Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

Klub borilačkih sportova, kontaktni borilački sportovi: Muay Thai (tajlandski boks), kik boks (ful kontakt, lou kik, K-1, semi kontakt, lajt kontakt) i savate. Više o firmi Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

Sintelon.RS doo

Tepisoni su kvalitetne tekstilne podne obloge za privatne, poslovne i javne prostore. Tepisoni od zida do zida i komadni tepisoni. Preko 200 vrsta dizajna. Više o firmi Sintelon.RS doo

Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Ginekološka ordinacija u Novom Sadu. Ginekološki pregled, ekspertni ultrazvuk, CTG, kolposkopski pregled, ultrazvuk dojki, lečenje steriliteta, brisevi. Više o firmi Ginekološka ordinacija Ejlejtija

Za lakše poslovanje

Otkup i prodaja deviza po stimulativnim kursevima

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nakon preseljenja na novu lokaciju, u Gajevoj 5, menjačnica Tačka je uvela i nove valute, pa ovde od sada može da se obavi i razmena kanadskog i australijskog dolara, mađarske forinte i hrvatske kune. Ovo će biti posebno zanimljivo kako onima koji koriste ovaj novac u svakodnevnom životu i poslu, tako i onima koji smatraju da je ipak najsigurnije štedeti u svemu osim u dinaru, koji se poigrava sve više iz dana u dan.

Menjačnica Tačka, VirtualniGrad


Biće Vam zanimljivo da znate da se za svaku valutu, nudi i stimulativni kurs, odnosno postoji mogućnost dogovora za veće iznose. A, sigurno će Vam biti zanimljivo da čujete ponešto o ovim valutama.

Kanadski dolar je zvanična valuta države Kanade, od 1858. godine, i označava se oznakom $ ili C$ da bi se razlikovao od ostalih dolarskih valuta. Upotrebaljavaju se novčanice od 5, 10, 20, 50 i 100 dolara i kovanice od 1$, 2$, 25, 10, 5 i 1 cent. Popularni nazivi za dolar je luni (prikazana kanadska guska – loon), za dva dolara je tuni (toonie), a kovanica od 25 centi je kvoter (quarter) i za 1 cent peni (penny).

Kanadski dolar, VirtualniGrad

Australijski dolar, naravno, se koristi u Australiji, ali i na Božićnom ostrvu, Kokososvim ostrvima, ostrvu Norfok, kao i u Karibitiju, Naruu i Tuvaluu. Uveden je, ne tako davne, 1966. godine, a obeležava se kao AU ili A. Australijski dolar je trenutno šesta valuta po obimu trgovanja u svetu posle američkog dolara, evra, japanskog jena, britanske funte i švajcarskog franka. Inače, ova novčanica se ne štampa na hartiji, već na posebnoj plastici, pa su novčanice dugotrajnije, a drastično je smanjena mogućnost falsifikovanja.

 

Australijski dolar, VirtualniGrad

Mađarska forinta je službena valuta Mađarske. Oznaka je HUF, a u Mađarskoj se piše Ft. Bila je valuta Austrougarskog carstva od 1857. do 1892. godine, nakon čega je uveden pengo, ali se nakon hiperinflacije, 1946. godine, vratila forinta. Inače, njeno ime dolazi iz Firence, Italija (Fiorino).

Mađarska forinta, VirtualniGrad

Kuna je bila valuta Nezavisne države Hrvatske, paralelno sa jugoslovenskim dinarom, italijanskom lirom i nemačkom rajh markom, pa je ukinuta 1945. godine, da bi ponovo bila uvedena u opticaj 1994. godine – 1 kuna je zamenila 1.000,00 hrvatskih dinara.

Hrvatska kuna, VirtualniGrad

Poslovi sa novcem znaju da budu iscrpljujući, a najgore je kada držite kapital koji ne možete da unovčite, jer nemate gde, ili kada Vam kurs dinara oduzima mogućnost zarade. Posavetujte se sa onima koji su najbolje upoznati sa kretanjima, pa pojačajte svoje poslovanje tako što ćete naučiti da baratate sa novcem.

Ukoliko vam je potreban otkup, prodaja ili konverzija deviza znate gde se vrši najisplativija zamena australijskog i kanadskog dolara, mađarske forinte ili hrvatske kune.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas