Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Fontana - restoran sa prenoćištem

Restoran i prenoćište. Apartmanski smeštaj, sobe, parking. Sala za svadbe i proslave. Rođendaonica za decu, tinejdžere i odrasle. Više o firmi Fontana - restoran sa prenoćištem

Bourjois - kozmetički salon

Kozmetički tretmani, lečenje akni, čišćenje lica bez bola i crvenila, tretmani protiv bora, nega lica i tela, masaža, mezoterapija, uvećanje usana, botox. Više o firmi Bourjois - kozmetički salon

Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Ginekološki pregledi,prenatalna dijagnostika, praćenje trudnoće, lečenje steriliteta, vantelesna oplodnja, estetska hirurgija, ultrazvuk dojki. Više o firmi Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Korisne informacije

Prednosti investiranja u otvorene investicione fondove

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

  1. SIGURNOST:
Diversifikacija je jako bitan faktor koji smanjuje rizičnost izloženosti manjem broju privrednih subjekata.
 
Primer: Ako jedna akcija padne za 10% i ako imamo u svom portfoliju (vlasništvu) samo tu jednu akciju, to znači da smo ostvarili gubitak od 10%.
 
Ako imamo tu jednu akciju u portfoliju investicionog fonda u kome se nalazi 20 različitih akcija kompanija gde je ona zastupljena sa manjim učešćem, onda to znači gubitak od 0,5%.
 
Zakonska regulativa na području finansija je jako restriktivna i stroga, jer štiti investitore u investicionim fondovima. Komisija za hartije od vrednosti kao regulatorno i nadležno državno telo vrši godišnje ili iznenadne kontrole društava za upravljanje otvorenim investicionim fondovima i kastodi banaka koje brinu za o tekućim računima otvorenih investicionih fondova.
 
Imovina otvorenog investiciona fonda je odvojena od Društva za upravljanje, što znači da drušvo za upravljanje može novcem investitora jedino da upravlja (kupuje i prodaje hartije od vrednosti) a nikako ne sme koristiti sredstva investitora u bilo koje druge svrhe, pošto otvoreni investicioni fond ima svoj tekući račun koji je odvojen od tekućeg računa Društva za upravljanje. Otvoreni investicioni fond takođe ima svoju kastodi banku »čuvara« koja svaku transakciju investicionog fonda provera i odobrava ili odbacuje ako nije u skladu sa zakonom.
 
  1. LIKVIDNOST
Vašu investiciju možete u svakom trenutku povući. Fond ima zakonsku obavezu da Vaše investicione jedinice otkupi i isplati na Vaš račun u roku od 5 dana od dana podnošenja zahteva.
 
  1. PREGLEDNOST
Vrednost vaše imovine je poznata u svakom trenutku, jer se vrednosti investicionih jedinica objavljuju u dnevnim novinama sa tiražom preko 100.000 primeraka (Politika, Blic, Večernje novosti), u sedištu Društava za upravljanje i na internet adresama društava za upravljanje otvorenim investicionim fondovima, kao i na portalu www.investicioni-fondovi.com.
 
  1. PROFITABILNOST
Prosečni višegodišnji prinosi su između 5 i 13 % na godinu. Stopa prinosa je vezana na čvrstu valutu.
 
  1. FLEKSIBILNOST
Investitori mogu biti tako fizička kao i pravna lica. Uplate u otvorene investicione fondove možete izvršiti kad god želite i visinu tih uplata određujete sami po svojoj želji.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas