Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Dr Olja Kalem

Stomatološka ordinacija, stomatološke usluge, specijalnost ortodoncija. Estetska stomatologija, protetika, oralna hirurgija, dentalni turizam. Više o firmi Stomatološka ordinacija Dr Olja Kalem

Guten Tag

Škola nemačkog jezika, opšti, specijalizovani i intenzivni kursevi nemačkog jezika za decu i odrasle, poslovni nemački, priprema za polaganje za ZERTIFIKAT DaF i A1 nivo. Više o firmi Guten Tag

Motel Bojana

Za sve one koji traže jeftin motelski smeštaj ili noćenje u Novom Sadu, motel Bojana predstavlja svoju specijalnu ponudu za sve drage goste. Bežični internet. Više o firmi Motel Bojana

Zdravlje i lepota

Polne bradavice (kondilomi) - uklanjanje laserom

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Polne bradavice ili kondilomi (Condylomata acuminata) spada u seksualno prenosive bolesti, i u porastu je među mlađom populacijom, koja češće menja seksualne partnere. Kako nastaju kondilomi? Kako prepoznati kondilome? Koje su posledice kondiloma, ukoliko se ne obavi lečenje? Kakve metode lečenja postoje? Ovo su samo neka od pitanja na koja mladi traže odgovor, ako posumnjaju na ovu neprijatnu pojavu.

VirtualniGrad


Humani papiloma virus - simptomi

Polne bradavice izaziva HPV virus (humani papiloma virus), koji se, kada jednom dospe u organizam, teško iskorenjuje. On se prenosi seksualnim putem, a sprečava se korišćenjem zaštite pri seksualnom odnosu. Polne bradavice kod muškaraca i žena se uglavnom javljaju oko i na genitalijama, ali se mogu javiti i perianalno, vaginalno, kao i na nekim udaljenim mestima. Lečenje HPV virusa započinje uklanjanjem kondiloma.

Kako izgledaju polne bradavice?

Polne bradavice se javljaju u vidu izraslina iznad nivoa kože, koje su u početku male, ali vremenom mogu dostići i značajne razmere. Potrebno ih je ukloniti čim se primete, jer ukoliko infekcija duže traje, terapijski problem je veći.

Uklanjanje polnih bradavica - metode

Jedan od načina je uklanjanje polnih bradavica CO2 laserom. Postoje i drugi načini uklanjanja: radiotalasi, el. koagulacija, krioterapija, podophyllin. Uklanjanje kodiloma CO2 laserom je brzo, gotovo bezbolno, pri čemu za manje promene nije ni potrebna anestezija. Ranice brzo zarastaju i ne ostaju ožiljci.

VirtualniGrad


Lečenje polnih bradavica - zašto je važno?

Jako je važno da se lečenje polnih bradavica, odnosno uklanjanje, obavi što pre, jer se vremenom uvećava broj i veličina bradavica i šire se u okolinu. Neke vrste virusa vremenom mogu dovesti do karcinoma u predelu genitalija. Zbog toga se odmah, čim se primete bilo kakve izrasline oko genitalija ili čmara, treba obratiti dermatovenerologu. Kojoj će metodi uklanjanja lekar pristupiti, zavisi od veličine, broja i lokalizacije promena.

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija Dr Prolić Popov obavlja lečenje polnih bolesti najnovijim metodama, između ostalog i lečenje kondiloma. Ne zaboravite koliko je bitno da se kondilomi uklone što pre, a brz i siguran način da Vam više ne smetaju polne bradavice je uklanjanje CO2 laserom.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas