Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Srednja škola Svetozar Miletić

Srednja ekonomska škola, obrazovni profili: ekonomija, pravo i administracija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Restoran Staro Zdanje, svadbe i proslave. Više o firmi Srednja škola Svetozar Miletić

DaF-PERFEKT - škola nemačkog jezika

DaF-PERFEKT, škola nemačkog jezika, kursevi za decu i odrasle, poslovni nemački. Pripremna nastava za sticanje ÖSD diplome i usluge prevođenja sa nemačkog. Više o firmi DaF-PERFEKT - škola nemačkog jezika

Produženi boravak i centar za učenje Plava sova

Produženi boravak za decu od 1. do 5. razreda osnovne škole. Škola engleskog i nemačkog jezika. Privatni časovi iz školskih predmeta. Priprema za prijemni. Više o firmi Produženi boravak i centar za učenje Plava sova

Korisne informacije

Osnivanje samostalne radnje - STR, SZR, SUR

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Planirate otvaranje samostalne radnje u Srbiji i u fazi ste prikupljanja informacija o potrebnoj papirologiji, uplatama, podnošenjima zahteva? Ne dajte se obeshrabriti, jer će Vam savete, a ako zatreba i konkretnu pomoć, pružiti knjigovodstvena agencija Tefter - podrška u osnivanju i vođenju posla.

Osnivanje samostalne radnje - STR, SZR i SUR


Za osnivanje samostalne radnje u Srbiji (STR, SZR, SUR i sl.), potrebno vam je sledeće:

  1. Prijava o osnivanju (elektronska)
  2. Fotokopija lične karte (možete u agenciji kopirati)
  3. Potvrda o uplati nadoknade od 1.000.00 din. za osnivanje (agencija priprema)
  4. Ugovor o ortačkoj radnji - ukoliko se otvara ortačka radnja (agencija priprema)

Prijava se obavlja elektronskim putem direktno na sajtu APR, i taj deo se obavlja zajedno sa agencijom Tefter. Nakon sto APR prihvati prijavu (oko 5 min) šalje Vam potvrdu o tome, potpišu se dve kopije prijave i sa uplatnicom i kopijom LK, Tefter šalje dokumentaciju u APR.

Po dobijanju rešenja u kojem se, po novom, dobija i PIB kao i sama potvrda o PIBu, pravite pečat i dolazite u Tefter da se formira zahtev za dobijanje potvrde o PIB-u od Poreske Uprave.

Nakon dobijanja PIB-a, a u dogovoru s Vama, može se izvršiti predaja obrasca za prijavu preduzetnika u sistem PDV-a, kao i obrazac PPDG-1 za obračun akontacije poreza na dobit i ostalih dažbina. Ova opcija je besplatno uključena u ponudu za one koji ostaju kao klijenti agencije Tefter za vođenje knjigovodstva najmanje jednu godinu.

Vaše je da posle toga samo otvorite tekuči račun kod poslovne banke koju sami izaberete i da krenete sa poslom.

Za sve one koji imaju pitanja iz oblasti poslovanja, osnivanja radnji i preduzeća, poreza ili propisa mogu doći svake srede od 15.30 do 18.30 na besplatne konsultacije u prostorijama agencije. Potrebno je samo da svoj dolazak najavite na tel. 021 55 71 25.

Ukoliko Vam trebaju profesionalni saveti ili usluge knjigovodstvene agencije za osnivanje samostalne radnje, kontaktirajte Tefter.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas