Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Ralink - fiskalne kase

Fiskalne kase za sve delatnosti. Obuka za rad na fiskalnim kasama, nove i polovne fiskalne kase, prodaja i servis fiskalnih kasa, fiskalizacija. Više o firmi Ralink - fiskalne kase

HBT Gips - gipsarski radovi cene

Gipsarski radovi, cene rigips ili knauf suva gradnja. Spušteni plafoni, pregradni zidovi, adaptacija potkrovlja, oblaganje zidova. Pokriva Beograd i Novi Sad. Više o firmi HBT Gips - gipsarski radovi cene

Amigos wings - najbolja pileća krilca na planeti

Najbolja pileća krilca na planeti, obilne porcije. Pileća krilca Classic, Hot (ljuto), Orient (sa belim lukom), sa medom i dodacima. Dostava na kućnu adresu. Više o firmi Amigos wings - najbolja pileća krilca na planeti

Kontinenti i države

Ostrvska republika Nauru

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Republika Nauru se nalazi 40 kilometara južno od ekvatora. Na severu su Solomonska ostrva, a na više od 4.000 kilometara nalazi se najbliži sused Australija. Ostrvo ima sopstvenu aviokompaniju, tropsku klimu i zanimljivu istoriju. Iako je geografski izolovano od ostatka sveta, izgradilo je svoj narod, jezik i istoriju.

Republika Nauru
Republika NauruRepublika NauruRepublika NauruRepublika NauruRepublika Nauru
Ovo kružno koralno ostrvo obuhvata oko 30 km obale, a okruženo je sa svih strana neverovatnim prostranstvom Tihog okeana. Peščane plaže deo su plodnog obalnog pojasa podignutog oko koralnog grebena. Središnji deo ostrva čini plato visine do 60 m nadmorske visine, a sastavljen je od krečnjaka. Zemlja je bogata i to isključivo odličnim fosfatnim stenama, a visoravni su važan deo ekonomske istorije ostrva. Od fosfata se dobija đubrivo, a iskopine ovog minerala od Naurua kupuju Australija, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja. Sa druge strane, koristi se za različite namene, kao što su obnavljanje i izgradnja građevina.

Istražite najsitnije pacifičko ostrvo peške ili iznajmite automobil od lokalaca. Glavni grad Naurua je Jaren (Yaren). Iako de fakto jeste glavni grad Naurua, republika nema gradove ili zvanični glavni grad, pa se Jaren, od strane Ujedinjenih nacija, definiše kao glavni okrug.

Ostrvo Nauru je, u području uskog obalnog pojasa, plodno kokos palmama, drvećem Pandanus i domaćim drvećem, kao i kvalitetnim zemljištem u unutrašnjosti Buada lagune na centralnom platou, gde se uzgajaju banane, ananas i neke vrste povrća. Što se tiče faune, posmatrači ptica mogu da uživaju u izobilju morskih ptica, a morski svet je bogat ribom, kao što je tuna, sabljarka, barakuda i mnoge druge.

Republika Nauru

Domorodački narod Naurua čine Polinežani, Maležani i Mikronežani. Populaciju koja broji 12.809 stanovnika (2004.) čine Nauruanci 58%, ostali ostrvski narod u Tihom okeanu 26%, Kinezi 8% i Evropljani 8%. Glavna religija na ostrvu je hrišćanstvo, jednu trećinu čine rimokatolici i dve trećine protestanti. Jezik Naurua je nauruanski. Ovo je jedinstveni jezik koji ne liči ni na jedan drugi jezik Pacifika. Engleski je u širokoj upotrebi i koristi se u državne i komercijalne svrhe.

Australijski fudbal je najpopularniji sport u Nauruu. Ostali popularni sportovi su softbol, kriket, golf, jedrenje, tenis, ragbi i fudbal. Nauru učestvuje u letnjim Olimpijskim igrama, gde su članovi tima donekle uspešni u dizanju tegova. Čista voda i netaknuti greben čine ronjenje popularnom aktivnošću. A pravi odmor nije odmor, ako ne možete da uživate i plivate u velikom plavetnilu. Centralna zona Naurua je idealna za zanimljive šetnje visoravnima koje čine ostaci rudnika fosfata. Inače, ostrvo je jedan zeleni pojas kojeg čine putevi za vožnju ili šetnju.

Odmor na Nauruu obećava jedinstveno iskustvo, ali i dalje nudi sve pogodnosti pacifičkog opuštanja. Opustite se i uživajte u tropskom suncu, rashladite se pićem u svom hotelskom restoranu ili prošetajte okolinom i istražite čari Nauru ostrva.  

Nacionalni internet domen je .nr

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas