Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Mobilna sestra - privatna ambulanta za zdravstvenu negu

Kućna i ambulantna zdravstvena nega beba, dece, odraslih i starih, 24 časa dnevno, u Beogradu i široj okolini. Usluge geronto domaćice. Nega porodilja. Više o firmi Mobilna sestra - privatna ambulanta za zdravstvenu negu

Vinarija Đurđić

Proizvodnja sortnih vina rojal kolekcije: Sauvignon Blanc, Traminac, Merlot, Chabarnet Franc, Crni Vitez, Mlada Simonida, Liturgijsko vino i Manastirski liker. Više o firmi Vinarija Đurđić

Poslastičarnica Osmi kontinent

Najfinije torte i kolači domaćeg ukusa. Slani ketering. Proizvodi sa deklaracijom. Repromaterijal za poslastičare - fondan, jestive slike, ukrasi, figurice. Više o firmi Poslastičarnica Osmi kontinent

Kuvar

Pina colada smuti kao obrok

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Posle prazničnih dana i kalorične trpeze, predlažemo vam da jake i teške obroke zamenite nečim lakšim i zdravijim, a ipak čarobno ukusnim. Ukoliko niste probali smuti za doručak ili užinu, sada je prava prilika da malo revitalizujete svoj organizam i obradujete sebe nečim drugačijim, a veoma popularnim u svetu, pa i kod nas. Smuti je, za one koji ne znaju, hranljivi napitak od različitih namirnica, koji se dobija njihovim miksanjem u blenderu.

Pina colada smuti kao obrok


Smuti recepti su raznovrsni i različiti, od onih sa zelenim povrćem, do laganih voćnih, preko onih sa začinima koji su kod nas još uvek slabije poznati. Ipak, jednostavniji recepti za smoothie podrazumevaju sastojke koji su lako dostupni i ukuse na koje ste naviknuti. Efekat nakon mućkanja smutija i isprobavanja nove kombinacije biće iznenađujuće prijatan, a smoothiji možda postanu i vaši budući zdravi doručkovi ili užine.

Važno je da se za smutije koriste nutritivno vredne prirodne namirnice, da su sastojci sveži i da se ne dodaju aditivi niti zaslađivači. Takođe, da bi smuti bio i ukusan, a ne samo zdrav i hranljiv, potrebno je odrediti tačnu meru svih sastojaka.

Recept za smuti Pina colada, bez alkohola, sa nama je podelila Aleksandra Birta Ilić, mama i blogerka koja vodi računa o zdravoj ishrani svoje porodice i voli da smišlja isprobava nove recepte.

Potrebno je:

  • 1 šolja spanaća
  • 1 banana
  • 1 šolja mleka od kokosa
  • 1 šolja iseckanog ananasa
  • 1 kašika listića od kokosa (kokosov čips) - ovo je opcioni sastojak, ako ga nemate, možete ga zameniti jednom kašikom meda ili trećinom šolje soka od ananasa (ako koristite ananas iz konzerve)
  • Po potrebi dodavati ananas ili mleko.

Sastojci su za jednu porciju smutija, dakle, za jednu osobu.

Priprema:

Sve sastojke ubaciti u blender i u njemu ih miksati minut, dva, dok se ne formira gust i kompaktan napitak. Napitak popiti ubrzo nakon toga!

Pina colada smoothie, kako kaže autorka recepta, ima ukus sličan koktelu Pina colada, samo što je prirodan i bez alkohola. Energetski je dovoljno jak da ćete živnuti kada ga popijete, a u ukusu ćete nesumnjivo uživati.

Isprobajte ovaj Aleksandrin recept, a ako vam se dopadne, još recepata, ali i zanimljivih članaka na različite teme, možete pronaći na njenom blogu http://creactive.rs/about-me/.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas