Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Klub Prijatelji:
Klub Prijatelji
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Klub Prijatelji - za putovanja i življenje u prirodi Novi Sad

Adresa:
Radnička 10,
21000 Novi Sad

Planinarsko-Ribolovački-Kamping klub: Prijatelji - klub za putovanja i življenje u prirodi. Svega ima na našim putovanjima, a najviše i najbitnije: Prijateljstva. Mi smo i planinarski, i ribolovački, i kamping i skijaški klub, ljubitelji prirode...
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -
Kliknite za veću sliku -


Sastanci Kluba se održavaju svugde, najčešće na putovanjima.

Za sva pitanja ili Vašu reportažu sa putovanja, javite nam se kontakt formom.

Ko smo?

Mi smo klub prijatelja. Volimo da putujemo i boravimo u prirodi.  Smišljamo, organizujemo i odlazimo na:
  • izlete i vikend ture
  • vožnje čamcem i lov ribe
  • letnja kampovanja na Dunavskim ostrvima, jezerima, planinama i na moru
  • zimovanja, skijanje i (za barabe) bordovanje
  • planinarenje
  • pravljenje kotlića, ribe i šta nam već  padne na pamet
Mi smo i planinarski klub, i ribolovački klub, i kamping i skijaški klub, i klub ljubitelja fotografije, i klub ljubitelja hrane, i prirode..., od svega po malo.

Svega ima na našim putovanjima, a najviše i najbitnije: Prijateljstva.
 

Kako se postaje član Kluba?

U klub primamo samo one koji mogu biti Prijatelji, a to postaješ tako što putuješ sa nama i pokažeš sam-a sebi da si prijatelj. Onda ništa više ne treba, sa prijateljima je lako dogovoriti se. Procedura je:
  • javiš nam se, napišeš ko si, šta voliš, šta ne voliš, i tako, o sebi od srca, bez ulepšavanja
  • kad ti se svidi neki plan puta (ili bude prihvaćen tvoj), putujemo zajedno, upoznamo se
  • putuješ jedno 10-ak puta sa nama, nosiš rančeve, postavljaš kamp, čuvaš noću stražu, viksaš svima cipele, pereš, peglaš, bacaš đubre sve da bi dokaz’o da si ok dok mi planujemo (šalimo se)
  • kada se pokažeš kao iskusna – iskusan, sa sposobnošću da se izboriš i sa neočekivanim, proglasimo te Vodičem i možeš da vodiš putovanja i raspolažeš opremom kluba
Kakav – kakva treba da si?

Voliš prirodu, voliš i poštuješ ljude i - ovo nije fraza. Nisi nezgodan-nezgodna, svadljiv-a, putovanje  ne služi da se takmičmo ili dokazujemo, lečimo svoje komplekse i sl.  Poštuješ okolinu i ljude sa kojima si, imaš razumevanja. Jednom rečju da si: OK.

E  sad, to svako o sebi misli. Ali nije bitno ono što ti misliš o sebi nego šta drugi misle o Vama. Ako je ljudima prijatno u Vašem društvu, ako je sa Vam prijatno biti, onda ste možda za ovaj klub.

Ako pravite ekcese – ne, nema opravdanja – popila sam i sl., neprijatnosti nisu dopuštene, ne daj bože svađe, uvrede ili maltretiranje nekog (onda padnu batine).

To su neophodne stvari.

Potrebno je još:

da na putovanjima poštujete Vođu puta i slušate njegove instrukcije. Sami odgovarate za sebe i svoje ponašanje, ne odgovara Vodja puta, ali može da Vas isključi iz grupe i da Vas pošalje kući, ili gde god da potom odete.

Izuzetno je važno slušati instrukcije i biti pažljiv na putovanjima koje imaju primese ekspedicija, bilo da je u pitanju  planinarenje, vožnja čamcem, rafting, ronjenje, ekstremnije skijanje, kampovanje u divljini ili blizu vode i sl.

Ipak, mi ne forsiramo ekstremno, trudimo se da sve i uvek bude bezbedno, ali svaki odlazak u prirodu za neiskusne i nepažljive može biti nezgodan, ako se takva osoba glupira ili dokazuje, i izuzetno opasan.

Za sva naša putovanja važe opšti uslovi: za planinarenje saveti i preporuke Gorskih službi, za more, reke, jezera ako se lovi riba, pravila udruženja ribolovaca, u kampu pravila organizatora i sl., kao i kodeks ponašanja u prirodi: ostavi čisto, ne uništavaj  i ne uznemiravaj.

Kako putujemo:

Kako nam zgodno, najčešće kolima, ponekad autobusom kada se organizuju veće grupe i kada to organizuju drugi klubovi. Putujemo i sa većim grupama, ali ako biramo, onda su manje. Bolje se družimo i lakše se dogovorimo, lakše se grupa kontroliše i sl.

Članarina:

Mi smo neformalna grupa, ništa se ne plaća, troškove puta delimo na jednake delove i ne gledamo u tuđ tanjir (sem da marnemo poslednje jagnjeće rebro). Opremu kupujemo prilozima članova kluba, po sopstvenom nahođenju i dogovoru.

Ko su naši članovi:

Najaktivnije prijateljice i prijatelji: Staša, Leon, Nemanjica, Siniša,  Jelenica,  Marija,  Zlatko, Milica INĐ  Deja, Tanja, Snežana, Rastko, Jelena,  Milica BG, Stanislav, Dragan...

Gde smo bili?

Pogledajte u reportažama, kako koju postavimo biće i link: Čobanice i jedan lep vikend, Prvi put na Durmitoru, Jesenje boje Durmitora, Divčibare ili za početnike skijanja, Miroč – planina nad Dunavom, Sićevačka klisura ili kako sam zalut’o, Kanjon Vratne i vratanjaske kapije, Borsko jezero, Stol – Veliki krš i Lazarev kanjon, Kopaonik, Skijaški vikend  na Staroj planini, Zujanje po šporovima kod Brazilije, Kamp kod Ade Bojane, Kampovanje na Ljubavnom ostrvu, Rafting na Tari, Fruškogorski maraton, Jezero kod Prnajvoračkog Bešenova,  Dobrača, Bobija i kanjon Višnjice, Jezero Pobeda, Jezero Begečka Jama, Belocrkvanska jezera, Izlet na Srebrno jezero, Ronilački kamp u Žanjicama, Pecanje orada u nudističkom kampu Ade Bojane, Sneg za 1. maj...

Gde ćemo ići:

Durmitor za 1. maj. (ko nije bio može da plače: lep put, puno snega, uvek sjajna planina, društvo nasmejano da ne može bolje...)

Malinik - Zlotske pećine 20 - 21. jun 2009.

Javite se da se dogovorimo za sledeće putovanje.
Broj otvorenih strana ovog meseca: 20
Ukupno: 6080
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas