Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Gasni kotlovi, kotlovi na čvrsto gorivo. Prodaja gasnih kotlova, projektovanje i ugradnja gasnih instalacija. Tehnički gasovi za zavarivanje, freoni i klime. Više o firmi Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Tefter doo - knjigovodstvena agencija

Knjigovodstvena agencija, knjigovođstvo, knjigovodstvene usluge i vođenje knjiga. Osnivanje radnje, prijava i odjava radnika, plate i naknade... Više o firmi Tefter doo - knjigovodstvena agencija

Psihološko savetovalište Psychogenesis

Psihološko savetovalište Psychogenesis u Novom Sadu, usluge obavlja psiholog i psihoterapeut. Psihoterapija i savetovanje, psihodijagnostika. Više o firmi Psihološko savetovalište Psychogenesis

Kuvar

Posni pasulj prebranac

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Vreme posta i slava zahteva umešnost domaćica. Posna slavska hrana predstavlja pravi izazov, obzirom da je potrebno prilagoditi je različitim ukusima. Svake godine, uz pomoć mašte i kombinovanja, ali i sve više posnih sastojaka na tržištu, nastaju neka nova posna jela, te posna trpeza zaista može da bude šarena i zanimljiva.

Posni pasulj prebranac


Međutim, pravi gurmani veoma se teško prilagođavaju posnim jelima, pa ako su Vaši ukućani ili gosti ljubitelji jake, site i konkretne hrane, držite se tradicije. Greške nema ukoliko napravite posni pasulj prebranac, jelo bez koje se slava ne može zamisliti i koje obično plane među prvima.

Sastojci:

  • 1 kg belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • 1 kašikica crvene aleve paprike
  • 2-3 lovorova lista
  • so, biber u zrnu, mleveni biber, malo ulja


Priprema:

Ostaviti pasulj prebranac preko noći u vodi. Prokuvati pasulj dvadesetak minuta, a zatim promeniti vodu. U šerpu ubaciti malo bibera u zrnu i lovorov list, pa nastaviti kuvati..Pasulj ne sme da se raskuva.

U drugoj šerpi, izdinstati crni luk na malo ulja i vode, nakon čega se doda aleva paprika, seckan beli luk, so i mleveni biber. Kada je pasulj kuvan, a zaprška gotova, u vatrostalnu posudu ređati red pasulja, red zaprške, pa ponovo. Tek malo zauljiti i peći u rerni na 200 stepeni.

Isprobajte ovaj proveren recept za posni pasulj, i gladnih gostiju neće biti. Pasulj prebranac savršeno ide uz ribu, posne paprike, posne sarme, ali može da se jede i sam, uz svežu salatu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas