Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Radiološka ordinacija u Novom Sadu u kojoj se obavlja magnetna rezonanca svih delova tela, najmodernijim aparatom. Bezbolno i brzo snimanje magnetnom rezonancom Više o firmi Radiološka ordinacija za magnetnu rezonancu Mag Medica

Specijalistička ordinacija za bolesti uha, grla i nosa Orlland

Privatna ORL ordinacija u Novom Sadu. Specijalistički ORL pregled, lečenje bolesti uha, grla i nosa, ORL terapije. Darkfield analiza žive kapi krvi. Više o firmi Specijalistička ordinacija za bolesti uha, grla i nosa Orlland

Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Kvalitetne stomatološke usluge: lečenje bolesti usta i zuba, stomatološka protetika, dečija stomatologija, plombiranje, estetska stomatologija, beljenje zuba. Više o firmi Stomatološka ordinacija Art Dental Dr Bilić

Nauka

Poziv na predavanje prof. emiratus dr Slavka Gordića

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ogranak SANU u Novom Sadu Vas poziva na predavanje prof. emiratusa dr Slavka Gordića na temu „Karakteristike i dometi pripovedne proze Veljka Petrovića (1884-1967)“.

Predavanje će se održati 21.06.2017. godine sa početkom u 19 časova, u Svečanoj Sali, Platoneum  na adresi Nikole Pašića 6.

Održavanje predavanja pomogao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost

O prof.emiratusu dr Slavko Gordić

Slavko Gordić je rođen 1941. U Dobrici (Stolac, Hercegovina). Studije jugoslovenske književnosti i jugoslovenskih jezika završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Na Filološkom fakultetu u Beogradu je magistrirao, dok je zvanje prof. dr stekao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od 1973. je angažovan na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, u zvanju višeg stručnog saradnika, pa docenta, zatim vandrednog profesora i redovnog profesora. Sada je profesor emiratus Univerziteta u Novom Sadu.

Pored naučno-istraživačkog i književnog rada obavljao je i mnoge javne poslove. Kao student bio je „Indeks“-a, zatim „Provincije“ i „Polja“ . Od 1992. do 2004. godine bio je glavni i odgovorni urednik „Letopisa Matice Srpske“. U jednom manadatu je bio i podpretsednik Matice Srpske, gde je sada u Upravnom odboru. Bio je ministar prosvete i kulture u Vladi SRJ i višegodišnji posebni savetnik u Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

Piše prozu, književnu kritiku i esejistiku. Neka od njegovih dela su:  Vrhovni silnik, 1975.; “Drugo lice“, 1998, „U vidiku stiha“, 1978; „Primarno i nijansa“, 1985.; „Slaganje vremena“ 1983, „Ogledi o Veljku Petroviću“ 2000.;“Glavni posao“, 2002.

Dobitnik je Nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigz „Primarno i nijansa“  za najbolju knjigu godine, a knjiga „Profili i situacije“ nagrađene su nagradaa „Laza Kostić“ i „Đorđe Jovanović“. Dobio je Novembarsku povelju Novog Sada i Nagradu za životno delo Društva književnika Vojvodine. 

Više informacija o aktuelnim izložbama i predavanjima pogledajte na prezentaciji Ogranak SANU Novi Sad.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas