovnih, finansijskih, stručnih, tehničkih i pravnih tekstova. Prevođenje internet stranica i lokalizacija programa. Više o firmi Proverbum doo - prevodilačke usluge

Kozmetički salon Tina - S

Kozmetički tretmani lica i tela. Tretmani Bioptron lampom. Masaža, pedikir, manikir. Trajna šminka, japansko iscrtavanje obrva, nadogradnja svilenih trepavica. Više o firmi Kozmetički salon Tina - S

B-fit - ženski fitnes centar

Fitnes treninzi za žene: Kangoo Jumps, Aerial joga, Body forming, Funkcionalni trening, Pilates, Stott pilates, Insanity, Pump workout. Ženska teretana. Više o firmi B-fit - ženski fitnes centar

Kako da poslujem bolje?

Preduzetnici: svi smo mi po malo Del Boj

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nedavno istraživanje malih preduzetnika i biznismena koje je urađeno na Univerzitetu u Njukaslu otkrilo je da tipovi poput Del Boja iz Mućki i te kako postoje u stvarnom životu i to na severu Engleske. Istraživanje koje su radili profesori Andreas Đacikoglu i Sajmon Daun došlo je do zaključka da su skupa kola, novac, i mačo hijerarhija faktori koji kreiraju model preduzetnika poput Dereka Trotera iz Pekama.

Preduzetnici kao Del Boj


U nedavno objavljenoj studiji oni su pratili i posmatrali desetak biznismena sa periferije Njukasla u njihovom lokalnom pabu.

Doktor Đacikoglu, koji je inače stručnjak za preduzetništvo, je neko vreme svakog petka posećivao pab i posmatrao ovu grupu koju su činili mahom sredovečni muškarci, belci, koji su zajedno igrali golf u istom klubu. Svi oni imali su mala preduzeća koja su zapošljavala manje od pet ljudi.


Tokom tih poseta Đacikoglu je hvatao beleške na svom ajfonu koje je kasnije pretočio u naučni rad.

U razgovorima sa ovim preduzetnicima je otkrio da je stereotip o alfa mužjaku i te kako opravdan i prisutan, tim pre što su se muškarci razbacivali novcem, kupovali skupa kola i tvrdili kako im "dobro ide".

Anonimni preduzetnici među kojima je bilo trgovaca nekretninama, it stručnjaka, ali i vlasnika salona za ulepšavanje, pića su plaćali isključivo masnim svežnjevima novčanica, pokazujući na taj način veličinu svog bogatstva i uspeha, a istraživači su primetili da takvo ponašanje izaziva poštovanje ostalih gostiju u pabu.

Novcem koji teče kao na slavini biznismeni su finansirali privatne škole svoje dece, zatim egzotična putovanja i skupe poklone ostalim članovima porodice.

Sajmon Daun kaže da je cilj istraživanja bio da pokaže kako nisu svi biznismeni u fazonu Ričarda Brensona, već da postoje i uspešni ljudi koji zarađuju za život na tradicionalnije načine.


Preuzeto sa: Economy.rs.


Ostali članci

  • Preduzetnici: svi smo mi po malo Del Boj

© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas