Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Rajla - molerski radovi

Molerski i gipsarski radovi u građevinarstvu, renoviranje, adaptacija stambenog i poslovnog prostora, krečenje, keramika, izrada demit fasade, spušteni plafoni. Više o firmi Rajla - molerski radovi

Stomatološka ordinacija Medicodent

Stomatološke usluge: dečija stomatologija, implantologija, zubna protetika, ortodoncija, lečenje parodontopatije, estetska stomatologija. Dr Branislav Bajkin. Više o firmi Stomatološka ordinacija Medicodent

Žikić D - ginekološka ordinacija

Ginekološka ordinacija Žikić D nudi sve vrste usluga iz oblasti ginekologije, akušerstva, prenatalnog skrininga i sfere ginekološke onkologije. Više o firmi Žikić D - ginekološka ordinacija

O tržištu i upravljanju

Potrebe pojedinca

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Potreba predstavlja izvestan nedostatak koji je neophodno zadovoljiti da bi osoba mogla neometano da funkcioniše. To može biti fiziološki nedostatak - nedostatak hrane, vode, psihološki nedostatak - nedostatak pažnje, ljubavi, poštovanja, osećaja pripadnosti itd. Kao rezultat nezadovoljene potrebe, javlja se tenzija, koja nagoni ljude na ponašanje za koje veruju da će im zadovoljiti prepoznatu potrebu. Cilj tog ponašanja jeste da osete zadovoljstvo usled olakšanja.

Potrebe pojedinca, VirtualniGrad

Ono što ne bi trebalo smetnuti sa uma jeste da svaku potrebu možemo zadovoljiti uz pomoć više različitih proizvoda, ali i da, sa druge strane, jednim proizvodom možemo zadovoljiti više različitih potreba.

Na primer, potrebu za toplotom tokom zime, možemo zadovoljiti oblačenjem debele odeće, pokrivanjem ćebetom ili uključivanjem grejalice. Sa druge strane, jednim proizvodom može biti zadovoljeno više različitih potreba. Na primer, osoba može otići na masažu zato što se ukočila, pa joj je doktor preporučio da ode (fiziološka potreba za zdravljem), zato što je izuzetno napeta u poslednje vreme, a veruje da je masaža opušta (potreba za samopoštovanjem) ili pak zato što svi njeni prijatelji idu na masažu, pa želi i ona da se pohvali odlaskom kod masera (potreba za poštovanjem i statusom).

Posebnu pažnju potrebno je posvetiti određivanju vrste potrebe koju zadovoljava kupac korišćenjem Vašeg proizvoda. Na osnovu toga ćete znati ko Vam je konkurencija (ko sve zadovoljava svojom robom/uslugom istu potrebu kupca koju zadovoljava i Vaš proizvod), ko je Vaš ciljni kupac, gde se on nalazi i na koju potrebu treba da apelujete u svojim porukama.

To znači da, ukoliko ste stolar koji proizvodi jeftine i kvalitetne krevete, Vaši ciljni kupci će biti osobe sa prosečnim primanjima, koje traže krevet za dug niz godina, a koji nije jako skup i na taj način će zadovoljiti potrebu za sigurnošću. U porukama ćete isticati dugotrajnost i kvalitet izrade Vaših proizvoda i povoljnu cenu, apelujući pritom direktno na potrebu koja je nezadovoljena. Međutim, ukoliko prodajete kvalitetan, privlačan i skup nameštaj, čija kupovina i korišćenje imaju za cilj da zadovolje potrebu kupaca za ugledom i poštovanjem, ciljni kupci su Vam osobe sa višim primanjima, i u porukama ćete apelovati na potrebu za poštovanjem, priznanjem i statusom, odnosno naglašavaćete moderan izgled nameštaja iz Vaše ponude, kojem će pozavideti drugi, visok kvalitet i lepotu drveta koje koristite, itd. 

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas