Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Privatna gimnazija Živorad Janković

Privatna gimnazija opšteg smera, srednja škola. Dom za učenike, internatski smeštaj. Akreditacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu. Više o firmi Privatna gimnazija Živorad Janković

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Ginekološka ordinacija u Novom Sadu. Ginekološki pregled, ekspertni ultrazvuk, CTG, kolposkopski pregled, ultrazvuk dojki, lečenje steriliteta, brisevi. Više o firmi Ginekološka ordinacija Ejlejtija

ArtFizio - ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ArtFizio je prva ordinacija u Vojvodini koja nudi shockwave terapiju radijalnim talasima. Više o firmi ArtFizio - ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Zdravlje i lepota

Palper-rouler masaža protiv celulita

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Jao, opet o tom celulitu! Kako god okrenemo, prati nas ceo život, ali je jako važno da ga s godinama imamo manje, a ne više. To podrazumeva kontinuiranu borbu protiv te napasti, koja menja statiku i dinamiku našeg tela, menjajući istovremeno i kvalitet kože. Celulit napada podjednako i žene i muškarce. Mogu ga imati izrazito mršave osobe, a da ga osobe sa izrazitim viškom kilograma uopšte nemaju. Slobodno možemo reći da je celulit bolest savremenog doba, koja podjednako napada oba pola.

Palper-rouler masaža protiv celulita


Celulit u poodmakloj fazi može da izazove ozbiljne vaskularno-celularne probleme, može da blokira protok krvi i limfe, što opet dalje može da dovede do poremećaja termoregulacije. Smanjuje se i elastičnost tkiva.

Obično osobe obolele od celulita imaju neravnomerno raspoređenu težinu tela, teže se kreću, imaju poremećaj limfotoka, krvotoka, deformacije kičmenog stuba, oštećenje zglobova i sl.

Dosadašnji pristup lečenju celulita podrazumevao je delovanje na celo telo, a ne samo na one lokalizovane zone koje su najviše napadnute celulitom. Na taj celulit se mora delovati adekvatnim metodama i preparatima za lečenje celulita i njegovo izlečenje. Zbog toga je veoma važan izbor pravog preparata, poznavanje metode rada, prave masažne tehnike, a pre svega velika stručnost samog terapeuta, kozmetičara ili kozmetologa, da bi lečenje celulita bilo pravilno sprovedeno i dovelo do potpunog izlečenja.

U borbi protiv celulita, kozmetički salon Bourjois je u svoju široku ponudu anticelulit tretmana uvrstio još jednu značajnu masažnu tehniku. To je Palper-rouler masaža, koja, prema mišljenju mnogih stručnih terapeuta, daje do sada najbolje efekte u tretmanu celulita.

Masaža protiv celulita, anticelulit tretman


Palper-rouler je masaža zona kože u kojima je lokalizovan celulit. Ova tehnika, korišćena od strane profesionalaca, omogućava obnavljanje vezivnog tkiva, regulaciju krvne i limfne cirkulacije u koži i to, pre svega, nadražajima na čulne receptore u koži, što je naučno potpuno ispravan pokazatelj uspešnosti metode. Efekti ove tehnike su vidljivi u tri osnovna pravca delovanja – dejstvo na tkivo, dejstvo na cirkulaciju i dejstvo na neurosenzorni, čulni sistem. Istraživanja su pokazala i dejstvo ove tehnike na kolagen-protein, koji konstituiše vlakna između ćelija vezivnog tkiva, na fibroblaste – mlade ćelije vezivnog tkiva, na rekonstrukciju kože i na limfatičku cirkulaciju.

Ova masažna tehnika omogućava drenažu tečnosti i masnoća, pojačava ćelijski metabolizam, stimuliše cirkulaciju i omogućava omekšavanje tkiva. Cilj je mobilizacija kože i svih njenih slojeva, posebno hipodermusa, u kojem se i nalazi masno tkivo. Palper-rouler tehnikom se mobiliše masnoća, koja jedino na taj način, prirodnom resorpcijom, i može da se eliminiše.

Petnaestak seansi, dva do tri puta nedeljno, oslobađaju Vas nekoliko santimetara naslaga celulita i poboljšavaju kvalitet kože. Crvenilo se ublažava, a tkivo i cirkulacija se razrađuju. Ovom tehnikom se izaziva dubinsko prskanje masnih naslaga celulita i na taj način se umanjuje debljina naslaga.

Ukoliko Vas zanima efektna Palper-rouler masaža protiv celulita, salon Bourjois Vam stoji na usluzi.
 


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas