Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Rubicon - škola engleskog jezika

Škola engleskog jezika, kursevi engleskog za decu i odrasle, pripremna nastava za ESOL ispite, FCE, CAE, CPE. Besplatni testovi provere. Već 19 godina sa Vama. Više o firmi Rubicon - škola engleskog jezika

Specijalistička ORL ordinacija Vega

Lečenje bolesti uha, grla i nosa. UZ štitaste žlezde, dopler krvnih sudova vrata. Dijagnostika i lečenje vrtoglavica i tinitusa, ispitivanje sluha. Više o firmi Specijalistička ORL ordinacija Vega

Club Reset

Club Reset u Sremskoj Kamenici, mesto za obeležavanje važnih događaja i posebnih trenutaka koji se pamte. Venčanja, krštenja, rođendana, korporativni događaji. Više o firmi Club Reset

Mesta i predeli sveta

Phi Phi ostrva

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ostrva Phi Phi su deo Tajlanda, a smeštena su između velikog Puket ostrva i glavnog ostrva Tajlanda, na strani Andmanskog mora. Ko Phi Phi Don je najveće ostrvo u grupi, i to je jedino ostrvo sa stambenim kvartovima, ali su plaže na drugom po veličini ostrvu. Ko Phi Phi Lee je mnogo posećenije, jer ovo ostrvo sadrži prostore za noćenje, restorane i druge turističke ustanove. Ostala ostrva u grupi: Bida Nok, Bida Noi i Bambu ostrvo, su samo krečnjačke stene koje plutaju u moru.

Phi Phi Don je u početku bio nastanjem muslimanskim ribarima tokom kasnih 40-ih godina prošlog veka, a tek kasnije je postao plantaža kokosa. Populacija Phi Phi Don-a i danas je sastavljena uglavnom od stanovništva muslimanskog porekla, te oni čine preko 80 procenata populacije.
Ko Phi Phi Leh je poslužio kao pozadina u filmu Plaža iz 2000. godine. Iako ga je pratila ogromna kontroverza, nakon završetka snimanja, ostrvo koje je pretvoreno u nacionalni park, je restaurirano i vraćeno u mnogo bolje stanje  od onog u kojem je bilo pre početka snimanja filma. Nakon premijere filma, poseta ostrvu je drastično povećana. Ko Phi Phi je razoren tokom cunamija koji se desio u decembru 2004. godine, kada je gotovo čitava infrastruktura ostrva uništena. Međutim, vrlo brzo, telekomunikacije, električna energija, voda, internet pristup su ponovo uspostavljeni, dok je prerada otpada još uvek u povoju.


Ko Phi Phi se smatra jednim od najlepših ostrva na planeti. Nalazi se na 50 kilometara od Puketa, i dom je izuzetno velikom broju korala i zanimljivog morskog sveta. Deo je Hadnopparattara-Koh Phi Phi nacionalnog parka, koji zauzima površinu od 387 kvadratna kilometara. Ovde ne postoje asfaltiranii putevi, postoje samo staze. Najbliži aerodrom je u Krabi, Trangu i Puketu. Bicikl je najpopularniji oblik prevoza u Ton Saju. Trajekti su najčešći način dolaska do ostrva i brojne kompanije nude usluge prevoza.

Ostrva imaju plaže sa kristalno čistom vodom koje su zaštićene statutom nacionalnog parka. U skorije vreme turizam na Ko Pho Phi je naglo procvetao, kao i u ostatku Krabi provincije. To je popularno mesto za ronjenje, jer postoji pregršt lokacija sa kristalno čistom vodom i raznobojnim koralima. Da biste videli sve prirodne lepote ostrva preporučuje se upotreba kajaka. Penjanje na stene je relativno novi sport u Ton Saj Bej. Posebno su atraktivne stene visoke od 6 do 16 metara, koje su idealne za skakanje zbog velike dubine vode ispod njih.


Ton Saj Bej nudi mnoštvo mesta za dobar provod. Džez, bluz i orkestri klasične muzike održavaju redovne koncerte u hotelima, dok u tišini možete uživati ispod vedrog noćnog neba prepunog zvezda ispijajući koktel. Plaže su najbolja mesta za večernji izlazak, jer se tamo mogu pronaći barovi i klubovi sa najnovijom tehno muzikom sa zapada. Festivali su česti na ostrvima, a među napoznatije spadaju:
  • Krabi Boek Fa Andaman Festival koji se održava u novembru, u cilju proslave početka turističke sezone.
  • Laanta Lanta Festival u kojem posetioci mogu upoznati tradicionalnu kulturu, dotad neviđene ceremonije, narodne igre, vodene sportove i uživati u različitim vrstama hrane.
  • Sat Duean Sip Festival proslavlja pretke.
  • Chak Phra Festival je budistički festival koji, preko performansa koji se izvode na čamcima, proslavlja tradicionalne budističke vrednosti.
  • Loi Ruea Chao Le Festival se održava na Lo Kanti tokom punog meseca svakog šestog i jedanaestog meseca u lunarnom kalendaru. To je religiozni festival, koji uključuje igre oko čamaca nesreće, i njihovo otplovljavanje. Cilj festivala je donošenje prosperiteta i sreće svim učesnicima.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas